Optakt: Alt på spil i sæsonfinalen mod Leicester

United får med garanti kamp til stregen når de søndag gæster Leicester på King Power Stadium i sæsonafslutningsgyseren, der kan sikre den vitale Champions League-billet til efteråret.

Det var et udkørt og fantasiløst United-hold der i onsdags måtte tage til takke med et enkelt point, da Moyes’ “Hammers” besøgte Old Trafford. Heldigvis fik resultatet ikke direkte negative konsekvenser for kampen om den Champions League-givende fjerdeplads, da Leicester City i deres opgør måtte se sig slået med 3-0 af en blandt andet velspillende Harry Kane.

Søndag møder de to hold så hinanden. En direkte duel om at få lov at vise frem i den største europæiske turnering. Selvom Solskjær måtte se holdets ubesejrede stime brudt mod Chelsea, er United holdet i bedst form til opgøret. Det har nemlig ikke været kønt for Leicester siden Premier League genstartede.

Det var ellers et Leicester-hold der startede sæsonen som lyn og torden, hvor de længe lå nummer to i tabellen. Meget er dog sket siden og Brendan Rodgers har ikke kunne formå at vende den dalende form, der allerede begyndte tilbage i januar, hvor det i alt er blevet til 17 point i 16 kampe (48 mulige point).

Hvad der ligger til grund for den formmæssige U-vending er svært at konkludere endeligt, men flere af holdet store profiler i efteråret er ikke længere markante. James Maddison, der blandt andet har været rygtet til United flere gange, startede forrygende ud, men har ikke været på tavlen siden d. 1 januar. 

Også 24-årige Söyüncü, der var udråbt til at være den nye Maguire, har måtte sande, at et kontinuerligt topniveau ikke er nemt at holde over en hel sæson i Premier League. Efter to dårlige præstationer mod City og Liverpool i julen har tyrkeren ikke lignet sig selv. Det har været stærkt medvirkende til at Leicesters ellers solide jerndefensiv har vaklet gevaldigt med over et mål indkasseret i gennemsnit per kamp siden januar.

Generelt har Leicester været plaget af skader i denne sæson, hvilket helt naturligt også har spillet ind. Det har betydet, at mange unge spillere har taget plads i startelleveren, hvilket Uniteds trænerstab med garanti har fokus på frem mod kampen. 

United og Leicesters første sæsonopgør endte 1-0, og blev derfor også “The Foxes” første nederlag i sæsonen. Kampen var ganske uskøn, hvor United kunne prise sig lykkelige for, at Rashford scorede på sit straffespark efter 8 minutter. Resten af kampen var ganske chancefattig, hvor ingen af de to hold udmærkede sig synderligt.

Det er derfor svært at spå om, hvordan de to hold står til hinanden når de på søndags slår klinger. Leicester er med deres nuværende 5.plads pisket til sejr, selvom et uafgjort resultat kan sende begge hold i top fire såfremt Chelsea taber til Wolves. Solskjær må omvendt stå med dybe panderynker med henblik på kampens taktik. Holdet har set udkørt ud siden Southamton-kampen, men der er alligevel ikke blevet plads til hvil eller udskiftninger i de efterfølgende kampe.

Kommer Uniteds lave gennemsnitsalder til at påvirke de mentale faktorer, der spiller ind i sådan en sæsonfinale? Kan Slaphead og Icehead dæmme op for Vardys fantomfart? Bliver Leicesters nødvendige offensive tilgang til kampen deres undergang? Alt det og meget mere bliver vi klogere på søndag, når der venter en af Solskjærs hidtil største udfordringer.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles kl. 17 dansk tid på King Power Stadium.

Skader og karantæner:

Phil Jones og Axel Tuanzebe er stadig ude med skader. Luke Shaw er tvivlsom.

I Leicester-lejren ser det noget anderledes ud. Her er følgende spillere skadet:

James Maddison, Ben Chillwell, Christian Fuchs, Daniel Amartey, Ricardo Pereira. 

Yderligere er Marc Albrighton tvivlsom og Caglar Söyüncü i karantæne.

Kampens dommer:

Martin Atkinson er manden med fløjten.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Williams

Matic – Pogba

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Leicester

Schmeichel

Bennett – Morgan – Evans

Justin – Ndidi – Tielemans – Thomas

Pérez – Vardy – Barnes

Hold øje med:

Premier Leagues aktuelle topscorer er Leicesters nummer 9, Jamie Vardy. 23 sæsontræffereer det indtil videre blevet, hvor Danny Ings med 21 mål og Aubameyang med 20 er tætteste konkurrenter til den gyldne støvle. Den 33-årige angriber har endnu engang vist, at hans målnæse evner noget helt specielt og selvom Maguire må kende sin tidligere holdkammerat godt, skal ham og Lindelöf være opmærksomme på ikke at ende i en løbeduel med den lynhurtige brite – for den taber de.

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror på en 1-2 sejr. Selvom nerverne må sidde ude på tøjet for det unge United-hold, så tror jeg alligevel på, at holdet får lukreret på Leicesters mange skader og deres nødvendige offensive udtryk, der alt andet end lige vil skabe rum for vores forstærke trio oppe foran.

Vidste du, at…

– Sidste gang United tabte Leicester var i 5-3 kampen tilbage i 2014, hvor Vardy og Ulloa ødelagde Uniteds bagkæde. Det var iøvrigt samme kamp, hvor Tyler Blackett fik rødt og Di Maria scorede på det mest pragtfulde lop.

– United har til gengæld kun tabt to gange til Leicester i de seneste 26 år.

– Rahsford har scoret i tre ud af de sidste fem opgør mod Leicester.

TV:

Kampen vises på: TV3+, Viaplay, Viasat Ultra

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Transferoverblik: Coman-rygter skudt ned, Sancho stadig på spil

Næste artikel

Schmeichel: Det er en pokalfinale for os

Relaterede artikler
Total
0
Share