OT.dk talentspejder: Donny van de Beek

Der er en løbestærk og taktisk fleksibel hollænder på vej mod Old Trafford. Læs vores talentspejderrapport om Donny van de Beek.

Donny van de Beek er på kanten til at blive ny Manchester United-spiller, og dermed er det på sin plads med en spejderrapport om den hollandske midtbanespiler.

Den 22-årige Van De Beek spiller på den centrale midtbane, hvor hans foretrukne position er 8’eren eller 10’eren. Han kan også bruges på den bagerste midtbane – den plads Matic bestrider – hvor hans store løbepensum gør ham til en habil bolderobrer.

Han gør sig imidlertid oftest længere fremme på banen med udgangspunkt på den centrale midtbane. Ifølge Transfermarkt har den unge hollænder i sine 249 Ajax-kampe (inklusiv kampe på undgdomshold) spillet 141 af dem på den centrale midtbane, 81 i en 10’er lignende position og 26 kampe på ”Matic-pladsen”. Til den skarpe matematiker er den sidste blevet spillet på venstre midtbane.

Der tegner sig altså et billede af en meget alsidig midtbanespiller –  den tidligere Ajax-manager Morten Olsen vil sige polyvalent, – og historisk er spillere fra Ajax Amsterdams berømte akademi fodboldkloge og gode tekniske spillere. Det bliver bakket på af en flot statistisk fra den hollandske Æresdivision, hvor Van De Beek har scoret 28 mål og lavet 24 assist i 118 kampe. I Champions League er det blevet til fem mål og tre assist i 17 kampe for hollænderen.

Det var netop i Champions League, at Donny van de Beek i forrige sæson gjorde sig bemærket på den internationale scene, hvor han – sammen med resten af et flot spillende Ajax-hold – sprudlede, og det var kun et meget sent Lucas Moura-mål, der sendte Tottenham i finalen på bekostning af Van de Beek og Ajax. De præstationer sammen med dem i den hjemlige liga gjorde, at Ajax-spilleren var på den 30 mand store shortliste til sidste sæsons Ballon d’Or.

Hvor skal han spille i United?
I Manchester United vil Donny van de Beek konkurrere med – som det ser ud lige nu – Bruno Fernandes, Paul Pogba, Nemanja Matic, Fred og Scott McTominay om spilletid på den centrale midtbane. Umiddelbart er de tre førstnævnte førstevalg på Ole Gunnar Solskjærs centrale midtbane, men det er sandsynligt, at hollænderen vil træde ind i rækken som fjerdevalg.

Van de Beek kan som nævnt bruges på alle tre centrale midtbanepositioner, som Solskjær benytter sig af enten i sin 4-3-3 eller 4-2-3-1, og hollænderens ankomst vil give mere konkurrence, og han vil med sin fleksibilitet give den norske manager lidt flere muligheder på taktikbrættet.

Hans evner i løb – med og uden bold – gør, at han sandsynligvis vil komme mest til sin ret længere fremme på banen, så det er nok som makker til enten Paul Pogba og eller Bruno Fernandes, at vi vil komme til at se hollænderen i aktion. I denne analyse af midtbanespillerens spil bliver han beskrevet, som en spiller, der er bedre til at modtage bolden imellem modstanderens kæder snarere end at spille den igennem dem, som Matic er god til.

I en anden analyse bliver han sammenlignet med den spanske legende Andres Iniesta, og det vil være en skam at placere en af hans lige tilbage på banen.

Derudover er Paul Pogba i corona-karantæne i de næste 14 dage, så det er en mulighed, at Donny van de Beek kommer til at indlede sæsonen som starter, og gør han det godt der, kan han måske bide sig fast i holdet fra start. Manchester United indleder Premier League sæsonen mod Crystal Palace lørdag den 19. September.

 

Fakta om Donny van de Beek
Position: Central/offensiv midtbanespiller
Nationalitet: Holland
Alder: 22
Kampe for nuværende klub: 163
Mål for nuværende klub: 37
Tidligere klubber: Ingen.
Spillersammenligning: Andres Iniesta
Styrker: Tekniske færdigheder, flair, taktiske forståelse og løbepensum.
Svagheder: Størrelse og tacklinger
Forventet indkøbspris: 40-45 millioner pund
Sagt om ham; Rafael van der Vaart, tidligere midtbanespiller for blandt andet Tottenham og Real Madrid:
“Donny fortjener virkelig det her skifte, for han har været fantastisk for Ajax. Og Manchester United har brug for en spiller som ham”

Køb den nye Manchester United tråje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

ESPN: Nu går United efter Upamecano

Næste artikel

Rashford trækker sig fra landsholdslejren med skade

Relaterede artikler
Total
0
Share