Liverpool tog første stik

Manchester United tabte den første kamp af to mod et veloplagt Liverpool-hold.

United skulle her til aften forsøge at skabe sig et godt udgangspunkt inden næste uges returkamp i Europa League. Louis van Gaal har i sin tid som United-manager haft et godt tag på ærkerivalerne, men alligevel måtte man på forhånd se Liverpool som svage favoritter efter en opadgående formkurve i de seneste uger.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Louis van Gaal havde igen fundet plads til Fellaini, som ellers har siddet uden for i en længere periode med en skade. Senere skulle det vise sig, om taktikken med at lade den store belgier starte i opgøret mod Liverpool, ville være et klogt eller dumt træk.

Første halvleg startede med en stor chance til unge Rashford, som helt fri i feltet var tæt på at give United en drømmestart efter 15 sekunder. Efter chancen satte Liverpool sig på det meste spil, og den offensive opstilling fra hjemmeholdet søgte tydeligvis et godt resultat før returkampen.

Den første chance kom til Liverpool og desværre for United medførte chancen mål. Memphis havde en smule fat i Clyne og det var nok til at den spanske dommer pegede på pletten. Et yderst billigt straffespark, men afslutningen fra Sturridge på chancen fejlede ikke noget. Få minutter efter diskede De Gea op med en stor redning, og var nok en gang Uniteds store redningsmand i en kamp, der på dette tidspunkt havde Liverpool som det klart bedste hold.

United kæmpede hele halvlegen med at finde fodfæstet mod et tændt hjemmehold. De røde djævle kunne flere gange prise sig lykkelig for David de Gea, som reelt var manden, der holdte United inde i kampen i første halvleg.

United formåede slet ikke at udfordre Liverpools defensiv i de første 45 minutter, og den deprimerende målstatistik viste, at Manchester United ikke havde haft et eneste skud inden for rammen. Hvis det skulle blive til vigtige udebanemål inden returkampen, var det tydeligt, at Van Gaal skulle arbejde aktivt med tegnebrættet under pauseteen.

Fra starten af anden halvleg skiftede Van Gaal formationen til en 3-backs kæde i forsvaret, og Michael Carrick kom på banen i stedet for Rashford, for netop at være det ene led i denne kæde.

I starten af halvlegen gav opstillingen pote, det var tydeligt at formationsændringen gav mere boldbesiddelse til United, men alligevel sad man også med en fornemmelse af, at de store huller mellem kæderne godt kunne blive et problem senere i kampen.

United begyndte at vise mere og mere tænder, og nu var det Liverpool, som i stedet for forsøgte at lukrere på hurtige omstillinger. Chancerne manglede dog stadigvæk, og United formåede ikke for alvor at true Mignolet i Liverpool-målet.

Liverpool satte sig midtvejs i halvlegen igen på kampen og fortsatte med at skabe chancer. Flere gange var holdet tæt på at tage en vigtig 2-0-føring, men De Gea var en mur i målet.

Muren blev desværre brudt efter 73 minutter, da David de Gea var chanceløs i målet. Carrick fik ikke clearet bolden ordenligt og det gav Firminho en åben chance foran mål som han køligt udnyttede. Ærgerligt for Manchester United, der for alvor havde ryggen mod muren nu. Resultatet var dog fuldt fortjent, og det var som om, at hjemmeholdet lige skulle vænne sig til den nye opstilling, for derefter at sætte sig på spillet igen.

Manchester United foretog efter 78 en dobbeltudskiftning, og der var gensyn med Schweinsteiger, der efter en længere skadesperiode var fundet fit til at spille de sidste 12 minutter af kampen. På dette tidspunkt var det dog svært at se hvilken forskel, han og Uniteds anden indskifter, Herrera, skulle have på kampen.

United formåede ikke at skabe noget i de sidste minutter af kampen, og derfor kunne Liverpool tage en 2-0- sejr med til Old Trafford. Elendig kamp fra de røde djævle, som aldrig blev en trussel på Anfield.

Næste gang United skal i aktion er på søndag, når West Ham gæster Old Trafford i FA Cuppen. 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Startopstillingen på Anfield

Næste artikel

- United skal forbedre sig

Relaterede artikler
Gå til siden

Scholes: Eriksen er en klog spiller

United-legenden Paul Scholes er fuld af beundring for den danske midtbanespiller. Det fortæller han i Sky-programmet "The Overlap".
ANNONCE
Total
0
Share