Optakt: »Jeg er klar til at blive positivt overrasket«

Søndag kl. 16:30 fløjtes sæsonens anden Manchester-derby i gang. Bliv klædt på til opgøret med en dugfrisk optakt lige her.

Manchester-derby. En kamp mod arvefjenderne fra den lyseblå del af byen. En mulighed for at lukke kæften på de larmende naboer. Det opgør burde vække alle de store og rigtige følelser. Glæde, spænding og vildskab.

Desværre er det nemt som United-fan at blive ramt af mindre forventningsfulde sindstemninger forud for søndagens brag på Etihad Stadium. Nervøsitet, afmagt og måske også en lille snert af ligegyldighed.

Og hvorfor så det?

Manchester United har haft en fremragende start på 2024. 13 point ud af 18 mulige i Premier League og avancement til kvartfinalen i FA Cup. Men pilen er desværre begyndt at pege i den forkerte retning igen i løbet af de seneste par uger.

Skader til nøglespillere som Lisandro Martínez, Luke Shaw og Rasmus Højlund har atter tvunget Erik ten Hag til at være mere pragmatisk i sin tilgang. Dermed halter det spillemæssige udtryk halter igen, hvilket blev tydeligt i sidste weekends skuffende kamp mod Fulham.

Naboerne fra City buldrer omvendt derudaf. Pep Guardialos mandskab storsejrer ikke, men de får de nødvendige point og har ikke tabt en fodboldkamp i snart tre måneder.

Erling Haaland er ved at ramme sit niveau igen efter en længerevarende skade. Det samme kan siges om Kevin de Bruyne. Uniteds amputerede defensiv kommer derfor utvilsomt på overarbejde i søndagens kamp.

Der er ikke meget, der taler de rødblusedes vej. Men vi har før set, at United kan drille City, når forventningerne er lave. Jeg er klar til at blive positivt overrasket.

Sagt om kampen

– Spillerne er klar til det og ser frem til det. Jeg kan dufte det. Jeg er omkring og taler med spillerne. Så vi nyder det virkelig og ser frem til det og er spændte.

Sådan lød det fra Erik ten Hag på pressemødet forud for kampen.

Dato, tid og sted

Etihad Stadium danner rammen om Manchester-derbyet. Kampen spilles søndag d. 3. marts kl. 16:30

Dommer

40-årige Andy Madley passer fløjten til opgøret.

Skader og karantæner

Manchester United er hårdt ramt af skader i bagkæden. Lisandro Martínez, Luke Shaw, Tyrell Malacia, Aaron Wan-Bissaka er ikke til rådighed til opgøret. Harry Maguire er tvivlsom, men vurderet ud fra Erik ten Hags pressemøde forud for opgøret, må man forvente at den engelske landsholdsspiller heller ikke er med i truppen.

Den hollandske manager udtalte, at det med stor sandsynlighed bliver samme trup, som avancerede fra FA Cup’en i midtugen, som stiller til start i søndagens opgør.

Rasmus Højlund er stadig fraværende med en muskelskade. Derudover er Mason Mount og Anthony Martial også på skadeslisten.

Hjemmeholdet fra Manchester City kan næsten stille med stærkeste startellever. Jack Grealish måtte udgå af midtugens FA Cup-kamp mod Luton Town med endnu en lyskeskade og er derfor ikke med til søndagens Manchester-derby.

Josko Gvardiol er tvivlsom. Han har siddet ude med en ankelskade i en måneds tid.

Mulige startopstillinger

Manchester City (4-2-3-1):

Ederson
Walker – Dias – Akanji – Ake
Rodri – Stones
Silva – De Bruyne – Foden
Haaland

Manchester City (4-2-3-1):

Onana
Dalot – Varane – Lindelöf – Amrabat
Mainoo – Casemiro
Antony – Fernandes – Garnacho
Rashford

Hold øje med

Jeg er spændt på at se, hvordan Mainoo tackler denne kamp. United kommer ikke til være meget på bolden, så det bliver interessant at se, om han kan gøre sig gældende i en kamp, hvor han primært skal udføre et defensivt stykke arbejde.

Amrabat spillede en god 2. halvleg mod Nottingham Forest i onsdags. Forhåbentligt kan han, som en ekstra midtbanespiller, bidrage til, at United også i perioder kan hvile med bolden.

Haaland skal man jo bare altid være opmærksom på. Han har før været et ubehageligt bekendtskab for det her United-mandskab.

Skribentens bud på kampens resultat

Jeg er desværre en smule pessimistisk forud for kampen. Men hvis alt flasker sig, så tror jeg på, at United kan holde City nede på en enkelt scoring.

Et kontraangreb kan så forhåbenligt give en scoring til de røde djævle. Marcus Rashford har taget bladet fra munden i en artikel i The Players Tribune. Det bakker han op med scoring til 1-1 i søndagens Manchester-derby.

Mit bud er derfor slutresultatet 1-1.

Hvor kan man se kampen?

See og Viaplay.

3 kommentarer
 1. Man siger vel “håb det bedste, frygt det værste”? Som situationen er p.t. er det nok nærmere være “håb det bedste, FORVENT det værste” 😫. Som holdet ser ud her og nu er jeg bange for, at city river os fuldstændig over. Skribenten udtrykker pessimisme, men tror alligevel på 1-1 – i min verden er det voldsomt optimistisk 😉. Dagens kamp vil blive imødeset uden nævneværdig frygt – dertil er forventningerne simpelthen alt for lave.
  Back to depression island…

  1. Hvis vi kan snuppe en uafgjort på Etihad i dag vil det være helt vidunderligt, næsten et drømme resultat og scenarie, men det vil nok kræve at Onana står en kamp ud over det sædvanlige, og med de mange skader til nøgle spillere herunder Højlund skal heldet også være med de røde idag.

   Jeg har mere end svært ved at se os slippe afsted med point på kontoen, desværre sidder jeg med en fornemmelse af at “hvis bare vi slipper hæderligt fra kampen” følelse”

   Men en tidlig udvisning til City ville være perfekt😊

   “Lets rumble”

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Ugens citat: »They are a small club, with a small mentality«

Næste artikel

Casemiro før derby: »Vi kommer til at give alt på banen«

ANNONCE