PL-klub går forrest mod at skrotte VAR – United imod

Wolves er i krig mod VAR og råder de andre klubber i Premier League til at lytte til deres fans omkring systemet.

Foto: Michael Regan/Getty Images

Undren, forvirring, frustation, vrede.

Kritikken omkring VAR har siden dens ankomst ingen ende ville tage. Det har dog først været i indeværende sæson, at kritikken for alvor er bombarderet og er første gang, det reelt er på tale at skrotte video-systemet.

Det er ikke systemet, men de personer der styrer det, som ikke er godt nok.

Netop den holdning, har jeg en fornemmelse af, er folks primære ståsted på situationen. Problemet er reelt størst for “match-going” tilhængere. Når man ser kampene foran TV’et, har man som tilhænger et godt overblik og indsigt over dommerkendelserne. Man ser med det samme de billeder, som dommerne også ser i VAR-rummet. Langt anderledes befinder det sig på selve stadionet. Jeg syntes netop at meget charme ligger i, at man ikke kan få gengivet diverse kendelser og højdepunker når man sidder til kampen; ergo, bliver man nød til at have fuld fokus på kampen. Men der opstår altså ofte total forvirring, som afkaster store frustationer. Det sker i og med, at man ikke aner hvad der foregår når man sidder på stadion, mens VAR kigger hændelser igennem.

Med VAR dør eks. spontaniteten ved en jubel over en scoring. Det var Wayne Rooney’s helt store anke, da han udtalte sig om systemet efter kampen mod Newcastle i onsdags;

– Det tager alt glæden ud af spillet. Hvis det gjorde der blev dømt korrekt, fair nok, men selv med gengivelser bliver der lavet store fejl. Jeg tror det ville være bedst bare at lade dommeren dømme kampen, og så acceptere de fejl der kommer af det; for de kommer jo alligevel.

Wolves opfordrer de andre PL-klubber

Wolves har nu offentligt bekendt deres kulør som værende imod VAR. Det kræver dog en enighed på 14 ud af 20 Premier League klubber, for at kunne skrotte systemet helt.

Manchester United støtter angiveligt fortsat ideen om VAR, men medgiver at det har behov for forbedringer.

Erik ten Hag har udtalt sig således om VAR;

– Jeg tror ikke, der er en vej tilbage. Principielt gør det fodbold mere retfærdigt, men der er nogle problemer. Der skal findes løsninger på disse problemer, og der skal foretages forbedringer.

Det er svært at sige hvad klubberne hver især mener, men det virker altså til at størstedelen af fansene vil have det skrottet helt. En påtale jeg har hørt om og om igen, er den manglende linje ved VAR-episoderne. Der er jeg meget enig, og understreger bare at der helt generelt, ikke har været styr på reglerne.

D. 6 juni skal klubberne afgive deres stemmer, om de er for eller- imod VAR.

 

 

 

1 kommentar
  1. Jeg er 100% for VAR, ja der er fejl ind imellem, men ved off side er der stort set ingen fejl, og med kommende semi automatisk off side bliver det afviklet hurtigere…film og kort kan også ses igennem hvilket er en fordel så retfærdighed sker fyldest.

    Manglende linje, tja men det var der også da kampdommeren var “alene” også nogen gange i samme kamp.

    Jubel forsinkelse….tja hellere det end et godkendt offside mål i min optik.

    Min største problem er “hands” linjen, der skal stammer op…ved godt det er og bliver en fortolkning og ikke cm i forhold til stregen der trækkes ved f.eks offside, men det må kunne gøres bedre…her tænker jeg på to episoder, Grealish og Wan Bissaka situationerne…håbløst.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Podcast: Erik Ten weeks eller Ten years? Op- og nedtakt til ugens kampe

Næste artikel

Optakt: Ten Hag jagter Europa i De Zerbis afskedskamp

ANNONCE