Keane: Ville aldrig begå samme fejl som Rio

Rio Ferdinands udeblivelse fra en dopingtest tilbage i 2003 kostede englænderen otte måneders karantæne, hvilket Roy Keane mener gik ud over holdet. Keane ville, ifølge ham selv, aldrig begå samme fejl.

I disse dage bliver verdenspressen bekendt med Roy Keanes tanker om irerens op- og nedture fra tiden i Manchester United. Den tidligere United-anfører har skrevet om sine oplevelser i sin biografi ‘The Second Half’, der udkommer på torsdag.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Der var stor polemik om den famøse dopingsag, da den for alvor rullede i de engelske medier tilbage i efteråret 2003. Som bekendt udeblev Rio Ferdinand for en rutinetest, hvorefter han blev idømt en otte måneders lang karantæne samt en bøde på 50.000 engelske pund. 

– Han (red. Ferdinand) led under det, og det samme gjorde holdet. Hvis det havde været mig, og lægen havde sagt, at jeg skulle tage den test, så havde jeg gjort det. Det ville ikke være noget jeg ville glemme, lyder det, ifølge Daily Mail, fra Roy Keane i biografien.

Du kan bestille Roy Keanes nye bog her (195 kroner)

Gjorde det ikke med vilje

Den tidligere anfører for United og nuværende Aston Villa-assistent mener da heller ikke, at Rio Ferdinand gjorde det med vilje.

– Når en læge siger, at du skal have taget en dopingtest, så er det ikke en normal hverdagsbegivenhed, men nogle mennesker er ærlig talt virkelig glemsomme, skriver Roy Keane.

– Jeg tror egentlig ikke, at jeg var irriteret på det tidspunkt. Det samme var tilfældet for resten af holdet. Det var ikke fordi, at jeg så på Rio og tænkte, at han havde lavet noget han ikke måtte (red. taget doping), men han var en virkelig god spiller, og vi savnede ham, lyder det videre for ireren. 

Sir Alex Ferguson beskyldte i sin biografi fra 2013 de engelske dopingkontrollanter for at være skyld i, at skottens daværende superstjerne måtte acceptere at undvære fodbold i størstedelen af sæsonen.

– Min forargelse er intakt den dag i dag, skrev Ferguson.

Ferguson skriver videre, hvordan dopingkontrollørerne, ifølge hans mening, ikke udførte deres job ordentligt, og at han var rasende over den “brutale straf”, som hans stjerneforsvar måtte gennemleve. Udover at måtte misse otte måneders kampe for Manchester United, måtte Rio Ferdinand også blive hjemme fra EM i 2004 som konsekvens af dommen.

Du kan bestille Roy Keanes nye bog her (195 kroner)

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Roy Keane lovpriser Cristiano Ronaldo

Næste artikel

- United mangler Queiroz

Relaterede artikler
Gå til siden

Bruno Fernandes: Vi skal koncentrere os om os selv

Bruno Fernandes gjorde det, på dagens pressemøde, fuldstændig klart, hvad han mener, at han og klubben skal gøre for at komme tilbage til den absolutte top. De skal stoppe med at fokusere på andre.
Gå til siden

Trupnyt: United rejser uden Varane og Maguire

Manchester United-truppen rejser i dag til Cypern forud for kampen i morgen mod Omonia. Kamptruppen består 22 spillere, hvor navne som Varane, Maguire, Wan-Bissaka og Donny van de Beek ikke er iblandt.
ANNONCE
Total
0
Share