OT.dk talentspejder: Alex Telles

OldTrafford.dk har taget et kig på nyindkøbet Alex Telles for at gøre dig klogere på, hvilken spiller United har brugt deres penge på, og hvordan han vil passe ind på holdet.

Alex Telles er ny mand på Old Trafford, efter at han på Deadline Day blev hentet til fra FC Porto i en handel, der trak ud i mere end to uger, hvis man skal tro anerkendte journalister som Fabrizio Romano og Mohamed Bouhafsi.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Brasilianeren er hentet ind som direkte konkurrent til Luke Shaw på venstrebacken, hvor det lige nu er svært at spå om, hvem der kommer til at sætte sig på startpladsen på kort og lang sigt.

På trods af, at Telles begår sig på samme position som Shaw, så er han en anden type fodboldspiller end englænderen. Med sine brasilianske rødder følger også teknikken. En teknisk kunnen meget anderledes end Shaws, der ofte er blevet kritiseret for sine mangler i det offensive spil.  

Hvilken type spiller er Alex Telles?

Den 27-årige brasilianer kan betegnes som værende en teknisk dygtig back med forcer i det offensive spil. Han er bedst, når det hold han spiller for, er i boldbesiddelse. Det giver ham nemlig mulighed for at trække op ad sidelinjen i form af sine raids, hvor han kan udfolde sine offensive kvaliteter både længere tilbage og helt fremme på modstanderens banehalvdel.  

Telles er rigtig god til at kreere chancer for sine medspillere. Han kan både være med i spillet med de korte afleveringer langs jorden, men er også virkelig stærk til at slå indlæg ind i straffesparksfeltet.

Netop indlæg er en af brasilianerens mest bemærkelsesværdige styrker. Han bygger nemlig sit spil på indlæg, idet han placerer meget bredt på den sidste tredjedel, når han går med fremad. Ved at placere sig bredt på modstanderens sidste tredjedel, skaber han plads til at slå bolde ind i boksen. En disciplin han mestrer med stor præcision. Modsat Shaw så er Telles i stand til at slå flere typer af indlæg. Den brasilianske landsholdsspiller kan slå indadskruede indlæg fra en position dybt i banen, udadskruede indlæg fra baglinjen, men også de hårde flade indlæg i en situation, hvor han er listet sig med inde omkring modstanderens straffesparksfelt.

Udover evnen som oplægger, besidder venstrebenet på den nyindkøbte back også en enorm skudstyrke og målfarlighed. I seneste sæson blev den brasilianske venstreback noteret for 13 mål – heraf ni på straffespark – samt 12 assists i alle turneringer. Han er med andre ord en spiller med slutprodukt. Noget, der p.t. er en mangelvare hos de øvrige United-backs.

De største svagheder finder man i hans defensive spil, hvor han er mindre god i en-mod-en-dueller og ofte er for nem at komme udenom. Rent defensivt er han en modsætning til Aaron Wan-Bissaka, idet hans evne til at tackle er af mere tvivlsom karakter og til tider kan være problematisk.

Hvordan vil han passe ind i United?

Den nu tidligere FC Porto-spiller kan indgå i flere forskellige formationer. Både som venstreback i Ole Gunnar Solskjærs foretrukne 4-2-3-1 og som venstre-wingback i en 3-5-2 eller 3-4-3, som Solskjær ofte har brugt i kampene mod de øvrige top seks-hold.

Telles er vant til at spille som almindelig venstreback, hvilket han gjorde i en 4-4-2 i sin tid i FC Porto. Men med sine styrker i det offensive spil kan man argumentere for, at han muligvis vil trives bedre som wingback, hvor han vil få mere frihed rent offensivt og kunne spille med færre defensive pligter. Dermed vil Solskjær kunne spille Luke Shaw i venstre side af en trebackkæde, som han har stor succes med tidligere, når United bl.a. har spillet imod Manchester City og Chelsea.

Selvom tanken om Telles som wingback kan virke interessant, så forventes det, at han skal spille venstreback i Solskjærs 4-2-3-1-system, som har været nordmandens primære valg, siden starten af sidste sæson. Her vil Telles danne duo med Marcus Rashford i Uniteds venstre side, hvilket kan blive virkelig interessant. Rashford kan nemlig godt lide at trække ind i banen, når først han modtager bolden ude på venstrekanten. Når han gør det, efterlader han en masse plads i rummet ude ved sidelinjen. Netop det rum som Telles er glad for at operere i, hvor han kan slå sine indlæg.

Med erhvervelsen af uruguayanske Edinson Cavani kan de røde djævle tilføje en ny dimension til deres spil fremad i banen. En dimension, hvor Telles strygende op ad venstresiden kan servicere Cavani inde i boksen med sine høje og præcise indlæg. En opskrift, som United ikke har haft mulighed for at praktisere, siden klubben sagde farvel til Romelu Lukaku sidste sommer.

Også Telles’ afleveringsevner kan komme United til gode, idet han kan tage del i kombinationsspillet med Rashford og Martial, når han bevæger sig ind omkring modstanderens straffesparksfelt. Med brasilianeren på banen får Solskjær en helt anden type spiller, end han gør i Luke Shaw og Brandon Williams. En spiller, der tilføjer en anden dimension til de røde djævles offensive spil, men også en spiller, der er risici ved at have på holdet, når man ikke er på bolden, og spillet foregår nede på den anden del af banen.

Fakta om Alex Telles

Fulde navn: Alex Nicolao Telles
Position: Venstreback
Foretrukne ben: Venstre
Nationalitet: Brasiliansk
Alder: 27 år (født den 15. december 1992)
Tidligere klubber: Juventude, Grêmio, Galatasaray, Inter, FC Porto
Styrker: Tekniske færdigheder, slå indlæg, slå dødbolde, korte afleveringer, skudstyrke
Svagheder: Tacklinger, forsvare i en-mod-en-dueller

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Keane sympatiserer med Maguire efter forfærdelig sæsonstart

Næste artikel

Podcast: Tottenham-fadæsen, Pogbas Real Madrid-drømme og Newcastle-optakt

Relaterede artikler
Gå til siden

Bruno Fernandes: Vi skal koncentrere os om os selv

Bruno Fernandes gjorde det, på dagens pressemøde, fuldstændig klart, hvad han mener, at han og klubben skal gøre for at komme tilbage til den absolutte top. De skal stoppe med at fokusere på andre.
Gå til siden

Trupnyt: United rejser uden Varane og Maguire

Manchester United-truppen rejser i dag til Cypern forud for kampen i morgen mod Omonia. Kamptruppen består 22 spillere, hvor navne som Varane, Maguire, Wan-Bissaka og Donny van de Beek ikke er iblandt.
ANNONCE
Total
0
Share