Nedtakt: Tre ting vi lærte af vanvidskampen i Parken

Der kan udledes mange ting af Manchester Uniteds vilde nederlag på 4-3 mod FC København i Champions League onsdag aften. Her er de tre mest iøjenfaldende, ifølge OldTrafford.dk

Manchester United er bedre end FC København

Inden kampen mente FC Københavns forsvarspiller Kevin Diks, at FC København var favoritter til opgøret. Den holdning, har jeg kunnet læse mig frem til, var der mange United-fans der også delte. I går så vi dog en tydelig klasseforskel på de to hold – hvis man kun analyserer kampen inden det røde kort.

FC København rørte stort set ikke bolden i kampens indledning, og da der var spillet 10 minutter havde Manchester United haft 74% af boldbesiddelsen. FC København, som havde et tætpakket og feststemt Parken i ryggen, kunne ikke komme i nærheden af bolden og måtte derfor trække sig tilbage i presset og afvente.

United var altdominerende og de røde djævle var fortjent foran med 0-2, da Rashford modtog marchordre. Både Erik ten Hag og FC Københavns cheftræner var af samme opfattelse efter kampen – United var klart bedst inden det røde kort.

Manchester United er, og skal også være, et bedre fodboldhold end FC København, og det viste de også i går. I hvert fald så længe begge hold hver havde 11 spillere på banen.

Holdet består ikke kun af primadonnaer

Her på OldTrafford.dk bragte vi i sidste uge en blog om ‘Primadonnaernes teater’. Her beskrev Emil Jørgensen, hvordan han mener, at vi har fået et United-hold, som er svært at holde af, fordi alle i truppen udelukkende spiller for sig selv.

I går gjorde United-spillerne dog alt for at modbevise den tese. Da Rashford blev sendt tidligt i bad, rykkede holdet for alvor sammen i bussen. Samtlige 10 spillere på banen lagde alt på grønsværen i Parken, og selv Garnacho kastede sig ned i glidende tacklinger.

Sir Alex Ferguson formåede altid at tegne et fjendebillede for sine spillere, som gjorde, at de blev en frygtindgydende enhed. På overfladen ser det ud til, at Erik ten Hag har haft vanskeligt ved at gøre det samme. I går lykkedes det dog. Så er spørgsmålet om æren skal tilskrives Erik ten Hag.

Erik ten Hag føler sig fyringstruet

Det er svært at blive klog på, om Erik ten Hag rent faktisk er fyringstruet. Efter i går er det dog meget nemt at svare på, om Erik ten Hag FØLER sig fyringstruet. Og det gør han.

På pressekonferencen efter den højdramatiske kamp i Parken udstrålede han alt andet end ro og balance. Det er måske forståeligt efter sådan en kamp, men en selvsikker manager ville aldrig sidde og bebrejde en dommer på den måde, som Erik ten Hag gjorde i går.

I de seks minutter som pressekonferencen varede snakkede Erik ten Hag kun om én ting, dommerkendelser. Alt går, ifølge den Uniteds manager, imod United i denne sæson. Attituden fra hollænderen var opgivende.

Erik ten Hag er presset og frustreret over tingenes tilstand, og jeg forstår ham. Men hvis han vil beholde sit job, bliver han nødt til at skjule det bedre. Når du peger på andre, peger tre fingre også altid på dig selv.

 

Forrige artikel

Highlights: Syv mål og rødt kort i kæmpe VAR-show

Næste artikel

MEN: Nye protester på programmet

ANNONCE