Knebent nederlag i lokalbrag

City trak det længste strå, da der her til eftermiddag blev spillet Manchester-derby på Etihad.

Louis van Gaal stod her til eftermiddag i spidsen for United, i hans første Manchester-derby. Efter sidste weekends sene udligning mod Chelsea, og Citys haltende form, var der plads til forventning om en god United-præstation.

Desuden havde van Gaal atter kaptajnen tilbage, da Wayne Rooney var tilbage efter tre kampes karantæne. Rooney leverede en glimrende indsats i hans retur, selv om det primært var hans fighter-egenskaber og ikke hans offensive kvaliteter der i dag var i fokus.

United stillede op i det der vel må siges pt at være stærkeste formation, og der var genvalg til Fellaini i midten ved siden af Blind. Begge fik lov at arbejde for sagen i dag, og begge leverede en rigtig fin præstation.

Dyrt rødt kort til Smalling

I løbet af første halvleg appellerede hjemmeholdet flere gange for straffespark, men dommer Michael Oliver fløjtede ikke, selv om der nok med god grund kunne være dømt i hvert fald et straffespark til de lyseblå fra Manchester.

United har i løbet af sæsonen været kritiseret for ustabilt forsvarsspil, men i dag stod forsvaret egentlig ganske fint kampen igennem. Det offensive spil hang ikke helt sammen, og van Persie, Di Maria, Januzaj og co fik dels for lidt at arbejde med, og dels for lidt ud af de situationer der så var i dag.

Det er aldrig let at tage til Etihad, men hvis man får rødt kort kort før pausen, gør man ikke tingene nemmere for sig selv og sit hold. Chris Smalling havde tidligt kampen fået en advarsel, men begik kort før pausen en dumhed ved at kaste sig hovedløst ned i en tackling. Helt fortjent nyt gult, og dermed tidligt bad til Smalling.

Comeback til Carrick

Udvisningen af Smalling betød samtidig et comeback til Carrick, der har tilbragt hele sæsonen på sidelinjen med en skade. Og man kan måske med rette forvente at se Carrick på positionen som stopper igen fremover, eftersom spillerne på denne position enten ikke leverer, er skadede eller ude med karantæne, ligesom Daley Blind gør det glimrende som defensiv styrmand på midtbanen.

I anden halvleg fik Carrick så selskab af en ung mand i forsvaret, da Marcos Rojo måtte forlade banen med et skulder der gik af led efter en vild tackling af argentineren. Det gav comeback til unge Paddy McNair, der kom ind og gjorde det fornemt, og sidst i kampen tog ansvar og selv bragte bolden frem af banen.

Ellers var anden halvleg et langt pres mod United-målet, hvor David de Gea stod endnu en fantastisk kamp. Eller måske skal man efterhånden sige, at spanieren stod som han plejer. De Gea har sæsonen igennem leveret den ene fremragende redning efter den anden i buret.

Aguero afgørende – Fellaini tæt på

Sergio Aguero kunne efter 63 minutters spil så udnytte det overtag City naturligvis havde efter udvisningen af Smalling. United stod ganske fint på banen i størstedelen af kampen, og van Gaal må kunne tage en masse med sig videre efter kampen. Selv om det ikke blev til point i dag.

I slutningen af kampen pressede United på for en udligning, og specielt Marouane Fellaini var i centrum for van Gaals tropper. Den høje belgier blev søgt på frispark og lange bold ind i feltet, og med lidt mere held havde Fellaini sendt bolden i nettet bag Joe Hart. Opløftende og positivt at se endnu en rigtig god præstation af den ellers så udskældte Fellaini.

United forsøgte til sidst med indskiftningen af James Wilson, der erstattede en anonym van Persie, men uden held. Dermed kunne City tage alle tre point, og håneretten tilhører den blå del af Manchester. United skal næste uge op mod Crystal Palace på Old Trafford, i en kamp der gerne skulle give tre point.

Forrige artikel

Startopstillingen på Council House

Næste artikel

Van Gaal hylder holdånden

ANNONCE