Optakt: Crystal Palace – Manchester United

Kampen om Champions League-pladserne spidser til, og Manchester United har brug for en sejr mod Crystal Palace for at holde Liverpool bag sig.

Sikke en skidt stime. Tre nederlag på stribe, fem mål imod og ikke en eneste scoring undervejs. 

Ja, det er altså ikke Manchester Uniteds form, der her beskrives. For Crystal Palace har ligeledes tabt sine seneste tre kampe og ikke været i stand til at score i nogen af dem. De to holds form er altså identiske hvad angår både point og målscore, men det gør nok mindre for Palace.

Holdet har nemlig for længst opfyldt ambitionen for denne sæson; at undgå nedrykning. De tre nederlag til trods ligger Alan Pardews hold stadig nummer 12, og med ni point og seks placeringer ned til den gale side af nedrykningsstregen kommer de ikke i nærheden af en tur i The Championship.

Sæsonmålet for United er derimod ikke opfyldt endnu. Vi ligger stadig nummer fire, hvilket var succeskriteriet før sæsonen, men de tre nederlag betyder, at Liverpool kun har fire point op. Netop derfor er kampen mod Crystal Palace så vigtig. Ikke bare fordi manageren og holdet bliver målt på evnen til at lande i top 4, men især fordi en fjerdeplads er lig med en plads Champions League-kvalifikationen.

På minussiden tæller, at Michael Carricks sæson er slut, for United har svært ved at få det til at fungere lige så godt uden ham som med ham. Det er dog ingen undskyldning for ikke at slå et fornuftigt, men i sidste ende middelmådigt hold som Palace, når der er Champions League-pladser på spil.

Dato, tid og sted:

Kampen bliver spillet på Selhurst Park, lørdag den 9. maj, klokken 18:30.

Skader/karantæner:

Michael Carrick kommer ikke i kamp igen i denne sæson, og Marcos Rojo er kun lige på vej tilbage fra skade. James Wilson er tvivlsom efter sygdom, men bliver måske klar til bænken. Luke Shaw og Jonny Evans er til gengæld fit for fight igen.

Crystal Palace har ingen sikre oversiddere, men angriberne Marouane Chamakh og Frazier Campbell er tvivlsomme.

Dommer:

Michael Oliver skal dømme kampen.

Mulige startopstillinger:

Crystal Palace

Speroni

Kelly – Dann – Delaney – Ward

Jedinak – McArthur

Zaha – Puncheon – Bolasie

Murray

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Jones – Shaw

Blind – Herrera – Fellaini

Mata – Rooney – Young

Hold øje med:

Her kunne vi såmænd også nævne den genopstandne Glenn Murray, der var udlejet til Reading i det meste af efteråret, og som i løbet af tre kampe i marts og april scorede tre mål og skabte lige så mange for holdkammeraterne.

I stedet bliver det Yannick Bolasie, den kraftfulde kantspiller fra DR Congo, der ganske vist svinger i sine præstationer, men som virkelig kan være en håndfuld, når han rammer dagen. Det gjorde han eksempelvis mod Sunderland for en måned siden, da han scorede hattrick og lagde op til det fjerde mål i Palace’ 4-1-sejr. Har både fart og styrke og kan sagtens gøre ondt på United-defensiven. 

Sagt om kampen:

“Nu er der tre finaler tilbage, og jeg håber virkelig, vi kan ændre den forfærdelige stime hurtigst muligt. Nu har vi Crystal Palace i London i den næste kamp. Her håber vi på en gentagelse af sidste sæsons resultat (2-0-sejr, red.).” – Juan Mata

Skribentens bud på kampens udfald:

United må og skal være bedre end den bløde mellemvare, som Crystal Palace er. Selhurst Park er imidlertid ikke verden nemmeste udebane, så en smal 2-1-sejr bliver buddet herfra. 

Vidste du, at…

  • Crystal Palace har aldrig slået Manchester United i Premier League-tiden. To uafgjorte og ni United-sejre er facit.
  • Wayne Rooney har scoret 12 mål mod Crystal Palace. Det er dobbelt så mange som den Palace-spiller, der har scoret flest mod United: Glenn Murray
  • Manchester United har ikke tabt tre ligakampe i streg siden 2001, og dengang havde man allerede sikret sig mesterskabet.
  • Du kan se endnu flere statistikker i vores nye analyseværk, som du finder her.

TV:

Kampen bliver vist på TV3+ og 6’eren.

Hvem spiller i rivalerne imod:

Chelsea – Liverpool 

Stoke – Tottenham 

Manchester City – Queens Park Rangers

Arsenal – Swansea 

 

Forrige artikel

- Han er en målfarlig kantspiller

Næste artikel

Legender: Depay kan blive stor i United

ANNONCE