Optakt: Det 191. Manchester Derby står for døren

Søndag eftermiddag møder United bysbørnene for første gang i denne sæson. Læs optakten til kampen her.

Så er der Manchester Derby – en begivenhed, der altid er ekstraordinært nævneværdig. Den forestående kamp er den 191. af sin slags og den kommer til at udspille sig på Drømmenes Teater.

Head to head

I de tidligere opgør er United løbet med sejren 78 gange, mens City har trukket det længste strå 59 gange. Der har været 53 kampe, der endte uafgjort. Selvom den historiske statistik peger i Uniteds favør, er det ikke nogen let opgave at skulle afholde Haaland og co. fra at løbe med pointene, som har indhentet mange af deres sejre i nyere tid.

City’s imponerende otte sejre på Old Trafford i Premier League er en rekord blandt alle PL-klubber. Sidste gang de tog point med hjem fra Uniteds hjemmebane var tilbage i november 2021 i en 2-0 sejr. Det seneste møde mellem United og City var FA Cup-finalen i begyndelsen af juni, hvor City løb med pokalen i en 2-1 sejr.

Begge hold har haft udfordringer med at etablere sig på deres forventede position i årets Premier League-turnering. Nogle flere end andre. United befinder sig på en 8. plads i liga-tabellen med 15 point fra 9 kampe, imens City sidder på 3. pladsen med 21 point fra 9 kampe kun overgået af Tottenham og Arsenal.

The Citizens har vundet fire af de seneste fem møder mellem de to hold i alle konkurrencer, men det er værd at fremhæve, at United vandt 2-1 på Old Trafford i Premier League sidste sæson. Her var Bruno Fernandes og Marcus Rashford på måltavlen efter, at Jack Grealish havde åbnet for scoringen.

Manchester United

Kampen falder på et afgørende tidspunkt i Uniteds sæson. Trods at have tre sejre i træk med i bagagen på tværs af alle konkurrencer, er der ingen tvivl om at truppen befinder sig i en udfordrende tilværelse. De seneste 3 point i ligaen blev hentet i en snæver sejr på 2-1 mod et Sheffield United, som befinder sig på bunden af tabellen. De næste 3 point er afgørende for en markant bedre position.

Det er vist ikke helt skævt at sige, at Erik ten Hag endnu ikke er nået i mål med sit United-projekt, og at der desværre lader til at være lang vej igen. Det har været en hård sæsonstart for det skadesplagede hold, som allerede har afgivet det fulde antal point i 4 kampe i denne Premier League-sæson. I de 9 første kampe er der blevet indkasseret 13 mål og kun sendt 11 i modstandernes net.

Erik ten Hag kommer utvivlsomt til at håbe på at kunne gentage sidste års hjemmebane-triumf. Både holdet og trænerstaben ville nyde godt af at selvtillidsboost i form af en sejr i et af sæsonenkalenderens største opgør.

Manchester City

Manchester City lader ikke til at opleve problemer med at komme godt fra start – og da slet ikke med deres afslutninger foran et mål. 17 scoringer i 9 kampe. Erling Haaland har allerede scoret 9 af disse mål i sin bestræbelse på at forsvare sin Premier League Golden Boot-titel.

Holdet ser stærkt ud, trods at de har skulle undvære deres kaptajn, Kevin de Bruyne, siden sæsonens første PL-opgør. The Cityzens vil i dagens opgør forsøge at opnå deres tredje sejr i træk i alle konkurrencer – en stime der ville falde sammen med Rodris tilbagevenden efter en 3-kamps suspension.

Manager Pep Guardiolas trup etablerede sig selv med en tidlig to-måls føring i en 2-1 hjemmesejr over Brighton sidste weekend. Derudover sikrede de sig også en komfortabel sejr i deres seneste Champions League opgør hvor de vandt 3-1 over Young Boys.

Dato, tid og sted

Den 29. oktober 2023 kl. 16:30 (dansk tid) på Old Trafford

Dommer

Kampen dømmes af Paul Tierney

Skader og karantæner

Uniteds skadede spillere omfatter; Malacia, Martinez, Shaw, Diallo. Selvom truppen har været yderst plaget af skader i indeværende sæson, lader det til at gå fremad med skadesbehandlingen. Således er der enkelte spillere, der muligvis vil kunne være klar til at komme med ved dagens opgør, men som endnu ikke er bekræftet: Wan-Bissaka, Casemiro og Mainoo. Sancho er fortsat utilgængelig grundet interne stridigheder.

City går til opgøret med en enkelt skadet spiller i Kevin de Bruyne samt en Manuel Akanji, der er ude med karantæne.

Mulige startopstillinger

Manchester United:

Onana
Dalot – Varane – Maguire – Regulion
McTominay – Amrabat
Fernandes – Mount – Rashford
Højlund

Manchester City:

Ederson
Walker – Dias – Gvardiol
Rodri – Stones
Foden – Silva – Alvarez – Doku
Haaland

Hold øje med

Der er vist ingen tvivl om, at Erling Haaland er værd at holde øje med i dagens opgør. Den måltørstige nordmands kraftfulde afslutninger har allerede fundet netmaskerne 11 gange i indeværende sæson, og han lader ikke til at være til at stoppe. Han ligger i skrivende stund allerede i toppen af topscorerlisten i Premier League med 9 mål i 9 kampe. Manchester Uniteds forsvar kommer på en stor opgave i at holde ham tilbage og begrænse de mange målchancer, The Citizens præsterer at skabe i løbet af 90 typiske spilminutter.

Skribentens bud på kampens resultat

Jeg forestiller mig, at mødet med nogle stærkere modstandere end i de seneste kampe, kan være med til at vække noget gejst og passion i truppen. Hvis United får tempo og kreativitet til at virke, vil det kunne blive en rigtig neglebider. Jeg tror, det bliver en afbalanceret kamp.

Selvom Haaland formår at få sendt et sæt kanoner i mål, så får vi også mere end én af vores angribende spillere på måltalven. Rashford har allerede været ude og sige, at det er i de store opgør, vi vender tilbage – ham tror jeg på! Og en uafgjort 2-2 mod City vil være en positiv milepæl i klubbens nuværende tilstand.

Hvor kan man se kampen?

Kampen bliver sendt på See og Viaplay

 

2 kommentarer
  1. Hmm dette opgør kan blive vendepunktet for et hjemmehold med hidtil store problemer, hvis vi kan finde den gejst og energi der er absolut nødvendig mod City kan vi overraske positivt og måske vinde alle tre point, dog vil jeg nok stille mig tilfreds med en point deling på Old Trafford.

    Hvis ikke denne kamp, et lokal derby kan tænde op under hjemmeholdet bliver det svært, nærmest umuligt at få point.

    Hvis vi får ørene i maskinen (igen) bliver det en meget lang sæson uden kontakt til top 4 og pointafstanden vil være næsten umulig at lukke, så hedder det igen Euroleague, måske, og det er bare ikke godt nok for United.

    Jeg vælger at tage ja hatten på idag og være positiv, bla. også fordi City er uden De Bruyne,.

    3-1 Højlund 2, Rashford 1

  2. Ja da.. Alt kan ske i sådan et derby. Det bliver en fed kamp, medmindre vi får store tæv, men City har jo ikke rigtigt kørt nogen over endnu, i sæsonen, andet end Fulham. Sælger den gerne for en uafgjort ⚽ – mon ikke vi kan straffe city på kontra i dag 👍

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Kampprogrammet for resten af året er på plads - flere ændringer iblandt

Næste artikel

Startelleveren: Manchester United starter uden Casemiro og Varane

ANNONCE