Optakt: Istanbul Başakşehir

Manchester United rejser til Tyrkiet, hvor de med en sejre mere eller mindre kan sikre sig videre deltagelse i Champions League.

Manchester United skal til Istanbul og fortsætte deres fornemme form i Champions League. Indtil videre har United gjort rent bord med en målscorer på 7-1. Modstanderen har endda ikke være hvem som helst. Sidste års Champions League-finalist, Paris Saint-Germain, blev først besejret på udebane og senest blev semifinalisterne fra RB Leipzig sendt retur til Tyskland med en lussing på 5-0.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Resultaterne får en til at tænke tilbage på de ”gode gamle” United-dage, hvor det ofte var et spørgsmål om antal mål De Røde Djævle ville producere. Selvom resultaterne europæisk har været flotte, føles det fortsat ikke, at klubben er på vej mod en ny storhedstid. Den nordengelske klub ligger på 15. pladsen efter seks kampe i Premier League, hvor tre af kampene er blevet tabt. Det er svært at se ligheder mellem det europæiske og den hjemlige udgave af United. For hvordan kan holdet præstere mod Europas bedste hold, men samtidig ligge nummer sjok i ligaen? Træner Ole Gunnar Solskjær må have stillede dette spørgsmål i den senere tid. Fra mit synspunkt lader det til, at United-spillerne har nemmere ved at motivere sig til Champions League. Det er lidt en gammel klagesang, at klubben har lettere ved at sætte sig op til store kampe, men det fortæller også, at spillerne måske ikke altid har hjertet med. I seneste kamp mod Arsenal, som ellers på papiret er en storkamp, savnede man på ny liv og sjæl. Gamle profiler i klubber har igen skreget efter ledere på banen, hvilket da også havde været kærkomment. De manglende tilskuere kan dog også spille en rolle i den manglende intensitet, men spillere på dette niveau må kunne agere professionelt og disciplineret, hvilket desværre har manglet for ofte.

Denne optakt skal dog ikke være en sur smædesang mod et United-hold, som mangler en masse på mange parametre, for at kunne kæmpe med om Premier League. Kampen mod Istanbul Basaksehir er nemlig i en anden turnering og det er set før, at et hold som kæmper i den hjemlige liga, har fået succes i Europa. Liverpool vandt den prestigefyldte turnering i 2005 på trods af de endte som nummer fire i ligaen. Året efter var rivalen på ny i finalen, som de dog tabte, men i ligaen endte de således også på en tredjeplads. Det kunne godt være en lignende sæson United-holdet går i møde, hvor den europæiske succes er større end i hjemlandet. Klubben står da også med fine kort på hånden efter sejre i første to kampe. Hvis United således vinder kampen mod Instanbul er de oppe på tre sejre ud af tre kampe – og det er faktisk ikke noget hold før, som ikke er gået videre fra gruppespillet ovenpå dette.

De tyrkiske mestre fra Istanbul har fået en blandet start på sæsonen. I den hjemlige liga minder deres form om Uniteds, hvor der blot er blevet til tre sejre i syv kampe. I Champions League har de omvendt De røde Djævle endnu ikke fået en sejr. De har tabt begge kampe med to gange 2-0. Hvis de skal gøre sig nogen forhåbning om europæisk deltagelse efter jul, kræver det point på kontoen mod den nordengelske klub. Istanbul Basaksehir råder desuden over en gammel kending, nemlig den tidligere United-spiller, Rafael da Silva. Rafael ankom til United som 18-årige sammen med sin tvilling, Fabio. Rafaels afsked i klubben blev begrædt af mange fans, da mange mente, han besad den rette ”United-DNA” oplært af Sir Alex Ferguson. Det mente Louis van Gaal tilsyneladende ikke, som skippede brasilianeren videre til Lyon. Siden da har han ofte bekendt til kærlighed til United, men nu spiller han altså for de tyrkiske mestre.

Du kan læse mere om Istanbull Basaksehir her.

Dato, tid og sted: 
Den 4. november kl 18:55.

Skader og karantæner:
United er uden Jesse Lingard i truppen, som er rejst til Tyrkiet. Det er også en trup uden Alex Telles, som er testet positiv for Corona. Den evigt skadede Eric Bailly er fortsat ude.

Dommer: Davide Massa fra Italien.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea
            Wan-Bissaka – Lindelöf – Tuanzebe – Shaw
       Van de Beek – Matic – Pogba
 Greenwood – Martial

  Cavani

Istanbul Basaksehir:

Günok

Rafael – Skrtel – Ponck – Mbombo

Aleksic – Kahveci

Visca – Özcan – Turuc

Crevelli

 

Hold øje med: 

Edin Visca er klubbens største offensive trussel. Han spiller som højrekant, hvor hans gode dribleevner og skud kommer tyrkerne til gode. I 356 kampe for klubben har han været involveret i 202 scoringer.

Skribentens bud på kampens resultat:
United står med gode kort på hånden i forhold til at komme videre fra gruppespillet. Jeg forventer derfor, at flere reservespillere får chancen. Det betyder dog ikke, at det ikke er et stærkt udtryk de kan komme med – for der er flere, som man må formode, brænder for mere spilletid. Jeg tror på en 2-1 sejr i Uniteds favør.

Vidste du, at…

  • Det er det første møde mellem de to klubber.
  • United har tabt deres to seneste møder mod tyrkiske modstandere.
  • Mod RB Leibzig blev Marcus Rashford den femte spiller i tuneringen, som scorede hattrick som indskifter.
  • Hvis United vinder kampen, er det for niende gang, at klubben sejre i de første tre Champions League gruppe-kampe. Der er desuden ikke noget hold før, som ikke er gået videre efter sejrer i de tre første kampe.

TV:
Du kan se kampen på 3+ med optakt fra kl 18:35.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Solskjær forsvarer sine spillere efter hård Keane-kritik

Næste artikel

AC Milan vil beholde Dalot

ANNONCE