Medier: Glazer-familien sælger 25% af klubben til Sir Jim Ratcliffe – Sheikh Jassim trækker sig

I de kommende dage skal Manchester Uniteds bestyrelse stemme et salg af 25% af klubben til Sir Jim Ratcliffe igennem. Samtidig har Sheikh Jassim trukket sig. Det skriver blandt andet The Times og The Athletic.

Der er gået næsten et år siden Glazer-familien meldte ud, at de ville sætte Manchester United til salg. Men nu tyder alt på, at der er ved at ske et gennembrud i salget af klubben.

Flere medier, heriblandt The Times og The Athletic, melder lørdag aften, at Sir Jim Ratcliffe har indgået en aftale med de amerikanske ejere om at købe 25% af klubben. Det skal stemmes endeligt igennem på et bestyrelsesmøde i den kommende uge.

Prisen for 25% af klubben ligger angiveligt et sted mellem 1,4 og 1,5 milliarder britiske pund. Det stemmer nogenlunde overens med Glazers værdiansættelse på 6 milliarder britiske pund for 100% af klubben.

Det betyder dermed, at Glazers bliver i klubben. Mike Keegan fra Daily Mail skriver dog, at dette vil være første led i Sir Jim Ratcliffes bestræbelser på at få fuld kontrol over Manchester United.

The Athletic mener at vide, at Sir Jim Ratcliffes kommende procentdel af ejerskabet vil give ham kontrol over den sportslige del af klubben.

Sheikh Jassim trækker sig

Den anden store nyhed, som er kommet frem lørdag aften, er, at Sheikh Jassim har trukket sig fra processen.

Det sker angiveligt efter, at Sheikh Jassims Nine Two Foundation havde afgivet et sidste og forbedret tilbud til Glazer-familien. Buddet skulle være i omegnen af 5,5 milliarder britiske pund samt investeringer i klubben for cirka 1,5 milliarder britiske pund.

Dette bud havde Glazer-familien afvist, og den qatarske delegation er dermed blevet så frustreret, at de endegyldigt har trukket sig.

Sheikh Jassim insisterede på at købe 100% af klubben.

2 kommentarer
  1. Pyha godt Qatar er helt ude nu….mindre godt at Glazers stadig er i klubben.

    Men enormt glædeligt at Sir Rattcliffe nu har fået en fod ind i varmen og eftersigende vil “æde” sig igennem til et komplet ejerskab i sidste ende.

    Hvis han allerede nu har kontrol med det sportslige setup er det jo ubetinget gode nyheder.

  2. “Hvis han allerede nu har kontrol med det sportslige setup er det jo ubetinget gode nyheder”.
    Afhænger vel af, om Glazerz stadig har nøglen til pengekassen…… 😉

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

United indleder undersøgelse: Vil til bunds i skadeshelvedet

Næste artikel

Medie: Ratcliffe vil udvide Old Traffords kapacitet

ANNONCE