Optakt: Ten Hag jagter Europa i De Zerbis afskedskamp

I sæsonens sidste ligakamp vil United forsøge at slutte godt af. Dels for placeringen i Premier League og chancen for europæisk i næste sæson. Og dels for at have en bedst mulig optakt til FA Cup finalen på lørdag. Dagens modstander er Brighton, som tager afsked med Roberto De Zerbi.

Foto: Lewis Storey – Getty Images

Brighton har været et uforudsigeligt bekendtskab i denne sæson. I Premier League startede de med to 4-1 sejre og lå herefter nummer 1.

Faktisk vandt de 5 af deres første 6 kampe, heriblandt en 3-1 sejr på Old Trafford, hvor de endda var foran med 3-0. Selvom Hannibal Mejbri scorede Uniteds reducering, huskes kampen nok bedst for, at Rasmus Højlund fik bolden i nettet for første gang. Målet blev dog annulleret, da Marcus Rashford forinden havde driblet bolden ud over mållinjen.

Men måske toppede Brighton for tidligt, for i kamp 7 tabte de 6-1 til Aston Villa og vandt nu ikke i 6 kampe i træk.

Her i foråret har det også været en stor rutchebanetur for mågerne fra Englands sydkyst.

De tabte 4-0 til Luton, men vandt så 4-1 over Crystal Palace. De vandt 5-0 over Sheffield United, men tabte 3-0 til Fulham, Arsenal og Bournemouth. Imens blev det også til 4-0 nederlag mod Manchester City og AS Roma i Europa League.

Brightons form har altså både været svingende og nedadgående med kun én sejr i sine seneste ni ligakampe. United kommer derfor ikke op imod det mest formstærke Brighton-hold denne søndag.

Dato, tid og sted

Opgøret finder sted på Amex Stadium søndag d. 19. maj 2024 kl. 17.00 dansk tid.

Dommer

Dommeren er Craig Pawson, som kun har dømt United én gang tidligere i denne sæson. Det gjorde han til gengæld på Boxing Day, hvor Rasmus Højlund scorede sit første Premier League-mål i overtiden mod Aston Villa.

Pawson har dømt Brighton to gange i indeværende sæson. I et 3-2 nederlag på Stamford Bridge og i en målløs kamp hjemme mod Wolverhampton.

Skader og karantæner

Brighton må se bort fra flere af deres helt store profiler. Solly March har siddet ude med en knæskade siden oktober, mens Jack Hinshelwood og Kaoru Mitoma har siddet ude siden februar. Stjerneskuddet Evan Ferguson har siddet ude siden 1. april med en ankelskade.

Manchester United må se bort fra Tyrell Malacia og Luke Shaw og har derfor stadig ingen naturlig venstre back i truppen. Harry Maguire er også skadet og forventes ifølge Ten Hag først at være klar igen i FA Cup-finalen.

Raphaël Varane og Victor Lindelöf er begge tvivlsomme til dagens kamp. Det samme er Mason Mount, der fik en muskelskade i 4-0 nederlaget til Crystal Palace. Anthony Martial er tvivlsom.

Mulige startopstillinger

Brighton (4-2-3-1):

Verbruggen

Veltman – Webster – Dunk (c) – Igor

Gilmour – Groβ

Buonanotte – João Pedro – Adingra

Welbeck

_______________________________________

McTominay

Garnacho – Fernandes (c) – Amad

Amrabat – Mainoo

Dalot – Evans – Casemiro – Wan-Bissaka

Onana
Manchester United (4-2-3-1):

Hold øje med

For hjemmeholdet kommer jeg til at fremhæve Danny Welbeck, som ofte synes at være ekstra skarp, når han spiller mod United. Og med 5 mål mod sin tidligere klub, er det kun West Ham og Southampton, han har scoret hyppigere imod, end United.

Jeg kommer dog heller ikke uden om João Pedro. To gange har han spillet mod United i Premier League. Og han har scoret i begge opgør, som United har tabt med 4-1 til Watford samt 3-1 til Brighton tidligere i denne sæson. Så ham skal man passe på!

For United bliver det spændende at se, om Amad Diallo og Sofyan Amrabat fortsætter deres gode takter fra sejren over Newcastle.

Derudover bliver det også spændende at se, om Rasmus Højlund kommer tilbage i startopstillingen igen. Jeg gætter dog på, at McTominay starter igen, og Højlund kommer ind med noget energi fra bænken.

Skribentens bud på kampens resultat

Brighton er ikke i sin mest formstærke udgave for tiden. Dog er de kommet hæderligt fra deres seneste tre kampe mod Aston Villa (1-0), Newcastle (1-1) og Chelsea (1-2), så der skal ikke tages let på noget.

United fik en vigtig sejr senest, men har gennem flere sæsoner haft svært ved at bygge videre på et godt resultat. Derfor kan jeg også godt frygte, at man har fået et lidt for positivt blik på Newcastle-kampen og dermed går ud og skuffer i Brighton.

I sidste ende har jeg dog fidus til, at United slider en 2-1 sejr hjem. Bruno Fernandes og Amad scorer for United, mens enten João Pedro eller Danny Welbeck kommer på tavlen for værterne.

Hvor kan man se kampen

Kampen kan ses på Viaplay.

 

Forrige artikel

PL-klub går forrest mod at skrotte VAR - United imod

Næste artikel

Startopstilling: Højlund på bænken i ny formation

ANNONCE