Optakt: Formstærke Arsenal venter på Emirates

Manchester United skal lørdag på en udflugt til London, hvor Mikel Artetas Arsenal-mandskab venter i en spændende kamp på Emirates. Bliv klædt på til opgøret hér.

Nogen kaldte det et reality check, da United onsdag tabte med 2-1 til Premier Leagues absolutte bundprop, Sheffield United. For mange var det nemlig et tegn på, at de seneste drømme om et mesterskab langt om længe blev smidt over bord.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Med midtugens nederlag in mente kan vigtigheden af lørdagens kamp mod Arsenal ikke understreges nok. Skal ”De Røde Djævle” holde trit med Manchester City i toppen af tabellen, mens også Liverpool begynder at røre på sig, er det ikke kun ét men alle tre point, som skal i hus.

Det bliver dog ingen nem opgave. Arteta har for alvor fået gang i Arsenal-sejlene efter en svær periode, hvor ”The Gunners” har været nede at rode i bunden af Premier League.

Med flot spil og unge talenter som Bukayo Saka, Emile Smith-Rowe og Rob Holding gående forrest er Arsenal ved at finde sin plads i den trygge ende af ligaen.

I skrivende stund er mandskabet placeret på en niendeplads – dog kun med syv point op til Champions League-pladserne. Og efter den seneste periode er det helt sikkert også denne vej, Arsenal-fansene kigger mod, når de går ind til lørdagens opgør.

Der er lagt op til et livligt opgør, hvor begge managers ikke kan bruge et point til det store.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet den 30. januar klokken 18:30 på Emirates.

Kampens dommer:
35-årige Michael Oliver skal styre slagets gang.

Skader og karantæner:
Det ser positivt ud på skadesfronten i United. Angiveligt er kun Marcos Rojo, som arbejder på et skifte hjem til Argentina, og Phil Jones ude af opgøret. To spillere der endnu ikke har spillet en rolle i den igangværende sæson.

Derudover er Brandon Williams også tvivlsom, mens Eric Bailly forventes at være spilleklar oven på Ole Gunnar Solskjærs udtalelser under sin pressekonference fredag.

Hos Arsenal går Arteta med en række hovedpiner. Pablo Mari er definitivt ude, mens listen af tvivlsomme spillere dækker over Kieran Tierney, Thomas Partey, Emile Smith Rowe og Dani Ceballos.

På samme tid har holdets anfører, Pierre-Emerick Aubameyang, misset de seneste to kampe på grund af sygdom i familien. Det er endnu ikke meldt ud, om den lynhurtige gaboneser vil være tilbage lørdag.

Mulige startopstillinger:

                           Manchester United:
                                     De Gea
         Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Shaw
                             Fred – McTominay
                   Rashford – Fernandes – Pogba
                                    Cavani

                                   Arsenal:
                                     Leno
               Soares – Holding – Luiz – Tierney
                             Partey – Xhaka
                         Saka – Rowe – Pépé
                                  Lacazette

Hold øje med: 
Arsenal-darlingen, Bukayo Saka, har for alvor fundet sin plads på London-mandskabet. Med sin position som højre kant er han yderst målfarlig og står noteret for fire mål i de seneste seks startere. Derfor bliver det vigtigt, at United-mandskabet formår at lukke ned for Saka, som har fundet et fremragende makkerskab med Emile Smith-Rowe.

Sagt om kampen:
– Vi ved, det bliver rigtig svært, for de har været i topform. De har ligget øverst i tabellen og spillet rigtig godt, fortalte Arteta fredag til Arsenals officielle hjemmeside.

Skribentens bud på kampens resultat:
Jeg håber og tror på, at Solskjær går efter alle tre point. Selvom Arsenal er inde i en god stime, er det ikke lang tid siden, at holdet var tæt på at være en nedrykningskandidat. Derfor tror jeg også, at United kommer tilbage på sejrssporet og vinder opgøret 2-1. El Matador viser for alvor sit værd med to mål.

Vidste du, at…

  • Arsenal har vundet fem af sine seneste seks kampe i Premier League?
  • United er ubesejret på udebane i Premier League i mere end ét år?
  • Arteta har overtaget mod Solskjær i øjeblikket? Arsenal er nemlig ubesejret i de seneste fire kampe de to klubber imellem og har vundet de seneste to opgør.

TV:
Du skal zappe over på TV3+ for at se kampen.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Diallo trækker i kamptrøjen lørdag

Næste artikel

U23: United slår Liverpool med tenniscifre

ANNONCE