Karakterbogen: Midtbanen tabte kampen for United

Læs vores karakterbog af Manchester United-Leeds herunder.

1 – Den rædderlige indsats, der ikke bød på noget nævneværdigt
2 – Den dårlige indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den ringe indsats, der bød på flere negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med.
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999

David de Gea – 4

Det er ikke, fordi han kunne have gjort det store ved de to mål, men han hjalp i den grad heller ikke sit hold i fase 1-spillet, hvor United slet ikke kunne bryde Leeds ned. Derfor går spanieren en karakter ned.

Diogo Dalot – 3

Han skal være heldig med, at han leverede en flot assist ved 1-2-målet. Tabte stort set alle dueller til Gnonto og kunne ikke lægge en aflevering frem i banen. Wan-Bissaka må være førstevalg efterhånden.

Raphael Varane – 2

Uheldig er Varane til gengæld med, at han havde sidste fod på 0-2-målet. Derudover var han en skandale i opbygningsspillet, og jeg synes egentlig, det er den ringeste kamp, vi har set fra franskmanden i United-trøjen.

Lisandro Martínez – 5

Anderledes positivt var det for Martínez. Godt nok kunne han heller ikke ramme en mand frem i banen, men til gengæld tacklede han alt, der kom hans vej. Så ender man på en middelkarakter i min bog.

Luke Shaw – 5

Var kampen stoppet efter 60 minutter, var Shaw nok landet på en 2-3-stykker, men hans samarbejde med Sancho og Rashford i den sidste halve time var decideret kampafgørende. Så stryger man væsentligt opad på karakterskalaen.

Marcel Sabitzer – 2

Jeg ved ikke, hvad TV3 Sports kommentatorer mente, da de sagde, han fik en fin startdebut. Det gjorde han ikke. Han var helt pakket ind af Leeds’ midtbane i opbygningsspillet, tabte sine dueller, lavede dumme frispark, og når han så fik bolden, så smed han den typisk væk. I dag var ikke en kamp for østrigeren.

Fred – 3

Sabitzer kan trøste sig med, at det ikke var ret meget bedre hos hans midtbanekollega Fred. Også Fred kunne heller ikke holde på bolden, og ligeså energisk han er, ligeså overdrevet febrilsk bliver han, når kampbilledet var, som det var i dag. Nøj, hvor kunne vi have brugt Eriksen til at tage tempo ud af kampen i dag.

Bruno Fernandes – 5

Dårlig første halvleg, men spillede sig gevaldigt op i anden ligesom de fleste af hans holdkammerater. Dog manglede den sidste skarphed for portugiseren i dag.

Marcus Rashford – 7

Onde tunger kunne vælge at kritisere ham for hans første halvleg, men reelt set var det ifølge mig bare en fejldisposition at sætte ham på højrekanten til at starte med. I anden halvleg viste han, hvorfor han er en af verdens allerbedste fodboldspillere, og i de sidste 30 minutter var han decideret unplayable.

Wout Weghorst – 4

Viser prøver på sine forcer i opbygningsspillet, men trods hans store størrelse fylder han intet i feltet og på lange bolde. Så forstår man godt, han blev taget ud efter en time. Og voila, så blev United pludselig meget bedre.

Alejandro Garnacho – 3

Alejandro, mi amigo, du ved, hvor meget jeg holder af dig som spiller. Men det her var ikke en af dine bedste kampe. Tværtimod. Du var for overtændt, ville for meget, og du brændte et par store chancer. Men kom igen. Dine chancer skal nok komme.

Indskiftere

Jadon Sancho – 7 (Kampens spiller)

Hvis Sancho også spiller sådan her til træning, bør han starte inde næste kamp. Drev gæk med Ayling, da han kom ind, og scorede fortjent til 2-2. Derudover skabte han flere fine muligheder og satte velsagtens ikke en fod forkert. T A K, fordi vi måtte se dig spille fodbold igen, Jadon.

Facundo Pellistri – 5

Ikke helt så synlig var Pellistri, der dog har fin andel i 1-2-målet.

Victor Lindelöf og Tyrell Malacia er udenfor bedømmelse.

Vil du vise, at du er klogere end vores skribent og levere de “rigtige” karakterer til dagens kamp? Så giv dit bud på kampens karakterbog i kommentarfeltet under artiklen, så er du med i konkurrencen om at vinde en United-trøje.

5 kommentarer
 1. Din bedømmelse af Fred og Sabitzer hænge ikke sammen, Sabitzer var bedre ind Fred, Fred var total elendig, han sejlede rundt, ikke ligefrem fordi nogen af dem leverede en pragt præstation, langtfra..

 2. Fred var med længder dårligste mand i aften. Jeg ved godt at det er moderne at hænge ham ud, men vi bliver i den grad udstillet og udspillet gang på gang. Hans præstation i aften var maks. 1/10 og det er endda generøst. Sabitzer kæmper tydeligvis med at finde sin plads og lære hans medspillere at kende. Bruno og Dalot spillede også en dårlig kamp og Weghort bidrager ikke med noget. Shout out til Sancho. Dejligt at se ham tilbage, selvom det selvfølgelig ikke er nok til MOM i aften. Den må falde til Rashford (for hans anden halvleg) eller Lissandro. Dejligt at Ten Hags udskiftninger ændrer kampen, men stadig to tabte point hvilket ikke er godt nok!

 3. Jeg mener Varane og Licha så dårlige ud i opspillet fordi midtbanen ikke gav dem mulighederne, de blev unødvendigt presset fordi hverken Fred eller Sabitzer gjorde sig spilbare, ikke fordi det Freds styrke overhovedet men der skal være mere bevægelse og modløb centralt hvis man absolut skal spille bolden op, i dag burde ETH måske have indset at den midtbane på ingen måde besidder de samme kompetancer som Eriksen og Casimiro og derfor evt skulle have spillet henover det høje pres nogle gange, vi burde jo kunne vinde nogle dueller med Weghorst på toppen, og dermed taget noget af effektiviteten af gæsternes høje pres i første omgang, men på den anden side har Weghorst jo på ingen måde vist styrke i duelspillet i luften, men det kunne prøves når nu vi har set at den nuværende besætning centralt ikke evner at deltage konstruktivt i opspillet nede fra eget felt.

  Jeg syntes også din MOM til Sancho er lige i overkanten, han var god i det stykke tid han var på banen, men mangler stadig noget før han er tilbage på toppen, men dejligt at han fik scoret.

  Jeg har Licha som min MOM fordi han er så vanvittig solid og vinder alle sine dueller og tacklinger, med overskud end da, som forsvarsspiller må det altid være ambitionen

  GGMU

 4. Ok jeg prøver at give karaktererne som jeg ser kampen.

  De Gea: 4

  Gør hvad han skal, har ikke nogen chance på den første scoring, det dog ud til at han går lidt for langt ud i det lille felt ved ved gæsternes anden scoring istedet for at dække første stolpe som han skal.

  Dalot: 3

  Er ikke tilbage på det niveau han spillede på før VM, han har problemer i defensiven men spiller også overfor gæsternes mest udfordrende spiller, kommer bedre med i anden halvleg da United presser på offensivt, men er stadig rusten.
  Wan Bissaka er pt 1.valg på højre back.

  Varane: 4

  Er set bedre men vanskelig kamp i dag uden hjælp fra midtbanen i opspillet, stadig hæderlig i sine indgreb og decideret uheldig med selvmålet.
  Kunne være blevet match vinder på et godt hovedstødsforsøg i slutningen af kampen.

  Licha: 7 (MOM)

  Solid og som altid stærk i nærkampene, vinder vel alle sine tacklinger og dueller mand til mand, også vanskeligheder ved opspillet men “cool” og overblik hele kampen igennem.

  Shaw: 4

  Op og ned, lys og mørk, i dag var Shaw ikke så afgørende, men blev farligere som kampen skred frem og fik åbnet godt op for især Sancho i 2.halvleg.

  Fred: 2

  Elendig kamp i dag, alt for febrilsk og hele tiden på bagkant af situationen, opspillet er ikke hans geshæjft men han burde tage mere ansvar som den erfarne eller mere “hjemmevante” af de to centrale midtbane folk på bane, han skulle have hjulpet sit midterforsvar langt bedre end tilfældet var, et par gode afslutningsmuligheder uden bid trækker også ned.

  Sabitzer: 3

  Første kamp fra start og så hjemme på OT foran 74.000 fans må have gjort han noget nervøs efter kun små 9-10 dage i klubben, det taget i betragtning syntes jeg han kæmpede ok og forsøgte at udfylde rollen, det bliver forhåbentlig bedre hurtig for han kommer til at spille de næste kæmpe fra start.

  Garnacho: 4

  Ungdommens mod fornægter sig ikke, måske vil han lidt for meget i dag men der er altså potentiale i den knægt, med lidt held havde han scoret i dag, eller med lidt mere overblik trukket et rødt kort til gæsternes keeper, på den anden side også stærkt at han bliver på benene og spiller sin chance. Godkendt indsats trods alt

  Rashford: 7

  Rashy kommer ikke til sin ret i højre side i dag, forstår dog godt ETH spiller ham “ude” af position så Garnacho kunne spille til venstre, men så snart Rashford kommer tilbage på sin vante position sker der noget, men Idag gjorde han forskellen som topangriberen, fremragende hovestødsmål på et fremragende indlæg, han er vores absolut bedste spiller i øjeblikket, hans anonyme 1.halvleg gær at han ikke bliver MOM i gmdsgen opgør.

  Bruno: 4

  Lidt flagrende i dag, både gode ting men også dårlige, bl.a. den “smarte” tunnel han laver som føre til gæsternes mål, men viser igen kampvilje og var tæt på en scoring, falder desværre lidt for ofte ud af kampen i dag

  Weghorst: 1

  Jeg kan ikke se hvad han bidrager med overhovedet, nuvel han havde et par gode aflæg i spillet langs jorden hvor han går ned banen, men det skal alle frontangribere kunne på det niveau, så det trækker ikke op i min optik, han er langsom og tung i sine bevægelser og med hans “2 meter” burde han jo kunne dominere luftspillet både i det lange opspil og i feltet, men det gør han ikke, man kan med ret også forvente en bedre tæmning/førsteberøring i feltet da han fik en mulighed i medløb, nu 7-8 kampe fra start med en scoring til følge, vores offensive bid blev med det samme langt bedre og farligere med Rashford på toppen og Weghorst ude, det siger alt.

  Sancho: 6

  Stærkt indhop, blev med det samme farlig og fik lavet nogle gode og effektive udfordinger og driblinger, hans direkte modstander var også godt mør efter Garnachos julelege i 1.halvleg, og det udnyttede Sancho på fornem vis med en flot og en smule heldig scoring til slutresultatet, det fortjente han og det vsr dejligt at se han smile igen, det lover godt for den nærmeste fremtid.

  Malacia: 4

  Kom ind på en uvant position, klarede opgaven fint nok, var med i det afsluttende pres, fin figur i den begrænsede tid han fik i dag.

  Lindeløf: 4

  Det bliver forhåbentlig en sjældent optræden på central midt i slutfasen, det vidner mest af alt om en decideret mangel på alternativer, men selvfølgelig pga skader og karantæner.
  Gjorde det han skulle, lukke ned for evt kontraangreb, det slap han ok fra.

  Pellistri: 4

  Jeg syntes han er spændende, gjorde et fint indhop, bidrog med at gøre det han blevet ind for nemlig udligningen, ok indsats.

  Nå det var så mit ydmyge bud på karaktererne.

  GGMU

 5. Som mange af de andre også skriver, så synes jeg den dårligste i kampen var Fred….han tabte rigtig mange bolde som skabte farlige situationer….Bruno gjorde det desværre også – han skaber bare mere offensivt også så det er mere til at klare…

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Underholdende remis da Leeds gæstede Old Trafford

Næste artikel

Fernandes: Vi tabte to points hjemme

ANNONCE