Manchester United sejrede over Real Madrid i tæt opgør

Manchester United fik deres første sejr i ordinær spilletid ved dette års pre-season, og det var vel og mærke mod de regerende Champions League-mestre fra Real Madrid.

Ugen op til kampen havde Mourinho udtalt, at han savnede noget af kvaliteten fra hans sædvanlige førstehold. Til tirsdagens kamp kunne træner Mourinho dog glæde sig over, at David de Gea var tilbage i målet. Yderligere var nyindkøbet Fred også blevet sin skade kvit og indgik derfor i startopstillingen.

Startopstillingen var den stærkeste, som United-træneren kunne stille. En opstilling som noget uventet gav muligheder for Andreas Pereira for at vise, at han også besidder defensive kvaliteter. Pereira var nemlig placeret som makker ved siden af Scott McTominay på den defensive midtbane. Formationen var ganske uventet, og lød noget nær 4-2-3-1. Fred og Ander Herrera fungerede som de mere offensive presspillere med en Juan Mata i spidsen som den kreative force. Mate skulle herfra forsøge at fodre en Alexis Sanchez fra en angribende position. Yderligere forsøgte United sig med Darmian og Shaw som wingbacks.

Noget uventet var det også at se Eric Bailly bære anførebindet, en ære som dog også har været tildelt Darmian under dette års træningskampe.

Real Madrid stillede op uden nogle af de helt store stjerner. Gareth Bale og Karim Benzema var ret beset de eneste, som kunne bryste sig af at være faste spillere på det normalt stjernebesatte hold.

Kampen startede fint for Manchester United, hvor det var tydeligt, at Mourinho havde lagt fokus på at presse Real Madrid fra start. United pressede med Fred og Herrera i front Madrid højt oppe på banen, og tvang spillerne til at begå fejl i opspillet. Første chance tilfaldt Mata efter fem minutter, efter at han var blevet spillet fri af Sanchez. Mata kunne dog ikke for alvor få kræft bag sit skud. Omvendt farligt var det, da Benzema fik chancen blot fem minutter senere. En situation hvor United-forsvaret var uopmærksomme. Benzema manglede dog den fornødne skarphed, og chancen blev derfor ikke omsat til mål.

Den ellers fine start, blev erstattet af Madrid-klubben med størstedelen af boldbesiddelsen, hvor United lå i en mere afventende position. Herfra kunne United vente på at modstanderen begik en fejl og slå en hurtig kontra.

Det skulle dog ikke blive fra en kontra, at den nordengelske klub fik sin første scoring. Efter lidt spil i højre side, kunne Herrera lægge den ned til en Darmian på højrefløjen, som herfra kunne lægge den ind til Sanchez. Sanchez viste skarphed i situationen, og omsatte køligt chancen til mål. 1-0 efter 18 minutters spil. Et mål som opstod lidt ud af det blå med Madrid som værende uopmærksomme. Ikke desto mindre var det faktisk fortjent.

Efter målet holdte United fast i den lidt afventede taktik, og det gav pote 10 minutter senere. Lidt småspil på egen banehalvdel blev afløst af en fremragende lang aflevering i dybden af Darmian til Mata i højre side. Indlægget fra Mata blev headet tilbage i feltet af Sanchez, som spillede en fremadstormende Herrera. Han sparkede bolden hårdt i midten af målet. 2-0 på glimrende vis!

Spillet indtil pausen var med Real Madrid som dominerende hold. Dog uden at de for alvor at være farlige. Lige indtil tre minutter inde i overtiden af første halvleg. Et indlæg fra spaniernes venstre side, endte for fødderne af Benzema, som kunne score. En situation hvor Uniteds forsvar virkede som om, at de var gået til pause. 2-1.

Anden halvleg startede, hvor den første sluttede. Real Madrid var nærmest altdominerende, og United virkede til at have svært ved at holde på bolden. Det gik heller ikke den chillenske Sanchez’ næse forbi, som det blev for meget for efter en times spil. Han ønskede sine holdkammerater skulle være mere aggressive i deres pres. Lige meget hjalp Sanchez reprimande. Real Madrid sad tungt på kampen i anden halvleg. De formåede dog ikke at gøre deres dominans gældende på måltavlen. Først da stjernene Asensio, Isco og Kroos kom på banen efter 75 minutter, blev der skruet op på et par knapper.

Undervejs i anden halvleg skiftede Real Madrid spillere hyppigt ud. United derimod holdte sig blot til tre udskiftninger. Efter 68 minutter blev Fred skiftet ud, hvor Tuanzebe erstattede ham. Med udskiftningen ændrede Mourinho til at spille med fem forsvarsspillere. Yderligere blev Michell skiftet ind, efter McTominay landede forkert på foden efter en hovedstødsduel. Da der for alvor skulle forsvares, blev den lille spanske troldmand Mata også udskiftet med James Garner.

United formåede at holde fast i den spinkle 2-1-føring og kunne dermed gå fra banen som sejrherre for første gang i ordinærspilletid i årets pre-season.  

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Forrige artikel

Startopstilling mod Real Madrid

Næste artikel

Spillerkarakterer: Sanchez fremragende igen

ANNONCE