Maguire: Ferdinand var min inspiration

I et interview med Statman Dave i programmet Box to Box fortæller Harry Maguire, hvordan Rio Ferdinand har inspireret ham til at blive den forsvarsspiller, han er i dag.

I sommers gjorde Manchester United Harry Maguire til verdens dyreste forsvarsspiller, da klubben forud for sæsonen hentede den engelske landsholdsforsvarer for cirka 690 millioner kroner i Leicester City. 

I denne sæson har den 27-årige englænder etableret sig som en profil på Ole Gunnar Solskjærs United-hold, hvor han i flere omgange har vikarieret som kaptajn for Ashley Young, der i januar skiftede til italienske Inter. 

Eftersom Young forlod “De Røde Djævle” blev Maguire forfremmet fra vicekaptajn til klubkaptajn efter blot en halv sæson som Manchester United-spiller.

Maguires succes for både klubhold og landshold har fået flere eksperter til at sammenligne ham med den tidligere Manchester United-stjerne Rio Ferdinand. En sammenligning, som ikke er helt tilfældig, indrømmer Maguire selv i programmet Box to Box med Statman Dave.

– Jeg har altid set op til særligt to midterforsvarere: John Terry og Rio Ferdinand, fortæller United-kaptajnen til programvært Statman Dave.  

– Under min opvækst var det to midterforsvarere, som spillede uge efter uge. De vandt store trofæer og spillede også på det engelske landshold.

Sammenligningerne mellem Maguire og Ferdinand er ofte fokuseret på boldomgangen med fødderne. Et aspekt af spillet, som begge englændere har bygget deres karriere på. 

–  Rio (Ferdinand, red.) tog forsvarsspillet til et andet niveau. Han bidrog til filosofien om, at forsvarsspillere også kan være med i spillet med fødderne og føre bolden frem af banen. Han åbnede mine øjne op for, at en midterforsvarer i topklasse også bør kunne hjælpe sine angribere. 

– Det vigtigste som forsvarer er at kunne forsvare. Det er dog også vigtigt at kunne lægge nogle gode afleveringer, som kan starte angreb op. 

Maguire og Ferdinand er udover i spillet med fødderne tidligere også blevet sammenlignet for deres evner i luftspillet, stærke fysik og lederegenskaber. 

Rio Ferdinand, der i dag er ekspert på den engelske tv-kanal BT Sport, spillede for Manchester United i perioden 2002-2014. Ligesom Harry Maguire blev han hentet til Old Trafford som verdens dyreste forsvarsspiller. Overgangssummen lød dengang på lidt under 300 millioner kroner. 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Medier: Matić tæt på kontraktforlængelse

Næste artikel

Startopstilling: Solskjær smider tre i bagkæden

ANNONCE