Landskampe: Welbeck shiner – Chicha skuffer

Flere Manchester United-spillere var forleden i aktion for deres respektive landshold. Vi bringer her et overblik over, hvordan det gik dem hver især.

England sikrede sig en pligtsejr hjemme imod Moldova på 4-0 i en kamp, hvor Manchester United desværre i største grad var repræsenteret på bænken. Her sad Chris Smalling, Michael Carrick, Tom Cleverley og Ashley Young hele kampen.

Til gengæld var Danny Welbeck med fra start, og han satte sit præg på kampen med to scoringer – en i hver halvleg. Steven Gerrard scorede kampens første mål, mens Wayne Rooneys vikar, Rickie Lambert, scorede det næste og lagde op til begge Welbeck-æsker. Danny Welbeck fik i øvrigt en advarsel, der holder ham ude af kampen mod Ukraine.

Marouane Fellaini modtog også en advarsel i Belgiens 2-0-sejr over Skotland. Uniteds nyindkøbte midtbanespiller blev byttet ud efter 68 minutters spil til fordel for hans tidligere holdkammerat, Kevin Mirallas, der scorede kampens andet mål.

Frankrig og Patrice Evra kunne ikke finde nettet i Georgien, hvorfor deres kvalifikationskamp endte 0-0, mens Robin van Persie fik noget af en hovedrolle i Hollands kamp mod Estland. Angriberen lagde op til Arjen Robbens åbningsmål, men esterne formåede at komme på 2-1 helt ind til overtiden. Her udlignede Robin van Persie fra straffesparkspletten i det 94. minut.

Portugal med Nani mødte Nordirland med Jonny Evans i Belfast. Nordirerne førte overraskende 2-1 på et mål, som Evans var oplæggeren til, før Cristiano Ronaldo overtog showet. Nani kom ind efter Portugal kom bagud, og hjalp Ronaldo til at fuldende sit hattrick i comebacket, der endte 4-2 til gæsterne.

I Japan spillede de venskabskamp mod Guatemala, og her fik Shinji Kagawa 75 minutters fodbold i benene. Kampen endte 3-0, og den lille United-kreatør lagde op til kampens anden scoring.

Mexico gjorde deres vej mod VM betydeligt sværere, da de ikke formåede at slå Honduras på hjemmebane. Javier Hernandez startede på bænken, og kunne ikke ændre på måltavlen, der sagde 2-1 til gæsterne ved slutfløjt, da han kom ind, idet han sparkede den på stolpen med få minutter igen. Derfor rykker de ned på fjerdepladsen, og skal muligvis ud i en ekstra kvalifikationskamp for at sikre sig VM-billet.

Antonio Valencia var også på det tabende hold, da Ecuador måtte se sig slået 1-0 af Colombia. Det var dog på ingen måde Valencias skyld, da han skaffede sit land et straffespark efter en times spil, som anfører Walter Ayovi dog valgte at brænde.

Det blev til en VM-kvalifikations-debut for Angelo Henriquez i Chile. Han blev skiftet ind med få minutter igen i en kamp, der endte 3-0 i Chiles favør.