Nedtakt: Tre ting vi lærte af nederlaget til Fulham

Nederlaget på hjemmebane mod Fulham er noget af en mavepuster for Manchester United, som ellers har været i god form i 2024. I hvert fald resultatmæssigt. I denne nedtakt fremhæver jeg tre ting, vi kan tage med os fra gårsdagens kamp.

Truppen er for tyndt besat på flere positioner

No shit, Sherlock, sidder vi nok alle sammen og tænker. Men Victor Lindelöf på venstre back fungerer ikke. Og Marcus Rashford som 9’er fungerer bestemt heller ikke.

Manchester United har positioner, som er enormt udsatte, og får man så en skade (hvilket man synes at gøre ret ofte), så har man alt for ofte ikke en kvalificeret reserve klar.

Det er ikke holdbart, og det er faktisk direkte amatøragtigt. Særligt når det ikke kun er én position, der er tale om.

Positionerne som venstre back og den centrale angriber må være først for, når klubben næste gang skal ud og investere i nye spillere.

Midtbanen mangler at kunne styre kampene

I André Onana har man nu en målmand, der godt kan spille fodbold. Med Licha, Shaw og Dalot – når de ellers er skadesfri – har man også forsvarsspillere, der er dygtige i boldomgangen.

Men hvor er de midtbanespillere, der søger bolden, fordeler spillet, vender spillet, dikterer kampene? Christian Eriksen er den eneste, der formår disse ting, men han har til gengæld så mange andre mangler, at han heller ikke er en gangbar løsning.

Alt for ofte ender vores forsvarsspillere med at slå en lang aflevering op mod angriberne, fordi de ikke får tilstrækkelig hjælp fra midtbanen. Og hele holdet får som konsekvens løbet en masse kilometer forgæves i banens længderetning. Og så skal man igen ud at jagte bolden, mens modstanderne nærmest får den foræret.

Holdet har hårdt brug for en boldsikker midtbanespiller, som kan få den i fødderne fra forsvaret, vende, og så også gøre noget brugbart med den.

Antony må være en færdig mand i United

Garnachos opblomstring på højrekanten har indtil nu lignet forklaringen på, at Antony næsten ikke har spillet den sidste tid. Men med Højlunds skade var der nu alligevel plads til én i angrebskæden ved siden af Rashford og Garnacho.

Her valgte Erik ten Hag så at starte med Omari Forson for første gang. De første meldinger lød på, at han skulle starte på toppen, og det gav jo mening, så Garnacho og Rashford kunne bevare deres faste positioner på kanterne.

Men i stedet spillede Forson på højrekanten, som Antony ellers næsten har ejet indtil for ganske nylig. Burde Antony ikke have haft denne plads, hvis Erik ten Hag altså stadig ser ham som en United-spiller?

At blive overhalet af Forson på sin favoritposition må alt andet lige være en kold klud i ansigtet på brasilianeren, som oven i købet fyldte 24 år i går. Og det ligner unægteligt, at han er en færdig mand i United.

1 kommentar
 1. Jeg ved det er kontroversielt, men hvornår “lære” EtH et par ting eller to…

  Det her show kan jo ikke fortsætte….vi ser den samme tendens gang på på gang, og de samme sædvsnlige floskler fra vores Gaffer.

  Vi har verdens dyreste trup, på papiret selvfølgelig, EtH har peget på nye spillere for over 3 milliarder kroner, men samtlige Fulham spillere overstrålede hjemmeholdets spillere, og selvom resultaterne har været tilfredsstillende de sidste 5-6 kampe så er følelsen ikke ligeså tilfredsstillende når man ser på præstationerne, det føles lidt som at købe et “sminket lig” hos den lokale brugtvognsforhandler….man føler sig snydt.

  Selvfølgelig gør det ondt at skader hos nøglespillere foringer holdet markant, især Højlunds skade gør ondt, men så EtH da ændre på spillestilen…syntes det er valid pointe at stille spørgsmålstegn ved hvorfor Rashford spiller på toppen, vi ved det ikke fungere, smid Mctominey, Forson eller Diallo derop og lad kanterne være…

  Men så kommer vi til det mest åbenlyse problem, et problem nærmest alle eksperter peger på konstant, nemlig spillestilen….eller rettere manglen på samme.

  Det er jo åbenbart for enhver at det EtH forsøger ikke virker, så siger nogle at spillerne ikke er gode nok til hans stil, den køber jeg ikke, de underpræstere indlysende i det system EtH vil implementere, men så må en dygtig manager justere og finde en farbar vej til at lykkes på banen, det gør EtH heller ikke, vi forfalder til kontrabold fordi vi bliver presset til og det er heller løsningen på sigt.

  Så hvad skal United så bruge EtH til…?

  Medgiver at visse spillere virker direkte uengageret og nærmest dovne i deres tilgang på banen og det duer selvfølgelig heller ikke, man må i det mindste kæmpe for trøjen hver gang.

  Men man jo også spørge sig selv om hvorfor det forholder sig sådan, hvad er problemet.

  Jeg mener at pilen desværre peger på EtH.

  Mit håb er dog at når nu Sir Ratcliffe tager rigtigt fat i det sportslige setup og for placeret sine egne folk i de nødvendige nøgleroller, så kigger han og hans folk på managerrollen inkl stab og selvfølgeligt også spillertruppens sammensætning.

  Der skal ske noget på alle fronter nu.

  Håbet er tilstede nu efter at have ligget i dvale alt for længe, tror bestemt vi har noget godt i vente.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Ten Hag: Vi burde kunne vinde med dette hold

Næste artikel

MEN: United vil for tredje gang forsøge at hente hollandsk back

ANNONCE