Ny nedtur på Old Trafford

United løb ind i endnu et skuffende nederlag hjemme på Old Trafford, da naboerne fra Manchester City var for stærke i aftenens opgør.

Efter ydmygelsen hjemme på Old Trafford for halvanden uges tid siden, hvor Liverpool kørte United over, har United siden vundet to kampe og tanket lidt selvtillid. Men i dag var det endnu en skuffelse for Moyes og co, da City vandt med 0-3.

United kunne ikke have fået en værre start end i aftenens opgør. Viseren på uret havde ikke engang nået en omgang, før City havde scoret første gang. Katastrofalt forsvarsspil af United gav City ikke bare en, heller ikke bare to, men tre helt store åbne målchancer.

De første ti minutters tid virkede United ganske enkelt helt uden selvtillid og var rystende nervøse. Lidt mere held i sprøjten hos gæsterne og mere effektivitet i City-angrebet havde kastet flere mål af sig. Men United holdt stand, og kom langsomt bedre med i kampen.

City gik et gear ned, og tillod United at have bolden mere. Der var mere plads, men alligevel skete der ikke noget foran City-målet. United spillede ganske enkelt for langsomt og manglede kreativitet og præcision i afleverngerne over hele banen.

David Moyes startede med Cleverley, Fellaini og Carrick inde centralt for at dæmme op for Citys stærke midtbane, mens Juan Mata startede på højrekanten. Men efter knap ti minutter byttede Moyes rundt, så Mata kom ind centralt og Cleverley kom ud på kanten.

Det virkede udefra set som en noget besynderlig beslutning efter så kort tid. Der må vel have været en plan med at stille op som man gjorde, og stakkels Cleverley er altså ikke kantspiller. Den meget udskældte midtbanespiller gjorde det egentlig okay i dagens kamp, selv om det var tydeligt at se, at han mangler selvtillid i spillet.

I pausen blev han taget ud, og erstattet af Shinji Kagawa. Uden det dog ændrede det store i måden United spillede på.

Anden halvleg startede næsten som første, dog uden City-scoring i første minut. Men gæsterne pressede på, og Uniteds forsvar virkede endnu engang langt fra sikkert. Målet til 0-2 kom efter 55 minutters spil, da Rio Ferdinand valgte at droppe markeringen af Edin Dzeko på et hjørnespark, og den stærke angriber kunne let sparke bolden i nettet.

Dermed virkede kampen afgjort, United kunne ikke svare igen, dertil var de lyseblå for stærke. Enkelte sporadiske forsøg blev det til for hjemmeholdet, der dog slet ikke var i nærheden af for alvor at true Joe Hart i City-målet.

0-3 blev det til kort før tid, da Yaya Toure gjorde ydmygelsen total. Endnu en skuffelse, endnu en ydmygelsen til en af de største rivaler hjemme på Old Trafford, i en sæson der bare bliver værre og værre. United er bedst på udebane i hele ligaen, mens det hjemme er elendigt, både pointmæssigt og ikke mindst scoringsmæssigt, hvor der slet ikke er gang i målscoringen for Rooney og co.

Stemningen på Old Trafford var naturligvis langt fra optimal, og selv de efterhånden tragikomiske “20 times” sange forsvandt hurtigt, alt mens United skuffede fælt inde på grønsværen. De forsvarende mestre tabte fuldt fortjent til rivalerne fra den blå del af Manchester. City kæmper med om guldet i år, mens United nu har et godt stykke vej op til en plads der giver adgang til Europa League næste sæson.

United møder nu Aston Villa hjemme i weekenden, inden der venter en kæmpe opgave i næste uge, hvor Bayern München kigger forbi i kvartfinalerne i Champions League. Tyskerne vandt mesterskabet i dag i Bundesligaen, og har tidligere på sæsonen kørt netop Manchester City over. Der venter en stor opgave for David Moyes og co i Manchester United.