Optakt: Solskjær skal bryde sin semfinale-forbandelse

Tredje gang er forhåbentlig lykkens gang, når United i dag møder Sevilla i Europa Leagues semifinale.

FC København ydede værdig modstand, og det var et straffespark fra Bruno Fernades, der skulle sikre United avancement til semifinalen i årets Europa League. Her venter søndag aften en større mundfuld, når holdet møder spanske Sevilla.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Holdet fra Andalusien – en region i det sydlige Spanien – har haft en svær vej til semfinalen. Her blev først Cluj fra Rumænien slået ud inden coronanedlukningen. Og da så turneringen blev genoptaget, mødte man først Roma over en enkelt kamp, som blev besjret, og siden måtte Wolverhampton Wanderers se sig slået af ‘Europa Leagues konger’ i sidste uge.

Den spanske klub har vundet turneringen fem gange, og det er mere end nogen andre, og de bliver derfor set som ‘konger’ af turneringen. Senests vandt de tre år i træk fra 2014 til 2016.

Sevilla har – ligesom United – kvalificeret sig til næste sæsons Champions League gennem den nationale turnering, og det er for første gang siden 2017-2018 sæsonen, hvor de faktisk slog Mourinhos United ud i ottendedelsfinalen.

Solskjærs tropper har haft en lidt nemmere vej på sit togt mod semifinalen. I marts var det Club Brügge der blev slået over to kampe, og derefter kom upåagtede LASK Linz fra Østrig op af bowlen, og de blev uden besvær besejret over to kampe. En på hver side af coronanedlukningen.

I mandags måtte United så kæmpe sig igennem et par stolpeskud, nogle store redninger fra FCKs målmand, inden et tyndt straffespark mod Anthony Martial blev eksekveret af Bruno Fernandes.

United har desværre taget det lidt tunge spil fra slutningen af Premier League-sæsonen med til ‘ministævnet’ i Køln, hvor Europa League bliver afgjort. Meget tyder på, at de bliver nødt til at kunne komme et gearskift eller to op, hvis de vil spille sig i en finale.

Ole Gunnar Solskjær ønsker hvert fald ikke, at han skal have et ry som en manager, der ikke kan spille sig videre fra en semfinale.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles søndag den 16. august klokken 21:00 på RheinEnergieStadion.

Kampens dommer: 
Tyske Felix Brych dømmer opgøret.

Skader og karantæner:
Den engelske forsvarstrio Luke Shaw, Phil Jones og Axel Tuanzebe er alle ude med skader. Sevilla har den serbiske midtbanespiller Nemanja Gudelj tilbage igen, efter at han har været i coronakarantæne. 

Mulige startopstillinger:

Manchester United
David de Gea
Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Williams
Bruno – Matic – Pogba
Greenwood – Martial – Rashford

Sevilla FC
Bono (Det er federe end Bruno)
Navas – Koundé – Carlos – Reguilón
Jordan – Fernando Reges – Banega
Suso – En-Nesyri – Ocampos

Hold øje med:
Sevilla har den tidligere Manchester City-spiller Jesus Navas med, og han var i sine unge dage et rigtig lovende talent. Han har måske ikke opnået alt, hvad potentialet spåede, men han er en rigtig dygtig spiller, som sikkert er opsat på at ville drille sin tidligere lokalrival.

Skribentens bud på kampens resultat:
Som skrevet tidligere så tror jeg, United er nødt til at finde et helt andet niveau frem, end det vi har set på det seneste, hvis de vil besejre Sevilla. Det bør de være i stand til, men jeg spår en kamp, der ender 2-2 i ordinær tid, og så hiver United den hjem i forlænget.

TV:
Kampen vises på 6’eren klokken 21:00. Optakt fra klokken 20:00. Morten Bruun, der ved et par lejligheder har gæstet OldTrafford.dks Podcast, er medkommentator. Lyt til optaktspodcasten her.

 

 

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

OT.dk transferoverblik: Nye tvetydige udtalelser i forhandlingerne om Jadon Sancho

Næste artikel

Officielt: Chong lejes ud til Werder Bremen

ANNONCE