Nyt Berbatov-hattrick i storsejr

United måtte undvære Rio Ferdinand og karantæneramte Rafael i dagens kamp. I stedet fik Chris Smalling og John O’Shea plads i startopstillingen. Efter…

Efter blot to minutter kunne Dimitar Berbatov bringe hjemmeholdet på sejrskurs. Et hjørnespark fra Nani blev headet videre af O’Shea, og så skulle Berbatov, der stod helt inde ved stregen, bare sætte pandebrasken på.

Den tidligere Arsenal-mand Alexander Hleb satte en stopper for noget af glæden, da han efter et kvarter stemplede Michael Carrick. Hleb modtog ingen advarsel for forseelsen, men Carrick måtte efter noget tid humpe fra banen og lade sig erstatte af Darron Gibson.

United fortsatte alligevel de flotte takter i første halvleg, og efter en halv time kom det vigtige mål til 2-0. Birminghams Roger Johnson mistede bolden på egen banehalvdel, og så gik det stærkt. Anderson gav bolden til Wayne Rooney, som med en smuk aflevering fandt Berbatov i feltet. Bulgareren tog et træk ind i banen, før han hamrede bolden mellem benene på Johnson og forbi den tidligere United-keeper, Ben Foster.

I første halvlegs tillægstid gjorde Giggs det til 3-0. Berbatov vandt bolden i en glidende tackling og gav den til Rooney. Med hælen gav Rooney bolden tilbage til bulgareren, som så igen fandt Rooney i et løb fremad banen. Fra højre side sendte englænderen kuglen ind til Giggs foran mål. Med venstreskøjten satte den aldrende waliser bolden op i nærmeste målhjørne.

Otte minutter skulle der gå af anden halvleg, før Berbatov fuldførte sit hattrick. Rooney fik kontrol over et langt udspark fra Edwin van der Sar og afleverede til Giggs på venstrekanten. Herfra fandt veteranen så Berbatov, der med spidsen af tåen satte bolden i mål via overliggeren. Sæsonens tredje hattrick og 17. mål i Premier League for Berbatov.

Nani havde ikke sin bedste dag på Old Trafford, men med et kvarter tilbage af kampen lykkedes det alligevel for portugiseren at runde kampen af med et flot mål. Nani var i boldbesiddelse lidt uden for feltet, og da ingen gik til ham, så han sit snit til at fyre af mod den fjerne stolpe. Det gjorde han med usvigelig sikkerhed og ingen chance for Foster. 5-0 til United, der fastslog deres position som nummer et. Arsenal vandt ligeledes deres hjemmekamp og hænger på i toppen.