Optakt: United – Everton

Everton ligger på en godkendt ottendeplads i Premier League med 21 point for 14 kampe. United har i denne sæson optjent hele 35 point, så da kampen i…

Everton ligger på en godkendt ottendeplads i Premier League med 21 point for 14 kampe. United har i denne sæson optjent hele 35 point, så da kampen i morgen samtidig spilles på Old Trafford, må de Røde Djævle regnes som favoritter. Da det jo som bekendt ikke lykkedes at besejre Chelsea i weekenden, er det vigtigt for United at snuppe alle 3 point mod Everton for at bevare afstanden til London-klubben. Ethvert point-tab kan blive altafgørende, når regnskabet gøres op, og selvom the Toffees er et af de bedre hold i ligaen, er der ingen undskyldning for ikke at hive sejren hjem.

United og Everton har mødt hinanden 171 gange. Det er blevet til 72 United-sejre, 61 til Everton og 38 uafgjorte kampe. I sidste sæson lykkedes det ikke for United at vinde hjemmekampen mod Everton, da James McFadden og Ryan Giggs scorede målene i en kamp, der sluttede 1-1. McFadden, der ikke længere er fast mand hod Everton, fik i weekenden chancen fra start, pga. en skade hos topscorer Andy Johnson. Johnson bliver heller ikke klar til kampen mod United, så McFadden håber på mere spilletid, der vil give ham muligheden for at gøre et ligeså godt indtryk som sidste gang, de to hold mødtes.

Johnson er ikke den eneste nøglespiller, der mangler hos Everton. Klubbens for tiden bedste spiller, Tim Cahill, sidder udenfor med en knæskade, og det er naturligvis en kæmpe svækkelse for David Moyes og co. Tim Howard blev af mange set som en stor skuffelse, da han spillede i United, men han er vågnet op til dåd i Everton. Her har han sikret sin klub flere point ved mange flotte præstationer. Desværre for Everton er heller ikke han med i morgen, fordi han jo er lejet hos United.

Uniteds skadessituation blev i weekenden forværret, da både Louis Saha og Cristiano Ronaldo måtte udgå i slutningen af kampen mod Chelsea. De er dog begge med i truppen til i morgen, men det vides ikke, om de kan spille fra start, eller om de overhovedet bliver klar til en bænkeplads. Solskjær og Park meldes tilbage til Uniteds hårde december-program, men de er ikke med i morgen. Det kan give chancen til den formsvage Alan Smith, der for tiden har svært ved at tilkæmpe sig en plads på bænken.

Skribentens bud på resultatet
Der har i denne sæson været klasseforskel på de to hold, så United bør køre en sikker sejr hjem. Dog kan Everton godt drille, når man mindst venter det. United får alligevel en smal sejr på 1-0.

Sandsynlig startopstilling
van der Sar
Neville – Ferdinand – Vidic – Heinze
Fletcher – Carrick – Scholes – Giggs
Rooney – Smith

Uniteds trup: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Ferdinand, Vidic, Brown, Silvestre, Heinze, Evra, Ronaldo, Fletcher, Carrick, Scholes, O”Shea, Giggs, Rooney, Saha, Smith

Evertons trup: Wright, Neville, Yobo, Lescott, Stubbs, Valente, Arteta, Davies, Carsley, Osman, Beattie, McFadden, Anichebe, Vaughan, Weir, Ruddy, Van der Meyde.

Forrige artikel

25 fængslet for at se United

Næste artikel

Ferguson holder døren åben for Howard

ANNONCE