McGuinness roser udlånte talenter

U18-cheftræner Paul McGuinness roser de to unge midtbanespillere Joe Rothwell og Ben Pearson, der begge er sendt på udlån i øjeblikket.

United har pt sendt et par af klubbens store talenter på udlån. Ben Pearson er sendt til Barnsley i League One, mens Joe Rothwell er udlejet til Blackpool i bunden af the Championship. Begge får roser fra u18-cheftræner Paul McGuinness, der mener de begge er for gode til u21-fodbold.

– Både Ben og Joe er nået til det punkt i deres karriere, hvor de har brug for en ny udfordring. Vi arbejder hele tiden med at udvikle dem og ser efter nye udfordringer til dem, skal de rykkes en aldersgruppe op, hvem spiller de mod, og så videre.

– De har begge uviklet sig og er for gode til reserverne, og kan nu tackle den udfordring det er at tage næste skridt, siger Paul McGuinness til MUTV.

Rothwell bedre end flere i Premier League

Joe Rothwell fik sin debut for Blackpool i weekenden, da han kom ind i pausen og fik de sidste 45 minutter i nederlaget på 4-0 til Norwich. Klubben har det svært økonomisk, men McGuinness mener det er fornuftigt at give Rothwell erfaring på denne måde.

– Blackpool har fået en klassespiller i form af Joe. Hvis du tog rundt til de forskellige klubber i Premier League, ville du ikke finde mange spillere med bedre teknik, opmærksomhed og styke i pasningsspillet. Han er en skarp og kreativ en spiller. Jeg ville sammenligne ham med spillere fra de bedste hold, indenfor disse områder.

– Men han er ikke hos et tophold, han er på lån for at få noget erfaring, hvilket er det han har brug for. Han har brug for erfaring for at kunne gå ind på vores førstehold og gøre de ting vi ved han kan. Han skal arbejde på at forbedre den defensive del af spillet, for at bevise for managers at han kan gøre sig gældende på midtbanen. Jeg er sikker på, at han også går ind og viser sine kvaliteter hos et hold der kæmper, siger McGuinness.

Pearson kan udvikle målnæsen

Ben Pearson forlængede i går sit udlån hos Barnsley i League One med en måned, så han indtil 8.marts er at finde i klubben. Han har indtil videre spillet fire gode kampe og scoret et enkelt mål for klubben, der er placeret midt i rækken.

Netop det at score mål, er noget af det som Paul McGuinness håber Pearson kan udvikle. Han har de andre kvaliteter, men kan gå frem og score oftere, lyder det fra hans tidligere u18-træner.

– Han kan blive en fantastisk spiller, han kan vinde bolden og har god forståelse for spillet. Han skal bygge på sit spil, og jeg er sikker på at han har mere at vise. Han kan udvikle sig til en mere all-round midtbanespiller, ved at gå med frem og score lidt oftere, siger McGuinness til MUTV.

De to 20-årige midtbanespillere har faktisk fulgt hinanden gennem det meste af karrieren. De har kendt hinanden fra de var små, og har altså igennem de seneste ti års tid spillet sammen på diverse ungdomshold i United.

Forrige artikel

U21: Sejr hjemme mod Chelsea

Næste artikel

United forlænger med McNair

ANNONCE