Optakt: FC Midtjylland – Manchester United

Så er det endelig tid til, at Manchester United gæster Danmark og FC Midtjylland.

Det begyndte for alvor at lysne spilmæssigt for et par uger siden, men karakteristisk for Manchester Uniteds sæson, blev det endnu en gang et skridt frem og to tilbage, da Sunderland stjal alle tre point lørdag mod et mere end tandløst mandskab. Top fire placeringerne ser lige nu ud til at være utroligt langt væk, måske ikke pointmæssigt, hvor det burde kunne lade sig gøre, men mere spilmæssigt. På nuværende tidspunkt er det simpelthen svært at bevare optimismen i ligaen, når man gang på gang skuffet må konstatere, at opturen bare ikke vil vare ved i for lang tid af gangen.

For en stund bliver ligaen sat på pause, når Manchester United torsdag træder ind i dette års Europa League. Der er ingen tvivl om, at de fleste hellere ville have set holdet i Champions League her efter jul, men det har holdet simpelthen ikke kunne præstere godt nok til.

Når nu det endelig skulle være Europa League, så gør det bestemt ikke noget, at det blev mod et dansk hold. Det giver mange en ekstra mulighed for at opleve Manchester United fra tætteste hold, en oplevelse som mange danske fans har hungret efter gennem mange år.

FC Midtjylland har gjort det fornemt i denne sæsons Europa League, hvor holdet en smule overraskende formåede at spille sig videre fra gruppespillet mod stærke modstandere som Napoli, Club Brugge og Legia Warszawa. En meget fornem præstation af holdet fra Herning, som for alvor har fået understreget deres berettigelse i Europa League i denne sæson.

De to hold kommer med to hvidt forskellige udgangspunkt inden kampen. Man må formode, at Manchester United er i en helt anden formmæssig forfatning end deres danske modstandere, da der ikke er noget der hedder vinterpause i Premier League. Det er der til gengæld i den danske superliga, og det gør også at FC Midtjylland endnu ikke har spillet en betydningsfuld kamp i det nye år, hvilket må give en smule rust i benene.

Når alt dette er sagt, så burde det ikke være anderledes, om den danske liga havde været i gang. Hvis man kigger ned på holdkortene af mandskaberne, burde der være lysår til forskel på spillet. Vi har dog også set flere gange i denne sæson at nullerne på lønsedlen ikke betyder noget som helst, når først kampen er i gang, og derfor har FC Midtjylland selvfølgelig også en chance for at gøre det utænkelige. Hvis de skal gøre det, så må man formode, at et godt udgangspunkt på MCH Arena er udslagsgivende for det samlede resultat. Derfor vil vi med garanti se et opsat dansk mandskab, der vil gå ud og angribe fra første fløjt – de har selvfølgelig også set, hvilken forfatning Manchester United har været i indtil videre i denne sæson.

Dato og tid:

Kampen spilles torsdag d. 18/2-2016 klokken 19.00 på MCH Arena i Herning.

Skader og karantæner:

Manchester United må undvære Matteo Darmian er stadig ude, efter hans skulder gik a led. Derudover var Wayne Rooney, Borthwick-Jackson, Fellaini, Shaw, Young, Schweinsteiger, Rojo, Jones, Januzaj og Valencia heller ikke med flyet til Danmark.

FC Midtjylland må undvære Jakob Poulsen, der er ude med karantæne. Derudover er Petter Andersson tvivlsom, mens Dahlin heller ikke er tilgængelig.

Kampens Dommer:

Artur Dias dømmer torsdagens kamp. Det er første gang portugiseren skal dømme Manchester United.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Love – Smalling – Blind – Riley

Schneiderlin – Herrera

Lingard – Pereira – Memphis

Martial

FC Midtjylland:

Andersen

Rømer – Hansen – Banggaard – Novak

Sparv

Hassan – Olsson – Sisto – Kadlec

Pusic

Hold øje med:

Pione Sisto er stadig at finde i FC Midtjylland, og det skal blive spændende at se, hvad han kan stille op mod Manchester United. Der er ingen tvivl om, at han ønsker at bevise sig på det højeste plan, og han har bestemt talentet til at spille med, hvor det er sjovest.

Sagt om kampen:

”De vil være meget aggressive, fordi de ønsker uden tvivl at vinde på hjemmebane, selvom det bliver svært for dem. Vi skal være motiverede, for det er der ingen tvivl om, at de vil være. ” – Fellaini

Skribentens bud på resultatet:

Puha, det er en svær en den her. Det er altid sjovt, når Manchester United møder danske hold, men det er også altid ekstra pinligt, hvis de går hen og taber til dem. Jeg er efterhånden blevet skuffet så mange gange i denne sæson, at jeg ved, at alle kampe simpelthen er svære i år. Manchester United burde dog være i langt bedre form end FC Midtjylland og alt andet end en sejr på udebane må defineres som en gedigen fadæse. Jeg tror, de røde djævle vinder kampen 2-0.

Vidste du, at:

  • At FC Midtjylland har spillet mod engelske modstandere to gange tidligere. De slog sidste år Southampton ud i kvalifikationen til Europa League, mens de i sæsonen 08/09 tabte i samme kvalifikationsspil til City.
  • Manchester United har vundet fire ud af de seneste seks opgør mod danske modstandere.
  • Manchester United var også i sæsonen 11/12 at finde i Europa League efter et mislykket Champions League-gruppespil.
  • FC Midtjylland lykkede 12 mål ind i gruppespillet. Det var mere end nogen af de andre hold, der gik videre til finalespillet.
  • Wayne Rooney scorede tre gange sidste gang United spillede en Europa League-kamp. Det var dog ikke nok, da de alligevel blev slået ud af Athletic Bilbao.

Hvem spiller rivalerne i mod:

  • Dortmund  – FC Porto
  • Fiorentina – Tottenham
  • Villarreal – Napoli
  • Augsburg – Liverpool
  • Valencia – Rapid Wien

TV:

Kampen bliver vist på 6eren. 

 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Hvem er de nye ansigter?

Næste artikel

Avis: Rooney ude i to måneder

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share