Optakt: West Ham United – Manchester United

De detroniserede mestre møder lørdag aften West Ham på Upton Park i en kamp, ingen af mandskaberne har råd til at tabe.

Det er den samme sang, som har spillet i store dele af sæsonen. Således skal Manchester United efter det bitre nederlag til Liverpool sidste weekend forsøge at få gang i en vindende stime, når de i morgen gæster West Ham United.

For “de røde djævle” begynder det mere og mere at ligne et kørt løb, når snakken falder på at nå den Champions League-givende fjerdeplads. Således ligger sidste års mestre på en efterhånden vant 7. plads – med hele 12 point op til bysbørnene fra Manchester City på fjerdepladsen, der har to kampe i hænderne.

Sam Allardyces trupper skal selv forsøge at vende den negative stime, efter de i weekenden tabte 3-1 til Stoke på Brittania Stadium, og forinden det 1-0 til Everton på Goodison Park, i et par kampe, de dog sagtens kunne have fået mere med fra.

West Hams manager blev kåret til månedens manager i marts, efter at hans hold vandt alle fire Premier League-kampe. Men efter de to nederlag ligger holdet nu faretruende tæt på nedrykningsstregen, da man kun er seks point bedre end Sunderland, som til gengæld har spillet to kampe færre.

Manchester United kommer dog ind til kampen med størst selvtillid, efter de i onsdags på dramatisk vis kom tilbage fra 2-0 og slog Olympiakos 3-2 samlet. Dog er London-mandskabet kendt for en stærk defensiv organisering, og har tidligere voldt United problemer på hjemmebanen Upton Park, hvor man sidste sæson klarede 2-2 (PL) og 1-1 (FA Cup).

Hvis United skal kunne bibeholde den snert af håb, der blev så godt som slukket mod Liverpool, er der kun én mulighed i morgen: Sejr. En sejr, som på en svær udebane alt andet lige vil tanke spillernes tro på sig selv op inden næste uges storkamp mod Manchester City.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles lørdag 22. marts, kl. 18.30 dansk tid på Upton Park.

Skader/karantæner:
Kaptajn Nemanja Vidic må se til fra sidelinjen, efter at han blev smidt ud mod Liverpool. Robin van Persie fik hvad der godt kunne ligne en alvorlig skade mod Olympiakos, men som Moyes efterfølgende forsikrede, ikke var så slem. Han er dog stadig tvivlsom.

Smalling, Evans og Nani er alle tvivlsomme, selvom sidstnævnte er begyndt at træne med igen de seneste uger. West Ham har ingen alvorlige skadesproblemer. Således må de kun undvære Borriello og O’brien til morgendagens opgør. Den tidligere United-dreng Ravel Morrisson er udlejet til QPR for resten af sæsonen.

Dommer
Lee Mason skal dømme kampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea

Rafael – Jones – Evans – Evra

Carrick – Fellaini

Valencia – Mata – Welbeck

Rooney

West Ham United
Adrían

Demel – Reid – Collins – McCartney

Noble – Nolan – Taylor

Jarvis – Carroll – Downing

Hold øje med:
Kevin Nolan er ved at komme i målform igen, efter at have haft et relativt sløjt efterår. Den bomstærke offensive midtbanespiller er West Hams topscorer med 7 mål for sæsonen. Senest afgjorde han kampen med en flot volley, da West Ham slog Southampton 3-1.

Desuden er det tidligere Liverpool rekordkøb, Andy Carroll, som scorede i sidste weekend, altid motiveret for at spille mod sine gamle rivaler. Den høje og fysisk stærke angriber er ikke den største teknikker, men en spiller, som Uniteds defensiv skal passe på ved dødbolde.

Sagt om kampen:
“Jeg har en stærk trup at vælge fra til lørdagens kamp. Vores indsats på hjemmebane er hvad jeg har fokuseret på med spillerne, det faktum, at vi har vundet vores seneste tre hjemmekampe, og vi er nødt til at prøve at fortsætte det, hvis vi gerne vil overkomme denne lille nedgang. ” – Sam Allardyce.

Skribentens bud på kampens udfald:
Jeg tror på vi endelig får et sultent Manchester United-mandskab at se, der giver de hungrende udefans lidt at glæde sig over. 3-1 til gæsterne.

Vidste du at…

– United i de seneste tre interne opgør har scoret seks mål – alle af forskellige målscorere? (Welbeck, Januzaj, Young, Valencia, van Persie, Rooney)

– “The Hammers” ikke har scoret mod United i seks ud af de sidste ni opgør?

– Wayne Rooney har scoret syv mål, og lagt op til tre, i sine sidste syv Premier League opgør mod West Ham?

– West Ham har smidt flere point (17) og tabt flere kampe (5) fra et vindende udgangspunkt end noget andet Premier League hold.

– Sidste gang West Ham vandt fire hjemmekampe i træk var i tilbage i 2002 (mod Bolton, som dengang havde Sam Allardyce ved roret)?

Husker du?
Da van Persie udlignede The Hammers 1-0-føring i overtiden i sidste års FA Cup (fra et glimrende oplæg af Ryan Giggs):

TV
Kampen vises både på 6’eren og TV3 Sport 2.

Hvem spiller rivalerne mod?
Everton spiller mod Swansea
Newcastle spiller mod Crystal Palace
Tottenham spiller mod Southhampton

 

Forrige artikel

Kluivert: RvP måske klar mod City

Næste artikel

United slipper for Agüero

ANNONCE