MEN: INEOS er i dialog med UEFA om forbud

INEOS meddeler, at det forventes at kunne lade sig gøre at både Manchester United og OGC Nice kan deltage ved den kommende Europa League-turnering.

Foto: Getty Images/Matthew Peters

Manchester United sluttede Premier League-sæsonen med en ottendeplads og kvalificerede sig dermed ikke til Europæiske turneringer gennem ligaens kvalifikationspladser.

Vinderen af FA Cuppen får dog automatisk en plads i Europa League, hvilket betyder, at United har sikret sig deltagelse i Europas næststørste klubturnering.

De Røde Djævle vandt senest Europa League under José Mourinho i 2017. Ved seneste deltagelse tabte holdet finalen til Villarreal i 2021 under Ole Gunnar Solskjær.

I løbet af sæsonen har der været frygt for, at United kunne blive udelukket fra Europa League, hvis det franske hold Nice også kvalificerede sig. Sir Jim Ratcliffe købte Nice i 2019, og ifølge UEFA-regler, kan klubber med samme ejer ikke konkurrere i de samme UEFA-turneringer.

Nice kvalificerede sig til Europa League ved at slutte på en femteplads i Ligue 1. Normalt ville UEFA-reglerne betyde, at United blev degraderet til UEFA Conference League. Dette fordi det franske hold sluttede højere i deres liga.

Det lader dog til, at United har haft samtaler med UEFA, og Ratcliffe har fået forsikring om, at problemet kan løses.

– Vi er opmærksomme på situationen for de to klubber og er i direkte dialog med UEFA. Vi er overbeviste om, at vi har en løsning til næste sæson i Europa, har INEOS udtalt.

Ratcliffe ejer 27,7 procent af United, men med hans planer om at investere yderligere i klubben, vil hans ejerskabsandel overstige 30 procent. Dette kommer til at aktivere reglerne for multi-klubejerskab.

Det er en kæmpe sejr for klubben at have sikret sig kvalifikation til Europa League. Især også på den økonomiske front, da det kommer til at få indflydelse på indtægter og dermed transferbeløb.

Forrige artikel

Rashford nulstiller: Tager en pause fra sociale medier

Næste artikel

Afstemning: Årets skuffelse

ANNONCE