Optakt: Manchester United – Bournemouth

Manchester United skal en tur sydpå i Premier Leagues første runde.

Manchester United er efter en travl sommer endelig klar til at lade støvlerne tale, når Premier League fløjtes i gang i denne weekend. Ind er kommet verdensstjerner som Pogba og Zlatan, hvilke har givet fansene store forhåbninger for den nye sæson. United har vist, at selvom klubben ikke er at finde i årets Champions League, så kan de altså stadigvæk tiltrække spillere fra øverste hylde. Ingen tvivl om, at Jose Mourinho også har spillet en vigtig rolle i Uniteds travle transfervindue, men alligevel har denne sommers handler overgået selv de største optimisters drømme.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Det har været en blandet opstartsperiode og pre-season. Godt nok har mange spillere fået værdifulde minutter i benene, men Mourinho har langt fra været tilfreds med især Asien-turen. Her blev den vigtige træningskamp mod Manchester City aflyst, og det gjorde, at en hel uge gik tabt. Alligevel er det blevet til træningskampe mod Wigan, Dortmund, Galatasaray og Everton, hvor udbyttet har været blandet resultatmæssig. Sidste weekend kulminerede opstartsperioden med en Community Shield-triumf mod Leicester City, en kamp som aldrig blev en spillemæssig oplevelse.

Hvad kan man så konkludere her kort før Premier League premieren? En af de største ændringer er presspillet, som Mourinho har indført. Her virker det til, at aggressiviteten er på et helt andet niveau end tidligere. Derudover har vi set spændende takter fra de offensive kræfter, hvor Zlatan allerede nu virker som det helt naturlige bindeled. Bailly virker som et fremragende køb, og han har allerede vist takter i defensiven, som leder tankerne tilbage på en ung Nemanja Vidic. Men det største spørgsmålstegn er Paul Pogba. Mourinho skal have spillet franskmanden ind på holdet, og derfor er det langt fra et færdigt produkt, United kan præsentere i sæsonens første kamp på udebane mod Bournemouth.

De fleste husker sidste sæsons hjemmebanekamp mod Bournemouth ganske glimrende. Ikke fordi det var en velspillet kamp, men fordi den i første omgang blev aflyst på grund af en bombetrussel. Ikke nok med, at det var sæsonens sidste kamp, men med udsættelsen kunne Manchester United se Manchester City cementere fjerdepladsen, og dermed var Bournemouth-kampen to dage senere lidt af et antiklimaks. Alligevel formåede United at hanke op i sig selv med en 3-1-sejr og kunne med to dages forsinkelse sætte sig på en endelig femteplads, tre point foran Southampton.

Bournemouth overlevede første sæson i Premier League, men er i år spået til at skulle kæmpe for overlevelsen i den notorisk svære anden sæson. I sidste sæson præsterede de flere bemærkelsesværdige resultater, men spørgsmålet er, om Premier Leagues mindste klub kan fortsætte stimen i en stadig mere konkurrencedygtig liga. Ind er kommet Jordan Ibe og Brad Smith fra Liverpools overskudslager, mens klubben også har været en tur i Le Havre, hvor de har taget Lys Mousset med sig hjem i flyet.

Det er en af de kampe, som Manchester United simpelthen skal vinde. Bournemouth kender opskriften, da de i sidste sæsons hjemmekamp mod Manchester United hentede en yderst overraskende 2-1-sejr. Generelt var det et lidt for gennemtrængende billede sidste sæson –  United havde det godt mod topholdene, mens der blev sat alt for mange unødvendige point til mod midter- og bundklubberne. Den tendens skal ændres, hvis de tårnhøje forventninger skal indfries, og derudover er det altid utrolig vigtigt med en positiv oplevelse i sæsonens første kamp.

Dato og tid:

Kampen spilles søndag d. 14/8-2016 klokken 14.30 på Vitality Stadium

Skader og karantæner:

Paul Pogba kommer ikke i betragtning til søndagens kamp, da han har fået overført sin karantæne fra Coppa Italia til Premier League. Chris Smalling er også ude med karantæne efter sit røde kort i FA Cup-finalen. På skadesfronten ser det umiddelbart fornuftigt ud, og manageren har ikke meldt nogle spillere ude af kampen.

Bournemouth må undvære både Junior Stanislas, som scorede sidst United gæstede Bournemouth, og Tyrone Mings.

Kampens Dommer:

Andre Marriner dømmer sæsonens første kamp.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Bailly – Blind – Shaw

Carrick – Schneiderlin

 Lingard – Rooney – Martial

Ibrahimovic

Bournemouth:

Boruc

Daniels – Cook – Francis – Smith

Surman – L. Cook – Arter

Pugh – Wilson – Ibe

Hold øje med:

Callum Wilson spillede blot syv kampe for Bournemouth i sidste sæson, men blev alligevel topscorer. Om det siger noget om Wilson eller holdkammeraterne, må i denne situation selvfølgelig være spørgsmålet. Når det er sagt, så er Callum Wilson en giftig herre. Da Bournemouth vandt Championship i 14/15 noterede angriberen sig således for 20 mål.

Sagt om kampen:

”Bournemouth er en klub, som har beholdt den samme manager og mange af de samme spillere. De har den samme trup, som da de rykkede op fra Championship, og det har været deres nøgle til succes. Det er et rigtigt fint og stabilt hold, og jeg er slet ikke i tvivl om, at de vil gøre det yderst vanskeligt for os i sæsons første kamp”. – Jose Mourinho

Skribentens bud på resultatet:

Det er altid svært at spå om sæsonens første kamp. Det har været tydeligt, at mange ting stadig mangler at falde helt i hak under Mourinhos regime. Jeg ser det dog som et spørgsmål om tid, før spillerne for alvor finder ind i deres nye roller, og med det fantastiske transfervindue in mente, kan jeg ikke undgå at være optimistisk. Manchester United har brug for en god start, hvis de vil gøre alvor af truslerne om et direkte attentat på Premier League-trofæet i denne sæson, og den får de også søndag. Manchesters stolthed vinder 3-1.

Vidste du, at:

 • Bournemouth er ubesejrede i deres seneste fire hjemmekampe mod Manchester United.
 • Bournemouth spillede fem søndagskampe i sæsonen 15/16 – de tabte dem alle.
 • Fire ud af fem nederlag i åbningsrunden i Premier League er kommet på udebane for Manchester United.
 • Wayne Rooney har scoret flere mål i åbningsrunden end nogen anden aktiv spiller i Premier League (6).
 • Henrikh Mkhitaryan lavede flest assists af alle i sidste sæsons Bundesliga (15).
 • Paul Pogba lavede flest assists af alle i sidste sæsons Serie A (12).
 • Ibrahimovic scorede 38 mål i 31 kampe for PSG i sidste sæsons League 1. Den eneste spiller, som overgik det, var Luis Suarez i La Liga (40).
 • Jose Mourinho har vundet seks og spillet en uafgjort af sine seneste syv åbningskampe.

TV:

Kampen bliver vist på TV3+.

Hvem spiller rivalerne mod:

 • Hull City – Leicester City (Lørdag)
 • Everton – Tottenham (Lørdag)
 • Manchester City – Sunderland (Lørdag)
 • Arsenal – Liverpool (Søndag)
 • Chelsea – West Ham (Mandag)

Bestil den nye Manchester United-trøje her

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

 

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Zlatan er åben for to eller tre år i United

Næste artikel

Mourinho har kontaktet belgisk stortalent

Relaterede artikler
Gå til siden

MEN: Varanes skade er ikke alvorlig

Raphael Varane udgik med en ankelskade i gårsdagens nederlag mod Manchester City. Det forventes ikke, at skaden holder midterforsvaren ude i lang tid.
ANNONCE
Total
0
Share