Optakt: Ole kan få sjette udebanesejr på stribe

Januar måneds bedste manager, Ole Gunnar Solskjær, kan lørdag eftermiddag få sin tiende sejr ud af elleve mulige, når holdet gæster kriseramte Fulham i bunden af tabellen.

Det er svært at få armene ned som Manchester United-fan i disse dage. Ikke nok med, at holdet vinder kampe hver uge, så er stemningen også vendt 180 grader – både internt i klubben og eksternt blandt fansene.

Lørdag kan den flotte stime så fortsætte. Det sker, når Ole Gunnar Solskjær og co. gæster oprykkerne fra Fulham. Klubben fra London ligner mere og mere en nedrykker. Claudio Ranieris tropper har således tabt fem ud af deres seneste seks opgør, senest mod Crystal Palace på Selhurst Park.

Det samme kan ikke siges om United. På under to måneder har Ole Gunnar Solskjær fået holdet tilbage på kursen mod en top 4-placering og fået smil frem på læberne hos alle. Nordmanden er ubesejret i imponerende ti kampe, hvoraf hele ni er vundet, Paul Pogba sprudler og Marcus Rashford scorer mål på samlebånd.

Det må derfor også være få, der mener, det var ufortjent, da Uniteds midlertidige manager fredag blev kåret til månedens manager i Premier League – og hans angrebses Rashford kåret til månedens spiller – i januar. Det er i øvrigt første gang, det er sket, siden 2011, hvor Berbatov og Sir Alex Ferguson gjorde det samme.

Solskjær har dog i ægte United-stil understreget, at han ikke lader sig rive med af stemningen. For han ved om nogen, at man ikke er bedre end sin seneste kamp. Derfor er der heller ikke plads til, at holdet slapper af, når man lørdag møder det kriseramte London-hold, som med næb og klør vil kæmpe for overlevelse.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles lørdag d. 9. februar 2019 kl. 13:30 på Craven Cottage i London.

Skader/karantæner:

Det er ikke kun på det spillemæssige plan, at United er blevet stærkere. På skadesfronten ser det således lyst ud, hvor kun Matteo Darmian, Antonio Valencia og Marcos Rojo meldes ude. Der er dog en risiko for, at holdet må undvære Victor Lindelöf, som ikke rejste med holdet til London fredag.

Værre ser det ud for hjemmeholdet, som både må undvære Alfie Mawson, mens spillere som Christie, Bettinelli, Schürrle, Mawson, Anguissa er meldt tvivlsomme.

Dommer:

Paul Tierney passer fløjten til lørdagens kamp.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Young – Lindelöf – Bailly – Shaw

Herrera – Matic – Pogba

Lingard – Rashford – Martial

Fulham

Rico

Odoi – Le Marchand – Ream

Christie – Chambers – Seri – Bryan

Cairney – Mitrovic – Babel

Hold øje med:

Der er nok flere, der har bemærket den nye mand på Fulhams holdkort Ryan Babel. Den hurtige hollænder, som tidligere har spillet i bl.a. Ajax og Liverpool, har efterhånden en lang karriere bag sig. På trods af sine 32 år, har han i sine første par kampe for Fulham skabt masser af chancer og problemer for modstanderne.

Sagt om kampen:

“Det har været fantastisk med alle de point, vi har fået, i de seneste måneder. Kontinuitet er et nøgleord. Vi skal blive ved med at vinde, men vi skal også vinde på en bedre måde, end vi gjorde mod eksempelvis Leicester. ” – Ole Gunnar Solskjær

LÆS OGSÅ: Solskjær har præsenteret sine visioner for Woodward

Skribentens bud på kampens udfald:

Jeg er ligesom mange andre fans ramt af Ole-feber. Selvom man skal passe på med at blive for jubeloptimistisk, så ser jeg bare ikke, hvordan holdet kan undgå at tage sejren mod et hold, der har lukket 14 mål ind i deres seneste seks kampe. Jeg tror derfor på en komfortabel 3-0-sejr til ”de røde djævle”.

Husker du?

Den famøse 2-2 kamp på Old Trafford, der om nogen blev symbolet på David Moyes’ tid i spidsen for United. Når holdene tørner sammen i morgen, er det faktisk præcis fem år siden, at Darren Bent  i kampens sidste sekund sikrede Fulham et point.

Kampen, som jeg selv var ovre at se, slog i øvrigt rekorden for flest indlæg i en Premier League-kamp. Lad os håbe, at Oles United i morgen i stedet viser, hvordan man slår et bundhold ”the United way”!

Vidste du, at…

  • Fulham har blot vundet tre Premier League-kampe mod United, mens de har tabt 19 gange og er ubesejrede i de seneste 11 interne opgør.
  • Selvom Fulham er dårligt kørende, er de faktisk habile på hjemmebane, hvor de har vundet to af deres tre sidste kampe og fået 15 ud af 17 point denne sæson.
  • Uniteds syv sejre i de sidste otte Premier League-opgør er det bedste, noget hold har præsteret i samme periode.
  • Hvis United vinder i morgen, vil det være første gang siden 2009, at de har vundet seks udekampe i træk i alle turneringer.

Hvordan gik det i seneste kamp?

Gense Marcus Rashfords fantastiske scoring fra seneste kamp mod Leicester:

 

 

 

Hvem spiller rivalerne imod?

  • Huddersfield – Arsenal
  • Liverpool – Bournemouth
  • Tottenham – Leicester
  • Manchester CityChelsea
Forrige artikel

Rashford bliver månedens spiller i Premier League

Næste artikel

Podcast: Optakt til PSG

ANNONCE