OT.dk talentspejder: Paulo Dybala

Når rygterne svirrer om en byttehandel mellem Romelu Lukaku og Paulo Dybala, virker det som det mest naturlige i verden at lave en talentspejderrapport om sidstnævnte. Og den kan du læse herunder.

Romelu Lukaku og Paulo Dybala er måske ved at forme det, der kan være den vildeste byttehandel i dette årti. Sidstnævnte kan være på vej til Manchester United, og det er mange United-fans glade for. Der er nemlig blevet skabt et narrativ om, at han passer bedre til Solskjærs stil, og at han kan løse Uniteds offensive problemer.

Men er dette rent faktisk tilfældet? Hvordan vil han passe ind i Solskjærs Manchester United? Og hvem er fodboldspilleren Paulo Dybala? Dette tager vi et nærmere kig på i denne udgave af OT.dk talentspejder.

Paulo Dybala er født nær Córdoba i det midterste Argentina, hvor han skulle få sine første fodboldoplevelser. I 2003 startede han i klubben Instituto ACC, som ligger i denne by. Her spillede unge Dybala sig op igennem ungdomsrækkerne, indtil han i 2011 blev forfremmet til at skulle spille senioroptrædener for Instituto.

Her fik den dengang 18-årige Paulo Dybala 11 optrædener i den næstbedste argentinske fodboldrække, hvor han scorede fire mål. Dette imponerede italienske Palermo nok til, at de i sommeren 2012 formåede at sikre sig Dybalas underskrift. Det var de begejstrede for – bedst beskrevet ved præsident Zamparinis “vi har fået den nye Sergio Agüero”-udtagelse.

Paulo Dybala var blot 19 år gammel, da han ankommer i Palermo. Den unge alder var dog ikke noget, der betød, at han skulle spares. Dybala spillede 27 kampe i 2012/13-sæsonen, og var et af de mest lovende talenter i Serie A, men hans fine optrædener var ikke nok til at holde Palermo i den bedste række. Dybala og co. skulle en tur ned i Serie B.

Dybala fortsatte, hvor han slap. Serie B var tydeligvis et niveau, der var for lavt til Dybala. Det var også i denne sæson, han lærte Franco Vazquez at kende, der lige var returneret fra et lejeophold i Rayo Vallecano. De to argentinere var en stor del af årsagen til, at Palermo røg direkte op igen.

Paulo Dybala for Palermo

Men Paulo og Franco byggede på deres spil i Serie A. Paulo Dybala havde scoret ti mål bare i den første halvdel af 2014/15-sæsonen, og det var noget, der rakte interesse. Hele verden ville have Paulo Dybala. Det var Juventus, der fik æren af ham i sommeren 2015, da de købte ham for 32 millioner euro.

Paulo Dybala var anset som den næste store spiller hos “Den Gamle Dame”. Dybala havde overtaget Andrea Pirlos nummer, og argentineren Dybala fortsatte, hvor den stilistiske italiener Pirlo slap. Paulo Dybala lavede 19 mål og ni assists i sin debutsæson for Juventus, og var en af Juventus’ helt store spillere.

Det er en form, han har vedligeholdt lige siden. Dybala har siden sin første sæson i Juventus skabt sig et navn, alle fodboldfans med respekt for sig selv kender til. Indtil den seneste sæson. Cristiano Ronaldo var kommet til klubben, og krævede en position som angriber, hvilket skubbede Paulo Dybala ud på kanten. 

Dybala er bedst inde centralt, enten som 9’er eller offensiv midtbanespiller. Det var tydeligt, at Paulo Dybala virkede malplaceret og frustreret over at spille ude til højre, og det resulterede i den ringeste sæson i Juventus-trøjen, hvor han “kun” leverede fem assist og fem mål i Serie A.

Nu skriver vi sommeren 2019. Manchester Uniteds Romelu Lukaku har længe lignet en mand, der skulle til Inter, men pludselig kom en anden italiensk klub på banen, som ser ud til at have overhalet Milano-klubben indenom. Nemlig Dybalas nuværende klub, Juventus.

Skal man tro de fleste medier, er den nyerhvervede Juve-træner, Maurizio Sarri, ikke begejstret for Paulo Dybala, og ønsker at bytte ham ud med Manchester Uniteds belgier, og det er en byttehandel, Manchester United virker klar på. For Solskjær vil gerne spille hurtig kontrafodbold, der ikke passer til en targetman som Lukaku. Men hvordan passer Dybala ind i Solskjærs system?

Først skal man måske forstå, hvilke slags angrebsspillere, Ole Gunnar Solskjær gerne vil spille med. Det er Marcus Rashford, Anthony Martial, Jesse Lingard, Alexis Sanchez, Daniel James og Mason Greenwood, nordmanden har til rådighed foruden Lukaku. Synes du ikke, de minder lidt om hinanden?

Det, de har til fælles, er, at de alle har sine forcer i det hurtige, angrebsivrige kontraspil, som ikke trives med langsomtopbyggende angrebsfodbold, hvor der skal spilles rundt omkring en 9’er, der skal skabes chancer for inde i feltet. På den måde ligner det en fornuftig beslutning at få en anden type ind end Romelu Lukaku. Nå, tilbage til Dybala.

Dybala er ikke samme type som de ovennævnte angrebsspillere. Han trives bedst, når han må ligge et helt eller halvt niveau bag angrebsspillerne, få en fri rolle og blive holdets kreative offensive omgangspunkt. Lidt ligesom man kan sige om hans landsmand, der spiller nede i Barcelona.

Dybala er, ligesom Messi, på sit bedste, når han må få lov til at befinde sig lige udenfor modstanderens felt og tryllebinde forsvaret med geniale afleveringer, driblinger og langskud. Det var noget, Juventus nød godt af i Dybalas første to sæsoner i Torino-klubben, men Dybala var ikke ligeså skarp, da han i sidste sæson blev henvist til højrekanten.

Her blev Paulo Dybala bedt om at holde bredden og holde sig mere fra midten end han plejer, hvilket ikke er noget, han har prøvet før, og hvilket sikkert også er noget, Maurizio Sarri har opdaget, og ikke ønsker at have en type som Dybala til at spille ude af position.

Hvis Paulo Dybala skifter til Manchester United, kommer han ikke til at løse klubbens problemer på højrekanten. Det fungerede ikke i Juventus. Han skal spille 10’er-rollen i Solskjærs 4-2-3-1-system, så han kan ligge og kreere chancerne bag de hurtige angribere, og vil være dygtig til at agere som plan B, hvis spillet går i stå, da han er dygtig til at skabe chancer på egen hånd.

Det betyder, at Paul Pogba i så fald ikke kan spille 10’er-positionen, som han gjorde i store dele af sidste sæson. Her vil han blive henvist til en mere defensiv rolle. Det betyder også, at der rent taktisk ikke vil være plads til Bruno Fernandes. En midtbane med Dybala, Pogba og Fernandes vil være alt, alt for offensiv, og det virker heller ikke som noget, Solskjær ønsker at praktisere.

Det er simpelt. Dybala kan transformere United-holdet som et perfekt bindeled mellem midtbanen og angrebet, men det betyder, at Manchester United må binde defensive pligter på Paul Pogba, og at Bruno Fernandes ikke bør være andet end en plan B, hvis ikke Dybala ønsker et skifte til Old Trafford. Men det må tiden vise.

Fakta om Paulo Dybala

Position: Offensiv midtbanespiller eller angriber
Nationalitet: Argentina
Alder: 25
Kampe for nuværende klub: 182
Mål for nuværende klub: 78
Assist for nuværende klub: 30
Tidligere klubber: Instituto ACC, Palermo
Spillersammenligning: Lionel Messi
Styrker: Driblinger, blik for spillet, sparketeknik, individuelle kvaliteter
Svagheder: Humørspiller, alsidighed
Forventet indkøbspris: Romelu Lukaku
Sagt om ham: Massimo Allegri, tidligere træner i Juventus:
– Han kan stadig forbedre sig, men til tider er han bare unplayable. Han er ved at udvikle sig til at blive en ekstraordinær spiller.

Andre talentspejderrapporter:

Bruno Fernandes
Daniel James
Matthijs de Ligt
João Félix
Aaron Wan-Bissaka
Youri Tielemans
Issa Diop
John McGinn
Sean Longstaff
Harry Maguire
Nicolas Pépé

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Ny vært i podcast-folden på OldTrafford.dk

Næste artikel

Gazzetta dello Sport: Dybala har fået fri indtil mandag

ANNONCE