OT.dk’s Transferevaluering: Rasmus Højlund

Da ten Hag i sommer blot stod tilbage med en angriber i truppen i form af Anthony Martial, var jagten sat ind på en ny angriber. Valget faldt på unge Rasmus Højlund. Læs her, hvordan vi vurderer Højlunds første halvår i klubben.

Nu, hvor transfervinduet igen er åbnet, og United går ind i en lille pause uden kampe, vil vi her på Oldtrafford.dk benytte lejligheden til at reflektere over nogle af sommerens spillerindkøb. Derfor vil vi lave en transferevaluering af alle de spillere, som kom til i sommer. Vi vurderer, hvordan de nye spillere har præsteret i den første halvsæson i klubben.

I dag har vi danske Rasmus Højlund i kiggerten. En spiller, der på næsten ingen tid er gået fra at være en marginalspiller i FCK til en topangriber i europæisk fodbold. United hentede ham i sommer fra italienske Atalanta.

Spiller: Rasmus Højlund

Pris: 64 millioner pund (557 millioner kroner)

Kom fra: Atalanta

Manchester United har haft et problem i løbet af de seneste mange sæsoner. De har manglet en ordentlig angriber, der kan linke op med nogle af de andre offensive spiller og som kan lave de mål, der skal til, for at klubben kan spille med i toppen af Premier League. I de seneste sæsoner er spillere kommet og gået. Man har prøvet med Zlatan, Lukaku, Martial, Rashford, Ighalo, Cavani, Cristiano Ronaldo og senest Weghorst, der var den værste af dem alle. Nogle af spillerne har momentvis præsteret på et fornuftigt niveau, men niveauet har ikke været konstant eller opadgående. Flere af spillerne har også været i deres karrieres efterår. Vi skal helt tilbage til Robin van Persie og 2012/13-sæsonen i Premier League, som vi desuden også vandt, for at finde den seneste United-spiller, der lavede mere end 20 mål på en sæson.

Til at lave om på den statistik hentede United Rasmus Højlund. En spiller, der nødvendigvis ikke fra start skal ind på holdet og lave plus 20 mål i sin debutsæson. Der er her tale om en ung spiller, der i takt med årene skal vokse og ende med at blive en af verdens bedste angribere. En investering i fremtiden. Inden United har Højlund på seniorniveau optrådt for FCK, Sturm Graz og senest Atalanta, men i ingen af klubberne har han lavet mere end 10 mål i ligaen. Historien bag er, at han har haft en kometkarriere, hvor han kun har haft korte ophold i klubberne. Han har derimod været en kæmpe gevinst for både Sturm Graz og Atalanta, klubber der hver især har været et godt springbræt for hans skifte til Manchester United. Det er derfor nu spændende at følge, om han kan fortsætte de lovende takter.

I hans første halvsæson har vi helt klart fået en forsmag på nogle af hans styrker, og hvorfor United betalte så mange penge for ham. Når vi nu allerede efter et halvt år fælder vores dom over Højlunds præstationer, så er det både med et kig på hans tal, men også et øje for hans mentalitet og potentiale. Højlund er blot 20 år gammel.

Allerede fra første kamp har Højlund været en fanfavorit på Old Trafford. Med sit imponerende presspil og store viljestyrke er han allerede kommet tæt ind under huden på de fleste United-fans. Han leverer altid, alt hvad han har ude på banen. Omvendt har det haltet lidt med slutproduktet. Eller det har det særligt i Premier League. Hans Premier League sæson og Champions League kampagne har nærmest været som nat og dag. I Champions League har han tordnet derudaf med fem mål i seks kampe, hvor han i Premier League først fik hul på målkontoen i sin 15 kamp. Han har til gengæld scoret i sine sidste to optrædener på Old Trafford – det første af stor betydning, hvor han afgjorde kampen mod Aston Villa. I Champions League har han haft en xG pr. kamp på 0,65, mens den i Premier League ligger på 0,25.

Der har som sagt været langt imellem snapsene. Hans offervilje og vindermentalitet har ikke været til at tage fejl af, men i stedet har han haft det svært i selve spillet. Det har været tydeligt for en hver, at han skulle vende sig til det høje tempo og mere fysiske spil. Samtidig har ten Hag også lidt kastet ham for løverne til at begynde med, for det virkede ikke helt som om, han blev integreret ordentligt rent taktisk. Enten blev mange af de løb, han tog, ikke udnyttet eller også kom afleveringen, men løbet udeblev. Også flere eksperter har været ude og kritisere Uniteds brug af Højlund. Til Højlund store fordel, så har han jo bevist førhen i Atalanta, på landsholdet og i Champions League, at han kan lave mål. Derfor har eksperternes kritik ikke været direkte rettet mod ham. I løbet af december florerede der en statistik, der viste, at Garnacho og Antony blot havde afleveret til Højlund 11 gange i løbet af de seneste 450 minutter.

Vurdering 5/10

Vi lander på en middelmådig vurdering – 2 mål i Premier League er simpelthen for lidt. Trods det har Højlund i løbet af de seneste kampe lavet 2 vigtige mål og fået lukket munden på kritikkerne for nu. Det begynder at ligne, at hans medspillere begynder at få et bedre øje til ham. Lad os i hvert fald håbe, at hans nuværende form fortsætter fremover.

2 kommentarer
  1. Fin analyse og helt fair med 5/10.

    Men jeg syntes dog at i springer lidt for let henover, hvorfor Højlund ikke er lykkedes bedre endnu, selv en Erling Haaland ville have det svært som front angriber på EtHs United hold.

    Uniteds offensiv virker alt for tilfældig og mest på lykke og fromme, der mangler altså en tydelig tilgang til gennembrudsspilet, især når vi forsøger at dominere på bolden og ikke bare løber kontra….det er et fix punkt der skal forbedres ellers vil ingen angribere nogensinde lykkes under EtHs filosofi, eller måske mangel på selvsamme….man er også nødt til at se på hvilke typer vi har på kanten, Rashford og Gansrcho er ikke indlægs spillere, de er meget direkte i deres spil og går altid ind i banen og forsøger selv det bør EtH helt sikkert adressere, syntes også Rashford er blevet lidt bedre til at gå til mållinjen og forsøge cutbacks i feltet, men det kan også bare være tidlige indlæg så Højlund kan komme i ryggen på sin modstander i feltet.

    Jeg tror stadig på at Højlund har det der skal til, se hans vilde slangehug mod Spurs forleden, en rigtig angriber afslutning, men måske en anden manager skal til før Højlund forløses rigtigt.

  2. Det vil klart hjælpe ham hvis hans medspillere gav ham flere muligheder at arbejde med. 5/10 er fair nok, men det kunne være noget højere hvis han fik flere chancer foran mål. Det jo ikke fordi han brænder chance efter chance, mener det vil glæde holdet hvis vi spillede med 2 angribere så han har en medspiller tættere på sig.
    Er meget tilfreds med hans attitude og pres spil, målene er jeg sikker på kommer.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Onsdagens transferrygter

Næste artikel

Atter en gang bliver United-fans anholdt for smædesange om Hillsborough-tragedien

ANNONCE