Optakt: Cambridge United – Manchester United

Fredag aften skal Manchester United en tur til det sydlige England i 4. runde af FA Cup. United er klare favoritter ude mod League 2-holdet Cambridge United.

Der var nok ikke mange Manchester United-fans, der kunne lade være med at trække en lille smule på smilebåndet, da der var lodtrækning til 4. runde i dette års FA Cup. Efter en 2-0-sejr over Yeovil i 3. runde fik Manchester United tildelt det lavest rangerede af alle 32 resterende hold som næste opgave.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Cambridge United er nummer 12 i den fjerdebedste engelske række, League 2, og for Cambridge United bliver denne kamp et af højdepunkterne i klubbens historie. Derfor fornærmer man heller ikke nogen ved at sige, at Manchester United 10 ud af 10 gange, bør slå Cambridge.

Selvom Louis van Gaal siger, at han ikke går anderledes ind til kampen end en helt almindelig Premier League-kamp, er det sandsynligt, at han vil bruge kampen til at give et par perifære spillere spilletid. Adnan Januzaj kunne få spilletid, og så er der en god mulighed for, at Victor Valdes får sin første kamp i Manchester United.

Et andet spørgsmål forud for kampen er hvilken formation Louis van Gaal vælger at stille op i. 3-5-2 har været hårdt kritiseret, men Louis van Gaal har forsvaret sin taktik med begrundelsen om, at 4-4-2 ikke har nok balance og lader til at holde fast i 3-5-2-formationen.

Trods deres klare underdog-status går Cambridge United ind til kampen med selvtilliden i orden. FA Cup-sejren mod Luton i starten af januar blev fulgt op med to sejre i League 2, så Cambridge United har kun vundet i 2015. Ikke desto mindre er Manchester United klare favoritter, og alt andet end en sejr vil blive betragtet som en regulær katastrofe.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles fredag den 23. januar 2015, kl. 21.00 på Abbey Stadium.

Skader/karantæner:

Ashley Young, Jonny Evans og Chris Smalling er de eneste skader for Manchester United, der igen har Robin van Persie og Luke Shaw til rådighed.

Dommer:

Premier League-dommeren Chris Foy dømmer opgøret.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

Valdes

Jones – McNair – Rojo

Valencia – Herrera – Blind – Shaw

Januzaj

Wilson – Falcao

Cambridge United

Dunn

Talt – Nelson – Coulson – Taylor

Chadwick – Champion – Hughes – Donaldson

Elliot – Simpson

Hold øje med:

Jer, der har fulgt Manchester United i mange år, vil nok huske, at der engang var en ung Manchester United-kant ved navn Luke Chadwick. Nu 34-årige kom igennem Manchester Uniteds akademi og spillede et par kampe for Manchester Uniteds førstehold.

Det lykkedes dog aldrig for Chadwick at etablere sig i United, og efter ophold i West Ham, Stoke, Norwich og længst i MK Dons er Chadwick nu havnet i Cambridge United. Det forventes, at Chadwick er med fra start.

Sagt om kampen:

”For mig ændrer det ikke noget (at Cambridge er tre rækker under United, red.). Vi forbereder os til Cambridge, som vi forberedte os til QPR. Mentalt tænker vi måske, at vi møder en svagere modstander. Men vi skal stadig slå dem”

– Louis van Gaal

Skribentens bud på kampens resultat:

Cambridge United er det lavest rangerende af alle tilbageværende 32 hold i FA Cup, og United bør være flere klasser over deres modstander fredag aften.

United rejser hjem med en 3-0-sejr.

Vidste du, at:

  • Den ovenstående opstilling for Cambridge United har ikke kostet en krone. Alle spillere er enten hentet på fri transfer eller er kommet igennem klubbens akademi

  • Old Trafford er næsten ti gange så stort som Abbey Stadium, der har plads til 8.000 tilskuere

  • Cambridge United-manager Richard Money vandt Champions League med Liverpool i 1981

  • I 91/92-sæsonen mødtes de to hold i Liga Cuppen. United vandt 3-0 på Old Trafford, mens kampen på Abbey Stadium endte 1-1.

  • Wayne Rooney har scoret seks mål i sine seks seneste FA Cup-kampe

TV:

Kampen vises på 6’eren.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

De Gea-agent: Ting kan hurtigt ændre sig

Næste artikel

Van Gaal: Min røv spjætter ved 4-4-2

ANNONCE