Mike Phelan til OldTrafford.dk: Jeg har tilbudt mine ydelser til Manchester United

Mike Phelan har meddelt Manchester United, at han er tilgængelig, hvis klubben ønsker hans hjælp. Indtil videre er han dog tilpas i sin tilværelse væk fra Manchester United. Det fortæller han til OldTrafford.dk

Mike Phelan har været assistenttræner for hele tre forskellige trænere i Manchester United. Han startede sin trænergerning i klubben i år 2000, og året efter blev han tilknyttet førsteholdet. i 2008 blev han udpeget som ny assistenttræner for Sir Alex Ferguson. Den rolle udfyldte han indtil 2013, hvor Sir Alex Ferguson trådte tilbage.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

i 2019 vendte Mike Phelan tilbage til Old Trafford, da han tiltrådte som assistent for Ole Gunnar Solskjær. Han fortsatte i samme position, da Ralf Rangnick overtog roret som midlertidig manager for De Røde Djævle i slutningen af 2021. 

Ansættelsen af Erik ten Hag har betydet, at Mike Phelan ikke længere er en del af trænerstaben i Manchester United. Erik ten Hag bragte Mitchell van der Gaag med sig fra Ajax, og samtidig blev Steve McClaren også udnævnt som ny assistent.

Mike Phelan underskrev dog en ny kontrakt med Manchester United i efteråret 2021, og den kontrakt udløber efter sigende først i juni 2024. Derfor er den tidligere assistenttræner stadig på lønningslisten i klubben. Det skriver The Athletic.

Til OldTrafford.dk fortæller Mike Phelan, at han ikke udfylder en rolle hos United på nuværende tidspunkt.

Nej. Jeg har tilbudt mine ydelser til dem (Manchester United red.). Hvis de vil have mig til at blive involveret i et par aktiviteter, så er jeg tilgængelig. Men det er op til Manchester United at udnytte det, siger han. 

Den 60-årige englænder har været involveret i fodbold på et professionelt plan i en menneskealder – først som spiller og derefter som træner. De seneste par år er Mike Phelan dog blevet mere og mere optaget af fodbold på amatørniveau. Han er desuden direktør og formand i Sensible Soccer Ltd, som bl.a. sælger træningsudstyr til fodbold.

Derfor nyder den tidligere spiller og træner også, at han nu har tid til at kaste sig over andre projekter.

– Min situation lige nu er, at jeg er glad for det, jeg laver. Og det er at være utroligt involveret i undervisning. Jeg er meget involveret i græsrodstræning. Jeg træner ikke bare børn men også forældre og frivillige. Det tager mig lige nu i en rigtig god retning og i en retning, som jeg gerne vil gå, siger han til OldTrafford.dk. 

United-legenden har ikke travlt med at finde et ny trænerjob, tværtimod. Hans nuværende tilværelse giver ham nemlig frihed til at rejse rundt i verden, hvilket han ikke har haft mulighed før.

– Hvis der kommer muligheder. Fint. Så kigger jeg på det. Men lige nu ser jeg verden, hvor det ikke er fra et Manchester United-perspektiv for en gangs skyld. Det er rigtig interessant, fortæller Mike Phelan til OldTrafford.dk. 

Forrige artikel

Spurs fyrer træner forud for United-møde

Næste artikel

Mike Phelan sætter ord på Erik ten Hags første sæson som United-træner: Jeg tror, at det har været en øjenåbner for ham

ANNONCE