Optakt: West Ham – Manchester United

Manchester United skal forsøge at minimere afstanden til City og øge afstanden til Arsenal med en sejr over West Ham, der har mistet lidt af det momentum, som fulgte holdet i den første halvdel af sæsonen.

Ganske vist vandt Chelsea, Southampton og Tottenham blandt holdene lige omkring Manchester United, men til gengæld satte City, Arsenal og Liverpool point til. Derfor vil tre af slagsen mod West Ham lune noget så eftertrykkeligt. Både for at holde trit med lørdagens vinderhold og for at skaffe sig en fordel over dem, der tabte point.

Chancerne herfor er udmærkede, for United ser eksempelvis ud til at have stabiliseret defensiven mere eller mindre. Det ser måske lidt usikkert ud til tider, men faktum er, at holdet kun har lukket fem mål ind i de seneste 11 kampe. Ikke siden 2-2-opgøret mod West Bromwich Albion den 20. oktober har man lukket mere end ét mål ind i samme kamp.

Den forsvarsmæssige succes er kommet på bekostning af offensiv formåen, vil mange nok hævde, og Louis van Gaal er blevet beskyldt for at have tillagt sig en meget forsigtig tilgang på sine ældre dage. United scorede dog tre gange mod både Cambridge og Leicester, og ser hollænderen ser ud til at have sluppet de defensive tøjler en smule ved eksempelvis at sende Rooney, Januzaj, Di Maria, Falcao og Van Persie på banen samtidig.

Personligt tror jeg, han bruger Fellaini mod West Ham, for selv om hjemmeholdet mangler store Andy Carroll, fejler hovedspillet ikke noget på holdet. Den krøltoppede belgier er desuden stærkere defensivt end landsmanden Januzaj.

Søndagens modstander West Ham er inde i en svingende periode, hvor fem kampe uden nederlag blev afløst af tre sejre (dog to i FA Cuppen), inden man tabte til Liverpool sidste weekend. Holdet var ellers oppe at snuse til topplaceringerne i december måned, men har mistet lidt af sit momentum og er faldet til sjettepladsen.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag den 8. februar 2015, klokken 17.15:45 på Upton Park.

Skader/karantæner:
Louis van Gaal bekendtgjorde ved gårsdagens pressemøde, at Michael Carrick er den eneste skadede United-spiller.

Så heldig er Sam Allardyce på den modsatte bænk ikke. Man må formentlig undvære Andy Carroll i angrebet samt James Collins og Winston Reid i forsvaret. Derudover er James Tomkins og Carl Jenkinson tvivlsomme. Til gengæld er Cheikhou Kouyate tilbage efter Africa Cup of Nations.

Dommer:
Mark Clattenburg dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

West Ham
Adrián
O’Brien – Tomkins – Guy Medel – Cresswell
Song – Noble
Downing – Nolan – Valencia
Sakho

Manchester United
De Gea
Valencia – Jones – Rojo – Shaw
Blind
Fellaini – Di Maria
Rooney
Falcao – Van Persie

Sagt om kampen:
”Jeg nyder altid West Ham-kampene, og jeg har da heldigvis fået scoret et par mål i disse. Jeg håber, at jeg kan score én til i morgen og hjælpe holdet.” – Wayne Rooney

Skribentens bud på kampens udfald:
West Ham er inde i en halvdårlig periode, og selv om The Hammers er på hjemmebane, tror jeg på en 2-1-sejr til United. 

TV:
Kampen bliver vist på TV3 Sport2.

Vidste du, at…

  • Sam Allardyce har været manager i 23 kampe mod Manchester United. Han har kun vundet to af gangene.
  • “Big Sam” er den manager, der har stået i spidsen for femteflest kampe i Premier League; 362. Han har dog et stykke op til Sir Alex Ferguson på førstepladsen med 810 af slagsen.
  • West Ham har blot vundet ét af de seneste ti opgør mod Manchester United, to er endt uafgjort, og søndagens udehold har vundet syv.
  • I hele Premier League-æraen har holdene mødt hinanden 37 gange. West Ham har vundet fire gange, fået uafgjort ved otte lejligheder, og United har taget 25 sejre.
  • United-anfører Wayne Rooney har spillet 20 kampe mod West Ham, hvor han har scoret hele 18 gange og lagt op til yderligere fem mål.

Hvem spiller i rivalerne imod: 
Lørdag spillede Manchester City uafgjort mod Hull, ligesom Liverpool gjorde det samme mod Everton. Desuden slog Chelsea og Tottenham henholdsvis Aston Villa og Arsenal med 2-1.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Rooney glæder sig til kampen

Næste artikel

Valencia kåret til januars bedste

Relaterede artikler
Total
0
Share