OT.dk-anbefaler: Keane-special

Det er 25 år siden, at Manchester United købte Roy Keane fra Nottingham Forest for 3,75 millioner pund. Derfor har redaktionen fundet en fed dokumentar og noget fremragende læsestof frem om den iltre irer.

Steve Bartram: “Long Read: Roy Keane Is Still A Driving Force”

I denne spritnye long read-artikel fra Manchester Uniteds officielle hjemmeside, folder journalisten Steve Bartram hele Roy Keanes United-historie ud. 

Det er fantastisk læsning, spækket med anekdoter, som kun en person tæt på klubben kan kende til. Eksempelvis en detalje fra en af Jaap Stams første træninger efter skiftet til United i 1998. Hollænderen, der er af alle er kendt som en hård nyser, lavede en fejlaflevering, hvorefter Keane eksploderede og råbte, “Kom nu forhelvede, det her er ikke fucking Wilhem II”. 

Udover det forsøger Steve Bartram at minde os om noget, som mange har glemt: At Roy Keane, udover at være en stor skraldemand, faktisk også var en meget teknisk begavet og offensivt dygtig midtbanespiller. 

Tim Mackenzie-Smith, Gabriel Clarke: “Keane & Vieria: Best of Enemies” (dokumentar) 

Et af Roy Keanes meget ikoniske øjeblikke som Manchester United-anfører var, da han i 2005 næsten kom op at slås med Arsenals kaptajn Patrice Vieria. Inden kampen var gået i gang. 

Denne dokumentar er lavet med udgangspunkt i de to kamphaners fjendskab. Den er fire år gammel, men den fortjener bestemt et gensyn, for dem der set den, og er et must see, hvis man aldrig har hørt om den. 

I den en timelange film diskuterer Vieria og Keane deres interne kampe og store opgør mellem United og Arsenal. Og til sidst forsøger de at sætte et all-star-team med de bedste holdkammerater, de hver især har haft. 

Birmingham Mail: 13 fantastic Roy Keane quotes

Det er ikke nogen hemmelighed, at Roy Keanes forhold til Sir Alex Ferguson har gjort, at han i mange år har været bitter på Manchester United. At det nogensinde nåede dertil skyldes i høj grad irerens største styrke og svaghed: Hans brutale ærlighed. 

Det har igennem hans karriere gjort, at han har brændt nallerne – både i Manchester United og for det irske landshold. Men det har også forsynet os andre med nogle forbandet sjove citater. 

Birmingham Mail har samlet 13 af de bedste her. 

Roy Keane: Keane (bog, som kan købes her) 

Roy Keane har udgivet to selvbiografier. Den ene, som vi anbefaler, er fra 2003 og hedder “Keane”. Den anden, som også er god, er fra 2015 og hedder “Second Half”. 

Hans første bog er hands down den bedste fodboldbiografi, jeg nogensinde har læst. Og jeg har læst en del. Den er så brutalt ærlig og morsom og relevant, at den er svær at lægge fra sig. Blandt andet er han ikke bleg for at kalde Peter Schmeichel for en “opblæst nar”, at sige, at Alfie Haaland fra Manchester City havde fortjent den sindssyge tackling, som Keane lavede på ham, samt at kritisere The Treble-holdet for efterfølgende at være alt for mættede. 

Den kan helt klart anbefales – også selvom den er 15 år gammel.  

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Forrige artikel

Zlatan: Pogba har bevist sig selv

Næste artikel

SUPERTILBUD: Fly, Hotel og kampbillet - Kun 2.130 kr

ANNONCE