Ifølge Norges største avis, så vil den nok så omtalte nigerianer, John Obi Mikel, tjene op imod 13 millioner kroner om året i Manchester United.
Den norske avis har interviewet Lyns direktør, Morgan Andersen, som på det seneste har fået diverse fodboldagenter og ikke mindst Chelsea på nakken.
Alle føler de sig snydt i sagen om Mikel, som forleden skifte til Manchester United.
Den blot 39-årige direktør hævder, at John Obi Mikels kontrakter med bl.a. fodboldagenten Daniel Fletcher ikke engang tåler dagens lys.
“Han ville have fået lommepenge fra agenterne. Vi kunne ikke sidde og se drengen ikke få noget ud af handlen. Derfor kørte vi i Lyn vores eget løb og holdte os til reglementet,” udtaler han til avisen.
Det er kommet frem at en af de kontrakter, som Mikel angiveligt skulle have budnet sig til med en spilleragent ville have givet agenten 30% af Mikels løn.
“Pointen er at ved at lade spilleren gå til Chelsea og holde fast ved aftalerne, som agenterne mener de har, så havde Mikel og familien mistet kontrollen over deres eget liv og økonomi.
Andre ville styre deres liv,” lyder det fra Andersen, som gennem de seneste par uger har måttet se fodboldens grusomhed.
“Jeg indrømmer at jeg kigger mig lidt ekstra over skulderen, når jeg er på vej ud af mit hus,” siger Andersen.
Han var manden som hentede Mikel op sammen med flere andre unge landsmand fra Nigeria.
Han mener at have håndteret sagen korrekt og taget hensyn til spilleren fremfor fodboldens mægtige agenter, som i moderne fodbold får mere og mere indflydelse.
Peter Kenyons store indflydelse
Han mener, efter at have oplevet de sidste to års jagt på Mikelfra bl.a. Manchester United og Chelsea, at agenterne er sat op imod hinanden og at det ingen ringere er end Peter Kenyon, som er nøglepersonen i spillet om Mikel.
“Kenyon var i Manchester United, da John Obi Mikel var der(på prøvetræning, red.). Han så denne fantastiske spiller. Så forsvinder Kenyon til Chelsea og pludselig er Mikel også på vej dertil.
Og pludselig arbejder Rune Hauge for Chelsea,” hævder Andersen, som altså bekræfter mistanken om at Peter Kenyon tog sin viden med fra Manchester United til Chelsea, da den såkaldte United-fans valgte at sælge sit røde hjerte til fordel for de russiske penge i London-klubben.