Optakt: Pligtsejr venter mod Fulham

United skal forsøge at udbygge sin sejrstime mod et Fulham-hold, der plejer at have det rigtigt svært på Old Trafford.

I eftermiddag kl. 16 tager Manchester United imod Fulham på Old Trafford. En udebane som Fulham ikke har vundet på siden 2009, hvor de vandt 3-0 over United på en råkold eftermiddag på Craven Cottage.

Head to Head

Bladrer vi tilbage i historiebøgerne, finder vi frem til, at mandskaberne har mødt hinanden hele 90 gange. 56 af dem har United vundet, Fulham har vundet 14 af dem og 20 er endt uafgjort.

Som nævnt ovenover har Fulham ikke den bedste statistik mod United. Faktisk har United formået at vinde 8 ud af deres seneste 10 indbyrdes kampe – de to resterende spillede de uafgjort. Senest vandt United 1-0 på Craven Cottage, da Bruno Fernandes slog til i kampens døende minutter på en fantastisk skudfinte efterfulgt af en kynisk afslutning. Trods United-dominans har mange af deres seneste kampe været ret jævnbyrdige. I fire ud af de seneste fem interne opgør har United kun vundet med et enkelt mål. Derfor bliver eftermiddagens kamp efter alt at dømme ikke nogen walk-over, som mange af os United-fans nogle gange bilder os selv ind, når vi møder bund- og midterhold på hjemmebane. Selvom holdet har ramt en god form og vundet de seneste fem kampe, så er det nærmest med næb og klør, de vinder fodboldkampe for tiden.

Fulham-mandskabet har fået etableret sig som et rigtig midterhold i indeværende sæson. Deres formkurve er en blandet pose bolsjer, med både sejre, uafgjorte og nederlag. De tabte sidste weekend 2-1 til et godtspillende Aston Villa-hold.

Manchester United

Forventningerne i løbet af ugen har været store forinden eftermiddagens kamp. Men kun lige indtil i går, da nyheden om Højlunds skade blev offentliggjort. Et lille slag i siden for United, der i skrivende stund ikke har en kampklar angriber i truppen. Det lugter af, at Marcus Rashford skal rykkes op på toppen, men hvem der erstatter ham på venstrekanten bliver spændende at følge.

Ikke nok med det, kom det også frem i ugens løb, at Shaws skade pludselig var værre end forventet. Han er nu ude i et par måneder, og med Wan-Bissaka og Malacia på skadeslisten bliver det sandsynligvis en ukendt skikkelse fra ungdomsholdene, der skal spille på venstrebacken. Eller også bliver det vores svenske Viktor Lindelöf, der for tiden fungerer som en slags altmuligmand for United, når der er brug for erstatninger i forsvaret. Den ukendte skikkelse vi taler om, er 16-årige Harry Amass, som meget vel kan få sin debut i dag.

Rygterne sviger ligeledes om, at Højlunds erstatning skal findes i unge Omari Forson fra U21-holdet. Han fik sin debut tidliger epå året i januar, hvor han blev skiftet ind i FA Cup-kampen mod Wigan.

Fulham

Fulham ligger for tiden på en 12. plads i Premier League med 29 point. Der er seks point op til 11. pladsen og 1 point ned til 13. pladsen, hvor Bournemouth befinder sig. Selvom de på papiret og i tabellen ligner et rigtigt midterhold, så er de ikke helt ude af bundkampen endnu. En sejr her til eftermiddag vil unægteligt være et skridt på vejen.

Dato, tid og sted

Den 24. februar 2024 kl. 16:00 (dansk tid) på Old Trafford, Manchester.

Dommer

Kampen dømmes af Michael Oliver.

Skader og karantæner

United er som nævnt ude med Højlund og Shaw, der er blevet skadet for nyligt. Derudover er Lisandro Martinez, Wan-Bissaka, Malacia, Mount, Martial også på skadeslisten.

Hos gæsterne fra London har Palhinha karantæne efter at have fået ti gule kort i sæsonen. Raul Jimenez er ude med en baglårsskade. På et pressemøde i torsdags bekræftede Marco Silva, at Willian og Broja også er tvivlsomme frem mod eftermiddagens kamp.

Mulige startopstillinger

Manchester United:

Onana
Dalot – Varane – Maguire – Lindelöf
Casemiro – Mainoo
Antony – Fernandes – Garnacho
Rashford

Fulham

Leno

Castagne – Diop – Ream – Robinson

Reed – Cairney

Willian – Pereira – Wilson

Muniz

Hold øje med

Den, man bør overveje at holde øje med i dag, er Kobbie Mainoo. Han har virkelig bidt sig fast på holdet, og har her i det nye år været en af Uniteds bedste spillere. Grundet skaderne hos hjemmeholdet bliver det også interessant at følge nogle nye ansigter i dagens kamp. Det kunne være nogle af de unge, men også en spiller som Antony, som jeg godt ved har været kritiseret. Det er med rette, for han har virkelig ikke været god i denne sæson. Men, hvis han kunne få sig en god kamp, ville det ikke være så ringe endda.

Hos udeholdet skal man have et vågent øje til Rodrigo Muniz, der har lavet fire mål i februar.

Skribentens bud på kampen

Kampen i dag bliver ikke en let en af slagsen. De skal hænge deres hat på andre end Højlund, der ene og alene har båret United frem i den seneste periode. Dog håber jeg, at United begynder at lugte blod i toppen, og at det kan være en motivationsfaktor. Da United er uden både Shaw og Højlund tror jeg, at United får et mere defensivt udgangspunkt, end hvis de spillere havde været klar. Mit endelige bud er 2-1 til United.

Hvor kan kampen ses?

På TV3+ og Viaplay

Forrige artikel

CarringDONG - er U18-holdet ved at få gummiben?

Næste artikel

Startopstillingen: Forson i angrebet

ANNONCE