Kampen om håneretten

United beviste i onsdags, at de er ved at have genfundet Champions League-formen. Efter den vigtige sejr over Benfica, vender United nu tilbage til…

United beviste i onsdags, at de er ved at have genfundet Champions League-formen. Efter den vigtige sejr over Benfica, vender United nu tilbage til Premier League, hvor der heller ikke er råd til fejltagelser. Modstanderen i denne omgang hedder Manchester City. Al statistik taler for, at United henter endnu 3 point til kontoen, men i et lokalopgør som dette kan alt ske.

United har i deres seneste ti Premier League-kampe vundet ni og spillet en enkelt uafgjort. Manchester City har i det samme antal kampe vundet tre, tabt tre og spillet fire uafgjort. Deres seneste kamp hjemme mod Watford endte som den startede, 0-0. Det var ikke ligefrem den slags generalprøve, man kunne ønske sig forud for et møde med Manchester United på Old Trafford. Det taler dog til Citys fordel, at de ikke har været i kamp siden mandag, mens United var på en hård og krævende opgave i midtugen.

I de to holds fem seneste Premier League-møder på Old Trafford, har United kun formået at vinde en enkelt gang. Sidste sæson blev det til et uafgjort resultat, hvor Joey Barton fik udlignet med et kvarter tilbage af kampen. City kunne trække sig sejrrigt ud af det omvendte opgør, hvor Cristiano Ronaldo fik en direkte udvisning. Han har dermed noget at revanchere mod the Citizens. Mon ikke han får vist nogen gode takter i kampen? Lige nu er det City, der har håneretten i Manchester, men det håber United selvfølgelig at kunne få ændret på i morgen. I alt har de to hold mødt hinanden 145 gange. United er sluppet fra 57 af disse opgør med en sejr, City 39 og 49 er endt uafgjort.

Der mangler to store navne hos United, selvom alle er mere eller mindre fri for skader. Både Alan Smith og Ji-Sung Park spillede i kampen mod Citys reserver og er dermed ikke at finde i truppen til førsteholdet. Patrice Evra er tvivlsom efter sin duel med Benficas Simão. Hvis han ikke bliver klar, er både Gabriel Heinze og Mikael Silvestre parate til at tage over. Manchester City mangler også et par markante spillere i Sun Jihai og Trevor Sinclair.

Skribentens bud på kampens udfald
I modsætning til tidligere er United p.t. så meget stærkere end City, at det ikke burde kunne gå galt. Alligevel kan det blive en tæt kamp, da City garanteret vil kæmpe som gale for ikke at komme til at gå tomhændede fra Old Trafford. United vinder 2-1.

Sandsynlig startopstilling
Van der Sar
Neville – Ferdinand – Vidic – Heinze
Ronaldo – Carrick – Scholes – Giggs
Rooney – Saha

Uniteds trup: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, O”Shea, Evra, Heinze, Ronaldo, Scholes, Carrick, Fletcher, Giggs, Richardson, Rooney, Solskjaer, Saha.

Citys trup: Weaver, Hart, Isaksson, Onuoha, Richards, Dunne, Distin, M Mills, Thatcher, Jordan, Trabelsi, Reyna, Barton, Hamann, Ireland, Vassell, Corradi, Dickov, Samaras.

Forrige artikel

Tidligere United-mand i Chelsea

Næste artikel

Konkurrencen fortsætter

ANNONCE