Optakt: Southampton – Manchester United

Der er Europa League at spille for, når United gæster Southampton i sæsonens sidste kamp.

Men det er desværre ikke 100 procent i ”de røde djævles” egne hænder, om der skal være europæisk bold på programmet i næste sæson.

Det kræver en mindre sensation i London, hvor Tottenham tager imod Aston Villa på White Hart Lane. Christian Eriksen & co. skal tabe den kamp, hvis United skal ende på sjettepladsen i Premier League og dermed kvalificere sig til Europa League.

Det har været en skuffende sæson for de engelske mestre, som snart ikke er engelske mestre længere. Stribevis af negative rekorder er blevet sat, og holdet har ikke været i nærheden af nogen trofæer.

Heller ikke Premier League-trofæet. United roder rundt på en syvendeplads, otte point foran Southampton på ottendepladsen. ”The Saints” har ingenting at spille for i morgen – ligegyldigt hvordan det går, ender de som otter.

Udover at være sæsonens sidste kamp, er det muligvis også Ryan Giggs’ sidste kamp. Ingen ved hvilken rolle waliseren får i klubben i næste sæson. De fleste forventer hverken at se Giggs som manager eller spiller efter sommeren, men i en slags assisterende trænerrolle for en ny manager. I morgen er muligvis enden på en lang, gloværdig og unik spillerkarriere i den røde trøje.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag den 11. maj 2014, klokken 16:00 på St. Mary’s Stadium.

Skader/karantæner:
Southampton har to langtidsskadede spillere: Jay Rodriguez og Kelvin Davies.

Derudover er japanske Maya Yoshida tvivlsom for hjemmeholdet.

Det forventes at både Phil Jones og Wayne Rooney sidder ude med skade. Jones har problemer med skulderen og Rooney døjer med en forstrækning.

Ser man bort fra de to englændere, har Ryan Giggs en fuld trup at vælge sit hold ud fra.

Dommer:
Mike Dean dømmer kampen.
 

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea
Rafael – Smalling – Vidic – Evra
Carrick – Fletcher
Valencia – Mata – Januzaj
Van Persie

Southampton
Boruc
Clyne – Fonte – Lovren – Shaw
Schneiderlin – Cork – Davis – Prowse
Lallana
Lambert

Hold øje med:
Adam Lallana har haft en fantastisk sæson. Han er netop blevet kåret til årets spiller i Southampton, og han er også på årets hold i Premier League.

Den vævre offensivspiller har forårsaget problemer for de fleste forsvarsspillere i landet, og han bliver en eftertragtet herre i sommerens transfervindue.

Sagt om kampen:
Vi skal forsøge at vinde, ligesom vi altid gør. Vi vil have sejren, fordi vi spiller foran vores egne fans, og fordi vi møder et fantastisk hold. Det er en mulighed for os for at slutte fremragende af.” – Mauricio Pochettiono.

Skribentens bud på kampens udfald:
United vinder sæsonens sidste kamp 2-0.

Vidste du, at…

– Southampton og Manchester United har tabt lige mange kampe i denne sæson (12).

– United har vundet ni af deres 19 hjemmekampe i denne sæson. Det er første gang nogensinde, at de ikke har vundet mindst 11 af sæsonens hjemmekampe.

– Southampton har ikke besejret ”de røde djævle” i de to klubbers seneste ni indbyrdes kampe.

– Nemanja Vidic spiller sin sidste kamp i den røde trøje. Efter otte år på Old Trafford skifter serberen klub til sommer.

TV:
Kampen bliver ikke vist på nogen danske kanaler.

Hvem spiller i rivalerne imod:
De to ærkerivaler, Liverpool og Manchester City, dyster om Premier League-trofæet. Scouserne har to point op til de lyseblå, og håber derfor på mirakler, når City møder West Ham hjemme. Liverpool får besøg af Newcastle. 

Forrige artikel

Class of 92 samles igen på banen

Næste artikel

Zaha: Manglede tillid fra Moyes

ANNONCE