Optakt: United skal sikre sig EL-førstepladsen mod Alkmaar

Manchester United får andenpladsen i Europa League-gruppen, AZ Alkmaar, på besøg torsdag aften i en kamp om gruppens førsteplads. Læs optakten herunder.

Manchester United er, på trods af seneste Europa League-nederlag i Astana, allerede videre til 16-delsfinalerne i Europa League, men alligevel er alt ikke afgjort. Der venter nemlig en direkte duel om førstepladsen i puljen, når AZ Alkmaar kommer på besøg.

Alkmaar har været et yderst positivt bekendtskab i årets Europa League-turnering, der har bekæmpet underdog-statussen med flot og energisk fodbold med et ungt hold og en dygtig træner, og vinder de morgendagens opgør på Old Trafford, tager de førstepladsen i puljen.

Det må naturligvis ikke ske for Manchester United, der er landet i en yderst overkommelig pulje, som langt de fleste spåede, at Manchester United ville vandre henover som var det ingenting, men alligevel har man formået at smide fire point allerede, og mon ikke, Solskjærs tropper vil gøre alt for at slutte af med et brag.

Det vides endnu ikke, om Ole Gunnar Solskjær vil gøre som mod Astana og spille en startellever stort set udelukkende med ungdomsspillere eller køre med en blanding af unge og rutinerede. De seneste meldinger tyder på den sidstnævnte løsning.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles torsdag klokken 20:55 på Old Trafford i Manchester.

Dommer:
Schweiziske Sandro Scharer er ansvarlig for kampen.

Skader og karantæner:
Manchester United er, til forskel for Manchester City-kampen, uden Jesse Lingard, der skulle have pådraget sig en mindre skade. Marcos Rojo, Timothy Fosu-Mensah, Paul Pogba og Eric Bailly er også ude. Diogo Dalot og Nemanja Matic er tæt på kampklare. 

Gæsterne mangler den unge komet Myron Baudu, som har karantæne, samt Pantelis Hatzidiakos, som er ude med en korsbåndsskade.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Laird – Jones – Tuanzebe – Williams

Garner – McTominay

Chong – Mata – Gomes

Greenwood

AZ Alkmaar:

Bizot

Svensson – Wuytens – Clasie – Wijndal

Midtsjo – Koopmeiners

de Wit

Stengs – Druijf – Idrissi

Hold øje med:
Oprindeligt ville jeg have fremhævet teenageangriberen Myron Boadu, som har gang i en kometsæson, som også har givet ham debut på det hollandske A-landshold. Men heldigvis for United har han karantæne. Derfor må det oplagte valg være Calvin Stengs. Ham skrev vi lidt om i vores rapport om Alkmaar tilbage før turneringen gik i gang, som du kan læse om her.

Skribentens bud på kampens resultat:
Det er nødvendigt for United at vise, at de også kan vinde, når de selv skal ud og skabe kampen. Det tror jeg også, de gør, dog uden at være helt prangende. Kampen ender 2-0, og Greenwood scorer første.

Vidste du, at…
…United har vundet seks ud af de seneste otte hjemmebanekampe mod hollandske hold?
…Mason Greenwood har været involveret i tre ud af de fire EL-hjemmebanemål, United har scoret?
…AZ Alkmaar har spillet fem kampe på engelsk græs, og tabt dem alle?

TV:
Kampen sendes på Eurosport 2.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Podcast: Snak om City-sejr og tanker om Toffees

Næste artikel

12. december: Rios hammer mod Liverpool

ANNONCE