Karakterbogen: Gode gamle De Gea redder sejren i hus

Marcus Rashford så ud til at blive aftenens store helt, men blev overhalet på målstregen af en ranglet spanier.

1 – Den rædderlige indsats, der er decideret ydmygende
2 – Den ringe indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den dårlige indsats, der primært bød på negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999

 

David De Gea – 8 (Kampens spiller)

Har ikke særlig travlt i første halvleg, men viser i en enkelt aktion, at han forsøger at omfavne sin nye sweeperrolle. Beviser i kampens sidste kvarter, at Luis Enrique skal have renset gluggerne, hvis han tror, han har fundet 55 spaniere bedre end denne mand. To monsterredninger, først på Zoumas lumske hovedstød og sidenhen på Declan Rices kanonaffyring af et langskud.

Diogo Dalot – 7

Den formstærke back har godt styr på Said Benrahma, som helt tydeligt har fået til opgave at lukrere på den plads Dalot efterlader, når han er med fremme. Vågen ved bagerste stang på en måde, vi aldrig har set Wan-Bissaka være det, og redder mindst et mål på den måde. Flot kamp af højrebacken.

Maguire – 4

Er langsom og febrilsk i sit udtryk, når han har bolden. Kaptajnen står på flade fødder hver eneste gang, han skal til at modtage bolden, og smider den væk i et par ufarlige situationer. Jeg medgiver, at han lige er kommet tilbage fra en skade, men det er svært at se, hvordan han skulle være at foretrække frem for Varane. Eller Lindelöf for den sags skyld. Vinder dog sine dueller mod slutningen, og fylder noget i feltet i en periode, hvor der var brug for det.

Martinez – 6

Argentineren er til gengæld manden, man gerne vil se have bolden, når United skal fører bolden frem. I dag har han enkelte fejlafleveringer, som kunne være blevet farlige, men overordnet ser han sikker ud både med og uden bold. Giver sig 100% og kommer i vejen for meget hen mod kampens afslutning.

Shaw – 5

Det er måske hårdt ikke at give en højere karakter, for englænderen er involveret i spillet, og det er til at se, at han ihærdigt forsøger at være den venstreback Erik Ten Hag ønsker på sit hold. Jeg mener stadig, både generelt og i dag, at Shaw mangler at vise, at han er mere end middelmådig, for det skal han være, hvis han ønsker at være løsningen på den position på lang sigt.

Eriksen – 7

Han er med tiden blevet en af holdet vigtigste spillere, og han viser det igen i dag med sin flotte assist til kampens enlige mål. Det er ikke hans mest iøjenfaldende præstation i den røde trøje, men han er essentiel for måden Erik Ten Hag ønsker at spillet med bolden skal foregå.

Casemiro – 6

Han fylder noget på midtbanen i dag, og det er mod et hold, hvor det er ekstra vigtigt. Gør langt hen af det, der forventes af ham, men jeg synes også, han overrasker positivt med sin evne til at indgå i små kombinationer og tænke hurtigt med bolden. Pil op.

Elanga – 3

Var han overhovedet på banen? Selvom kampen næsten kun lige er slut, har jeg svært ved at genkalde en eneste aktion fra svenskeren. Konkurrencen på kantpositionerne burde være hård nok til at holde ham ude, hvis det er det, han kan præstere.

Bruno – 5

Tager som altid mange chancer, og det kommer jeg aldrig til at kritisere ham for. Men i dag smider han rigtig mange bolde væk og bidrog ikke til nok, som truede West Hams mål. Rice havde bedre styr på ham end det omvendte i dag.

Rashford – 8

Det er måske ikke helt fortjent at sende en 8’er englænderens vej, da han ikke kunne holde dampen oppe i anden halvleg. Men når man kommer bragende ind i et indlæg uden blik for andet end mål, som han gør ved scoringen, så får man en god karakter. Og når han tilmed sender West Hams Thilo Kehrer helt befippet hjem til London, så ender man mindst på en 8’er.

Ronaldo – 6

Stjernen har ofte set næsten overivrig ud for at have en indflydelse på kampen i denne sæson. Det var bedre i dag, hvor han var mere villig til at slippe bolden og komme i boksen, hvilket klæder ham. Derudover får han taget nogle sure løb for sine holdkammerater og arbejder generelt hårdt.

Forrige artikel

De Gea om redninger: Min favorit var på Zoumas hovedstød

Næste artikel

Ten Hag: Jeg er glad på Maguires vegne

ANNONCE