Peter Kenyon

Kenyon: Arnold overtager et svært job i fodboldverdenen

Richard Arnold bliver målt på, hvorvidt han kan få United tilbage til toppen af fodboldpyramiden, vurderer Peter Kenyon.

Fra på tirsdag den 1. februar sætter Richard Arnold sig i stolen som CEO i Manchester United. Det er et svært job, og på grund af skuffelserne, der har stået i kø siden 2013, er presset på Arnold stort fra dag 1, mener Peter Kenyon.

Peter Kenyon var direktør i Manchester United fra 2000-2003, så han ved lidt om, hvad han snakker om.

– Uanset om han er direkte involveret i det, så er han nu ansvarlig for, at United får styr på en sportslig struktur, der giver dem resultater på kontinuerlig basis, siger han til BBC og fortsætter om det pres, der venter Richard Arnold.

– Jobbet har en vis størrelse, ikke bare i Premier League men også globalt, og det er samtidig i en industri, hvor alle ved, hvordan de kunne gøre jobbet bedre end dig, siger han.

De kontinuerlige resultater forsvandt sammen med Sir Alex Ferguson, men det var ifølge Kenyon nærmest uundgåeligt.

– Man må virkelig ikke undervurdere Sir Alex Fergusons rolle i den klub. Det er let at være bagklog, men måske skulle de have brugt mere tid på at forberede sig på tiden efter Sir Alex. Det er dog svært at forstå, hvad du skal fylde ud, før hullet opstår, siger han.

Peter Kenyon skiftede kontroversielt fra sin stilling som CEO i United til nyrige Chelsea i 2003, før Glazers kom til United i deres meget omstridte ejerskab af klubben.

Men på trods af kritiske røster om især den gæld, som Glazers overtagelse bragte klubben, så anser Kenyon klubbens økonomi som stabil.

– Den er stadig et godt sted økonomisk, uanset om du kan lide ejerskabet eller ej. Der er snak om at stadion skal renoveres, og det er et godt tegn – det vigtigste er nu, at de bevæger sig fremad, siger Kenyon.

Før sin forfremmelse til CEO i Manchester United har Richard Arnold udmærket sig ved at sætte sig i spidsen for at bygge bro mellem klubben og de mange utilfredse fans i forbindelse med sidste års forsøg på at skabe en europæisk udbryderliga.

 

Køb din trøje hos Unisport, så støtter du OldTrafford.dk. Handler du hos Unisport.dk gennem linket, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
1
Shares
Forrige artikel

Kaptajn Maguire roser opkomlingen Elanga

Næste artikel

Romano: Bordeaux lurer på Phil Jones

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
1
Share