Optakt: United på svær opgave i Torino

Et enkelt point i den svære udekamp mod Juventus vil sætte Manchester United i en fin position forud for de sidste to kampe i Champions Leagues gruppespil. Et nederlag kan dog gøre den videre færd i turneringen besværlig.

For to uger siden var der en positiv stemning op til Manchester Uniteds kamp mod Juventus på Old Trafford. Mourinhos tropper var sekunder fra at besejre Cheslea på Stamford Bridge i en kamp, hvor særligt  anden halvleg var opløftende.

Optimismen blev dog hurtigt erstattet af modløshed, da United-spillerne ikke bød Juventus-stjernerne trods. Italienerne havde overtag i spil og chancer, og det virkede, som om det var planen fra træner Mourinhos taktikbræt at overlade initiativet til gæsterne.

Det resulterede i et 0-1 nederlag på en facon, som gav KIMS-chipsene en dårlig smag i munden hos fans rundt omkring i stuerne. Der var ingen ære i det nederlag, men på hjemmebane nærmest bøjede ‘De Røde Djævle’ nakken for ‘Den Gamle Dame’ fra Italien.

Onsdag aften mødes de to storklubber så igen. Det er kamp nummer fire i gruppespillet, og Juventus kan med en sejr sikre sig førstepladsen i gruppen. Manchester United er anderledes presset, da et nederlag og en Valencia-hjemmesejr mod Young Boys vil rykke englænderne ned på tredjepladsen og udsigt til Europa League-fodbold i foråret.

Siden seneste opgør mellem de to klubber har United besejret Everton og Bournemouth med 2-1, og faktisk er nederlaget mod Juve det eneste nederlag de seneste seks kampe. Der tegner sig måske en lille stime for United. Men det har man efterhånden sagt mange gange de senere år.

Juventus har gang i en uhyre stærk sæson, hvor de endnu er ubesejret i 11 Serie A-kampe. Kun en enkelt gang har de forladt banen uden at vinde. Det er ikke meget anderledes i Champions League, hvor de italienske mestre har hentet tre sejre af tre mulige.

I sommer blev Juventus som bekendt forsærket af Cristiano Ronaldo, der i støvlelandet har sparket syv mål ind i 11 kampe. Han scorede ikke på sin gamle hjemmebane Old Trafford, men der skal helt sikkert holdes et vågent øje med portugiseren i morgen.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles den 7. november 2018 klokken 21:00 på Allianz Stadium, hvor der er plads til 41.000 tilskuere.

Kampens dommer:
Rumænske Ovidiu Hategan skal dømme kampen. 

Skader og karantæner:
United mangler fortsat Antonio Valencia, Marouane Fellaini og Diogo Dalot. Romelu Lukaku trænede ikke med tirsdag formiddag, og det er dermed tvivlsomt, at han vil være i truppen i morgen. Juventus mangler Chiellini, Bernadesschi og Spinazzola til opgøret.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

 Young – Smalling – Lindelöf – Shaw

Matic – Fred

   Alexis– Pogba – Martial

  Rashford

Juventus

Szczesny
Cancelo – Bonucci – Barzagli – Sandro

Pjanic – Bentacour – Matuidi

Cuadrado – Dybala – Ronaldo

Hold øje med:
Det er oplagt at sige Cristiano Ronaldo, der adskillige gange er kåret til verdens bedste fodboldspiller. I stedet vil jeg pege på Miralem Pjanic, som jeg personligt har stor affektion for. Den bosniske midtbanespiller styrer italienernes spil med fin teknik, gode afleveringer og et godt fodboldhoved. Hvis United skal have noget med fra Torino, skal de forsøge at stække midtbanegeneralen. 

Sagt om kampen:
“To 2-1-sejre har givet os den selvtillid, vi har brug for, inden vi går ind i en af de sværeste uger i hele sæsonen. At skulle besøge både Juventus og Manchester City i løbet af fire dage er en kæmpe udfordring.” – Juan Mata i sin blog på manutd.com.

Skribentens bud på kampens resultat:
Juventus var en klasse over United for 14 dage siden, og der virkede det slet ikke, som om de spillede på deres højeste niveavu. Derfor levner jeg ikke United mange chancer i onsdagens kamp. 2-0 til Juventus.

Vidste du, at…

  • Det er kamp nummer 14 mellem de to storklubber. Juventus har vundet seks, United fem og to er blevet uafgjorte af de foregående 13 kampe?
  • Ingen hold har vundet flere Champions League-udekampe mod Juventus? Bayern München har ligesom United vundet to.
  • Siden Juventus på hjemmebane tabte 3-0 til Manchester United i gruppespillet 2003, har italienerne kun tabt en af 35 kampe på eget græs?
  • Manchester United har ikke scoret de seneste to Champions League-kampe. Senest de formåede at gøre det til tre kampe var i november 2005.

TV: 
Kampen vises på TV3+.

 

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Forrige artikel

- Pogba manglede disciplin som ungdomsspiller

Næste artikel

FA vil have Mourinho straffet - Appellerer afgørelse

ANNONCE