Optakt: Sæsondefinerende kamp på Wembley

For øjnene af 90.000 tilskuere i London brager Manchester United og Tottenham Hotspur sammen i FA Cup-semfinalen lørdag aften. Både for de hvide og de røde er det en af sæsonens allervigtigste kampe.

For et år siden stod og faldt hele Jose Mourinhos debutsæson i Manchester United med, hvorvidt han kunne navigere holdet til triumf i Europa League og dermed Champions League-kvalifikation.

Helt så sort/hvidt er det ikke i dag. ”De røde djævle” har praktisk talt sikret sig en top fire-placering, og de ligger lunt i svinget til at nappe andenpladsen – foran blandt andre Liverpool og Tottenham. Fremskridtene i forhold til de forgangne år er til at tage og føle på.

Men som Jose Mourinho pointerede flere gange i seneste sæson, så er det trofæerne, der betyder noget. Og en sejr i verdens mest traditionsrige cupturnering kan ændre bedømmelsen fra ”godkendt” til ”god”, når journalister og fans fælder dom over Manchester Uniteds 2017/18-sæson.

Tottenham står i nogenlunde samme situation. Manager Mauricio Pochettino har nu brugt fire år på at lægge fundamentet i London-klubben, og han har – uden svimlende transfersummer – skabt et ungt og velspillende fodboldhold, der er fast forankret i toppen af Premier League. Han har bare ikke vundet nogle trofæer. Og Tottenham-fansene skal finde 10 år-gamle videoklip frem for at genopleve seneste pokalsucces, da Spurs vandt Liga Cuppen i 2008.

Derfor er der meget på spil på Wembley, når United og Tottenham lørdag kæmper om, hvem der kommer i FA Cup-finalen, hvor enten Chelsea eller Southampton venter.

Normalt er det britiske nationalstadion neutral grund i FA Cuppen. Men fordi at det tidligere White Hart Lane-hold har spillet alle sæsonens kampe på Wembley, har kampens placering været et samtaleemne. Hvor stor en fordel er det for Spurs?

Ikke særlig stor, hvis man spørger Jose Mourinho. På fredagens pressemøde afviste han, at det får nogen betydning. Og det forventes også, at titusindvis af rødklædte vil være at finde på stadionet, der formelt set er neutralt lørdag.

Manchester Uniteds portugisiske manager har brugt mere krudt på at overveje, hvilke spillere der skal starte inde. Ovenpå seneste weekends skuffende 1-0-nederlag til West Bromwich har han varslet udskiftninger, og et af rygterne går på, at han bænker Alexis Sanchez.  Til gengæld ligner Paul Pogba en mand, der spillede sig tilbage ind i varmen med en god præstation mod Bournemouth onsdag aften.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet lørdag den 21. april 2018, klokken 18:15 på Wembley.

Skader/karantæner:
Med undtagelse af reservemålmand Sergio Romero har Manchester United stadig en fuldstændig skadesfri trup. Det er en skam for argentineren, som måske kunne have set frem til en sjælden kamp fra start. Den tidligere Sampdoria- og Monaco-keeper har stået i FA Cuppen for United i sæsonen, ligesom at han fik lov til at stå hele Europa League-turneringen i seneste.

Tottenham kan først og fremmest glæde sig over, at topscorer Harry Kane er tilbage i fuld flor – han scorede senest i holdets 1-1-kamp mod Brighton i midtugen.

Danny Rose, som angiveligt er et transferemne i United, og Kyle Wale Walker-Peters er derimod tvivlsomme. Og så bliver det interessant at se, hvem der starter i buret for London-klubben. Michel Vorm har spillet alle FA Cup-kampe indtil videre, og den normale førstemålmand Hugo Lloris har lavet en del fejl i Spurs’ seneste kampe.

Dommer:
Anthony Tayler dømmer kampen.
 

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Valencia – Smalling – Bailly – Young
Matic – Herrera
Lingard – Pogba – Rashford
Lukaku

Tottenham Hotspur
Lloris
Trippier – Sanchez – Vertonghen – Davies
Dembele – Dier
Eriksen – Alli – Son
Kane

Hold øje med:
De fleste i Danmark fokuserer på fynske Christian Eriksen, der er holdets nøgle i offensiven med sin evne til at låse forsvar op. Men i så fald er Harry Kane boksehandsken, der knockouter modstanderene, og han er Spurs’ største profil.

Han har scoret 37 mål og lavet fem assist i 43 kampe for London-klubben i denne sæson, og han er i en alder af 24 år allerede ved at opbygge legendestatus på White Hart Lane… undskyld Wembley. I Premier League-kampen på Old Trafford i oktober, hvor United slog Tottenham 1-0, var han ude med en skade. Men for tre måneder siden var han i den grad med, da United fik en 2-0-lussing. Harry Kane har kun scoret et mål i sine seneste otte kampe mod ”de røde djævle”. Men den statistik er ikke nødvendigvis til vores fordel. For englænderen lever for at slå og forbedre sine egne personlige rekorder.

Hvis Tottenham-angriberen rammer sit topniveau, kan vi som United-fans blot folde hænderne og bede til de højere magter om, at Chris Smalling og co. i midterforsvaret rammer en af de rigtig, rigtig gode dage…

Sagt om kampen:
”Jeg lover dig, klubben ændrer sig ikke, fordi vi vinder FA Cuppen eller Liga Cuppen. Det ville være fantastisk at tilføje det trofæ til klubben, men det, der får os op på et højere niveau, er at vinde Premier League eller Champions League” – citat Mauricio Pochettino.

Skribentens bud på kampens udfald:
Jeg er bange for, at det bliver en gyser af rang. Den ender 1-1, og så vinder David de Gea os pladsen i en straffesparkskonkurrence. Og så tager vi i byen!

Husker du?
Det var nogenlunde sådan, det gik, da Manchester United og Tottenham mødte hinanden i Liga Cup-finalen i 2009. Kampen endte 0-0 – efter både ordinær og forlænget spilletid, og det skulle derfor afgøres i en straffesparkskonkurrence. Uden at sige for meget, kan jeg afsløre, at Ben Foster i United-buret havde en rigtig god dag…

Vidste du, at…

 •  Kampen bliver Manchester Uniteds 29 FA Cup-semifinale i historien. Hidtil er de gået videre til finalen i 19 ud af 28 forsøg.
   
 • Manchester United har vundet FA Cuppen 11 gange. Tottenham har vundet den otte.
   
 • Jose Mourinho og Mauricio Pochettino har mødt hinanden 14 gange i deres tid som managers. Portugiseren har vundet 10 kampe, argentineren tre, og blot én gang er det blevet uafgjort.
   
 • Dommer Anthony Taylor har aldrig dømt et straffespark til Tottenham. Og han er fra Manchester.
   
 • Med mindre Romelu Lukaku scorer 15-20 mål i årets sidste fire ligakampe, bliver han ikke Premier League-topscorer for sæsonen. Til gengæld kan han med blot et par kasser blive topscorer i dette års FA Cup. Han er på fem nu – lige bag Ian Henderson fra Rochdale AFC, som har scoret seks, og Will Grigg fra Wigan, som har scoret syv (og sparket Manchester City ud af FA Cuppen

TV:
Kampen bliver vist på 6’eren.

Hvem spiller i rivalerne imod:
FA Cup semifinale:
Chelsea – Southampton, søndag.

Premier League:
West Bromwich – Liverpool, lørdag.
Arsenal – West Ham United, søndag.
Manchester City – Swansea, søndag. 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

United forbereder sig i London

Næste artikel

I fjendens lejr: Jagten på det første trofæ i 10 år

ANNONCE