Optakt: Manchester United – Anderlecht

Manchester United skal torsdag forsøge at gøre arbejdet færdigt på Old Trafford.

Weekenden bød på én af de bedste præstationer i sæsonen, da et velbalanceret United-mandskab lukkede Chelsea ned på Old Trafford og tog en sikker 2-0-sejr. De færreste havde sikkert forestillet sig, at Manchester United ville være Premier Leagues førerhold taktisk overlegne, men her efterfølgende kan vi konkludere, at det faktisk var tilfældet. En dejlig revanche efter to nederlag til Chelsea i denne sæson, og så kom sejren bare på det helt rigtige tidspunkt.

Manchester United har stadig gode chancer for at sikre sig en top fire placering i Premier League. For bare to uger siden virkede det ikke realistisk at tro på, men med en god stime i de resterende kampe, ser det igen fornuftigt ud. Liverpool er seks point foran, men har spillet to kampe mere end United. Manchester City kan også indhentes, hvis United formår at vinde den indbyrdes kamp d. 28/4 og ellers formår at hente solide præstationer i de andre kampe.

Det skal være sagt, at Manchester United har det sværeste slutprogram af alle topholdene i denne sæson. Her venter både City, Tottenham og Arsenal på udebane. Med det svære og tætpakkede slutprogram i Premier League i baghovedet, er det trods alt rart at vide, at United fortsat kan komme i Champions League næste sæson via en lille omvej.

Europa League har været en blandet oplevelse i denne sæson. Spillet har ikke altid været lige prangende, men faktum er, at United har slidt sig videre og nu står over for en afgørende returkamp i kvartfinalen mod Anderlecht.

Den første kamp foregik langt hen af vejen på Manchester Uniteds præmisser. Her var de dominerende igennem det meste af kampen, mens det heller ikke var synderligt svært at skabe chancer mod det belgiske storhold. Karismatisk for denne sæson, så manglede skarpheden foran målet, og her manglede de offensive spillere simpelthen kynismen i sidste ende. Det gav bagslag og Anderlecht kunne dermed med et sent mål bevare spændingen inden det gør løs i returkampen.

José Mourinho sagde efter kampen, at hvis han var defensiv spiller i Manchester United lige nu, så ville han være yderst frustreret over den manglende effektivitet i front.

Når alt kommer til alt, så kan man nok godt acceptere et 1-1 resultat på udebane. Hvis man havde nævnt dette resultat for manageren inden kampen, er jeg næsten sikker på, han havde taget det. Det er selvfølgelig vigtigt at dræbe kampene, men man må bestemt ikke undervurdere betydningen af et udebanemål i de europæiske turneringer.

Resultatet gør, at Anderlecht skal frem og score på Old Trafford, og det kan blive meget svært for dem. Hvis de vælger en mere offensiv tilgang på Old Trafford, så åbner det nogle store rum mellem forsvaret og målet. Rashford viste så sent som i weekenden mod Chelsea, hvordan man skal løbe om kap med en offensiv bagkæde. Han virker som en spiller, der igen har selvtillid, og derfor kan vi temmelig sikkert forvente ham tilbage i startopstillingen mod Anderlecht.

Dato og tid:

Kampen spilles torsdag klokken 21.05 på Old Trafford.

Skader og karantæner:

Det forventes, at Smalling og Jones er ude indtil midten af maj. Heldigvis har Rojo og Bailly virkelig trådt i karakter i midterforsvaret, og de forventes igen at starte. Juan Mata er ude resten af sæsonen.

Kampens Dommer:

Spanske Alberto Undiano Mallenco passer fløjten på Old Trafford.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Bailly – Rojo – Shaw

Valencia – Herrera – Carrick – Pogba – Young

Rashford – Ibrahimovic

Anderlecht:

Ruben

Appiah – Mbodji – Nuytinck – Obradovic

Tielemans – Dendoncker – Stanciu

Bruno – Thelin – Acheampong

Hold øje med:

Vi må igen sige Tielemans. Han viste flere prøver på sit fantastiske talent i den seneste kamp, og han kan igen skabe problemer for United-spillerne. Tielemans er dog ikke den eneste, der kan spille fodbold hos det belgiske mesterhold. De viste flere gange prøver på deres store kollektive styrke i den første kamp, hvor de utrætteligt blev ved med at løbe efter hver eneste bold.

Skribentens bud på resultatet:

Manchester United fik en ufattelig vigtig sejr i weekenden mod Chelsea, som helt sikkert giver en masse tro tilbage i truppen. Hvis de formår at spille bare nogenlunde op til det niveau mod Anderlecht, så burde de ikke komme i problemer. Jeg tror, de rider videre på selvtillidsbølgen og besejrer Anderlecht sikkert med 3-0. Rashford kommer på tavlen igen.

TV:

Kampen vises på 6eren og Dplay.

Seneste fem kampe:

Manchester United:

Manchester United 2 – 0 Chelsea

Anderlecht 1 – 1 Manchester United

Sunderland 0 – 3 Manchester United

Manchester United 1 – 1 Everton

Manchester United 0 – 0 West Bromwich

Anderlecht:

Oostende 0 – 1 Anderlecht

Anderlecht 1 – 1 Manchester United

Anderlecht 0 – 0 Gent

Zulte Waregem 1 – 2 Anderlecht

Anderlecht 1- 0 Apoel Nicosia

 

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Herrera: Selvkritik gør mig endnu bedre

Næste artikel

Mourinho håber at have Rooney klar torsdag

Relaterede artikler
Total
0
Share