Legendariske Giggs skød United i gang

Ryan Giggs skrev endnu et kapitel i historiebøgerne, da han sparkede Manchester United i front mod Everton.

Manchester Uniteds levende legende, Ryan Giggs, slog alle sine egne rekorder med åbningsmålet i dagens Premier League-opgør.

Med målet har han scoret i 23 sæsoner i streg, mens han kan kalde sig den tredjeældste, der nogensinde har scoret i den bedste engelske række. En rekord der fortsat holdes af Teddy Sheringham.

Starten på kampen virkede meget lovende, og det var tydeligt, at begge hold ville gå efter sejren.

Hjemmeholdet fik første mulighed, da Wayne Rooney fandt Robin van Persie i dybden, men selvom hollænderen kom forbi Tim Howard brændte han for en sjælden gangs skyld. Stolpen reddede udeholdet.

Det gjorde den dog ikke få minutter efter, da Ryan Giggs brugte den til at udplacere den tidligere United-målmand. Robin van Persie lagde den ned til waliseren, der måske snød Everton ved at afslutte med det døde højreben. 1-0.

Gæsterne bed første gang fra sig efter en halv times spil, da David de Gea måtte ud i fuld længde for at redde et spark fra Leon Osman. På det efterfølgende hjørnespark var Marouane Fellaini som altid farlig, men hjemmeholdet klarede.

Som første halvleg ebbede ud fik Everton mere og mere fat, men det gjorde kun Manchester United mere farlige, da de så kunne trykke på omstillingen.

Netop det gjorde de, da Rafael da Silva sendte Robin van Persie alene med Tim Howard, og denne gang fejlede ligaens topscorer ikke. 2-0 til pausen.

Der skulle gå 20 minutter af anden halvleg, før der skete noget. Et hjørnespark blev farligt i gæsternes ende, men på en eller anden måde lykkedes det dem at holde bolden ude af nettet selvom Jonny Evans prøvede ihærdigt.

På efterfølgende dødbold sendte Tom Cleverley et missil afsted mod målet på en nedfaldsbold, men Tim Howard reddede flot.

Everton havde overraskende lidt at skyde med, så Manchester United kunne trække sig en smule tilbage og køre en smule på autopilot i meget af anden halvleg. Med ti minutter igen havde David de Gea ikke været i aktion en eneste gang efter pausen.

Indskiftede Nikica Jelavic gav dog spanieren en smule at lave, da han forsøgte sig uden for feltet. Den unge keeper havde dog ingen problemer med at holde nullet ved situationen.

Manchester United vandt 2-0 på en aften, hvor Everton aldrig fik vist deres normale styrke, hvilket også er cadeau til hjemmeholdet. Forspringet ned til Manchester City er altså nu på 12 point.