Nedtakt: Tre ting vi lærte af udebanekampen mod Luton Town

Søndagens udebanesejr på 2-1 mod et fightende Luton Town-mandskab afføder både optimisme og bekymring på vegne af holdet. I nedtakten dykker vi ned i tre elementer fra gårsdagens kamp.

United skal bringe mere kontrol og kontinuitet ind i kampen

Det er efterhånden en indiskutabel sandhed, at United ikke kan kontrollere fodboldkampe – og slet ikke på udebanekampe. I de seneste tre udebanekampe i Premier League i 2024 er det gud ske tak og lov blevet til tre sejre og ni point ekstra på kontoen, men ingen af sejrene har på nogen måder været sikre.

Som United-fan må man efterhånden indfinde sig med neglebidning og hjertebanken hver gang United er foran, eller kampen vipper frem og tilbage. Det er underholdende, uden tvivl, dog ville det klæde Ten hags mandskab at have bedre styr på kampens udvikling en gang i mellem. Selv mod det walisiske League Two-mandskab, Newport County, havde man problemer med at styre kampen. Det er en bekymrende tendens, der snart må stoppe.

Manglende kynisme foran mål

Det er efterhånden intet overraskende ved, at United ikke har score flere mål i sæsonen, end de har. Ineffektiviteten stråler ud af flere af Uniteds offensive spillere. Chancer er der masser af, men den sidste aflevering, afslutning eller beslutning sidder ofte ikke i skabet. Det efterlader et indtryk af, at afslutningstræning i hvert fald ikke står øverst på prioriteringslisten under ten Hags træningspas.

Jeg kan lige så godt være ærlig – betragtningen er nok allermest møntet på vores to kantspillere. Omvendt er der ikke en finger at sætte på Højlunds kvaliteter foran mål for tiden. Hvis jeg var ten Hag, så ville jeg sætte Garnacho og Rashford til at øve afslutninger og overtalssituationer dagen lang, indtil de lærer at afvikle deres chancer på den sidste banehalvdel godt nok. I den forbindelse ville jeg sætte den garvede Premier League målmager og nuværende angrebstræner i Manchester United, Benni McCarthy, på sagen. Forhåbentligt ville han kunne lære dem lidt om, hvor målet det står, om så han blev nødt til at banke det ind i hovederne på dem.

United ligger i skrivende stund på en 11. plads over flest scorede mål og har en samlet målscore på +1.

Den optimale midtbanekonstellation?

Med en frisk erindring af Casemiros indsats i går aftes er det vel fair nok at spørge, om han fremover har en fast plads på midtbanen. Det er skuffende at se, at han ikke udviser mere erfaring. At han kan finde på at gå ned i en voldsom glidende tackling, vel vidende om han i forvejen har et gult kort, er rystende. Af en spiller, der har vundet fem Champions League-titler, forventer man mere. Men han har selvfølgelig heller ikke spillere som Modric eller Toni Kross liggende ved siden af sig. Hans rolle som kontrollerende midtbanespiller formår han ikke at udfylde tilfredsstillende nok. Han er for flagrende, og der er alt for langt mellem top og bund.

Men hvem skal så erstatte ham? McTominay er det oplagte valg, selv om han i manges øjne ikke besidder de samme defensive egenskaber som Casemiro. Det var dog ikke noget, der kom til udtryk i går. Eriksen kunne også være en mulighed i visse kampe, hvor tempoet ikke er for højt eller der er for mange fysiske dueller. Han kan om nogen tage bolden til sig, og på den måde få noget kontrol over spillet.

1 kommentar
 1. Tja igen må jeg give skribenten medhold i analysen, jeg vil dog tage den et skridt videre…

  EtH er uagtet hans sympatiske væsen desværre ikke den rigtige mand som manager i verdens nok største fodboldklub.

  Denne sæson har sat en tyk streg under dette, en bestemt godkendt “first season” hvor den berømte “vibe” under en ny træner bragte os langt, nok også længere end de fleste havde både troet og håbet på, men hvor en Rashford nærmest på egen hånd måske “overpræsterede” i en sådan grad at de reelle problemer blev holdt nede.

  Nu ser vi en mere menneskelig udgave af Rashy og dermed også de allerede velkendte problemer fylde mere, og EtH har ikke formået at adressere dem tilfredsstillende i min optik, heller ikke hans indkøb har været overbevisende…endnu ihvertfald, måske undtaget Højlund.

  Jeg vil selvfølgelig tage et forbehold for Mason Mount, han kan stadig nå at blive en gevinst for klubben.

  Men vi har brug for en anden type manager efter sæsonen, EtH kommer aldrig til at genetablere United som titeludfordre, desværre.

  Der er masser af talent i truppen og ikke mindst akademiet, Højlund, Garnacho og Mainoo er fremtidens United og holdet skal bygges op omkring dem.

  Bruno har flere gode år i sig som Club Captain , Licha skal være styrmanden i bageste kæde sammen med Shaw og måske Dalot eller Wan Bissaka, en ny ung CB er påkrævet, Mount og Mctominey skal danne makkerpar med Mainoo, hvis ikke man henter et nyt ungt offensivt talent ind, er dog meget spændt på hvad Dan Gore udvikler sig til.

  Eriksen skal videre efter sæsonen, måske Brentford kan bruges hans eminente fodbold hjerne bedre end vi kan på nuværende tidspunkt i hans karriere, han er stadig for god til at være bænkevarmer

  Casemiro, Antony, Martial, Maguire og selvfølgelig Amrabat skal ligeså videre samt evt Lindeløf hvis han ikke vil være ren backup fremover, hvis Evans kan holde sig fit er han et godt valg som backup og bred trupspiller.

  Så må vi give Diallo, Pellistri og Malacia en sidste chance i den kommende sæson.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Højlund: Jeg var lidt nervøs

Næste artikel

Koefficientpoint og den afgørende femteplads: Premier Leagues chance for en ekstra UCL-plads

ANNONCE