Optakt: Ærkerivalen kommer på besøg

Det bliver ikke meget større end i morgen, hvor Liverpool besøger Old Trafford.

Manchester United mod Liverpool. En af sæsonens helt store begivenheder i engelsk fodbold, og et af de største opgør i europæisk fodbold. Det er to af de helt store klubber, der i morgen til middagstid brager sammen på Old Trafford.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

United har en række store og vigtige kampe den næste uges tid, men som manager Jose Mourinho sagde på dagens pressemøde, så er det den næste kamp som er den vigtigste. Så må Champions League-opgøret mod Sevilla og kvartfinalen i FA Cuppen mod Brighton komme derefter.

De to rivaler har traditionelt set udkæmpet nogle fantastiske opgør, flere af dem har været om hvem der skulle løbe med det engelske mesterskab. United har pt vundet flest med 20 titler, mens Liverpool halter lidt efter med 18 mesterskaber.

I år ligner det et mesterskab til City, så United og Liverpool kæmper om 2.pladsen. Men i morgen er der langt mere på spil end bare tre point. Det handler om ære og stolthed, og ikke mindst retten til at håne ærkerivalen den kommende periode.

Det omvendte opgør på Anfield endte 0-0 i et opgør, hvor Jose Mourinho og United tydeligvis havde indstillet sig på et point. Mon ikke der vil være mere fokus på offensiven i morgen på Old Trafford, også selv om Liverpools offensiv har vist stor styrke på det seneste.

Specielt Mohammed Salah har været stærkt spillende for gæsterne, og enten Ashley Young eller Luke Shaw vil uden tvivl få en travl halvanden times tid på venstreback-positionen, hvis det skal lykkes at holde Salah væk fra chancer.

Manager Mourinho har et par gange været ude med riven efter stemningen på Old Trafford. Men mon ikke portugiseren i morgen vil få al den opbakning han og holdet har brug for. Kampene mod Liverpool er ganske enkelt bare noget særligt, og det vil Mourinho og co også kunne mærke i morgen middag. Så håber vi også, at spillerne giver fansene noget retur, gerne i form af tre point.

Dato, tid & sted
Kampen spilles lørdag 10.marts på Old Trafford med kampstart 13.30 dansk tid.

Dommer
Kampen dømmes af 38-årige Craig Pawson, der senest dømte United i nederlag ude mod Newcastle i starten af februar. Det vil være femte gang i denne sæson, at Pawson dømmer United i morgen mod Liverpool.

Skader & karantæner
United har Eric Bailly tilbage i fuld vigør, mens Jose Mourinho på fredagens pressemøde også havde gode nyheder med om Marouane Fellaini, der kan være tilbage i truppen til lørdagens brag. Til gengæld må man fortsat undvære Marcos Rojo, Daley Blind, Phil Jones, Ander Herrera, Zlatan Ibrahimovic og Anthony Martial ventes også ude.

Gæsterne fra Liverpool har Andrew Robertson tilbage efter skade, mens det også ventes at både Georginio Wijnaldum og Jordan Henderson ventes at være tilbage efter henholdsvis skade og sygdom. Nathaniel Clyne er definitivt ude med en skade.

Mulig startopstilling

David de Gea
Antonio Valencia – Chris Smalling – Eric Bailly – Luke Shaw
Scott McTominay – Nemanja Matic – Paul Pogba
Juan Mata – Romelu Lukaku – Alexis Sanchez

Skribentens bud på kampen
Jeg tror, at vi vil se en taktisk affære i starten af kampen. Men begge hold vil formentlig løsne op efterhånden som kampen skrider frem, og jeg forventer faktisk en ganske god og velspillet kamp, på trods af den intensitet der uden tvivl vil være i dette rivalopgør.

Uniteds kvalitet på bænken vil være afgørende tror jeg, så mon ikke vi igen ser et par gode indskiftninger, som kan være afgørende sidst i kampen. Jeg tror på 2-1 til United.

Vidste du at…
– Kampen i morgen er kamp nummer 170 mellem de to klubber. United har hevet 67 sejre, mens Liverpool har fået 55 sejre indtil videre.
– Jose Mourinho har pt kun hentet en sejr i de otte forgående opgør mod Jürgen Klopp.
– Romelu Lukaku har scoret 99 mål i Premier League, og kan med et mål i morgen blive den femte yngste spiller til at nå denne milepæl.
– United har vundet ti af de seneste 13 opgør på hjemmebane mod Liverpool.

Hvem spiller rivalerne mod
Chelsea vs Crystal Palace (lørdag)
Arsenal vs Watford (søndag)
Bournemouth vs Tottenham (søndag)
Stoke vs Man City (mandag)

TV
Kampen vises på 6’eren, med optakt allerede fra klokken 10.00.
 

 

Alexis Sanchez får den ikoniske trøje nummer 7 – Skal du også have den? 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Smalling: Rivaliseringen er større i år

Næste artikel

U23: Viste vejen med sejr over Liverpool

ANNONCE