Ottmar Hitzfeld afslog Manchester United

Ottmar Hizfeld indrømmer til sin sidste slutrunde at jobbet i Manchester United tidligere var en mulighed.

Karrieren synger på sidste vers for den tyske toptræner Ottmar Hitzfeld der i går måtte se sit schweiziske mandskab løbe ind i et stor lussing til Frankring.

Tyskeren har forlængst meddelt slutrunden bliver hans sidste og at han herefter vil gå på pension i en alder af 65 år.

Hitzfeld, der har vundet både Champions League og tyske mesterskaber med Bayern München og Dortmund, var for 12 år siden på vej til Manchester United, men at han dengang afviste muligheden selv. 

Det var i 2002 da Sir Alex Ferguson havde planlagt sit managerstop, som han efterfølgende fortrød. 

– Jeg vil ikke komme med alt for mange detaljer da det er et ærinde mellem mig og Manchester United, men jeg besluttede at blive i Tyskland da, jeg foretrækker at udtrykke mig selv på tysk når jeg træner, siger Hitzfeld til The Daily Telegraph.

Oplev Manchester United på Old Trafford: Se vores rejseprogram

Han erkender at sprogbarrieren var den største udfordring for ham.

– Jeg tror ikke jeg ville være i stand til at begå mig i jobbet hvis jeg skulle snakke engelsk til spillerne. Jeg ville ikke få mine meninger og følelser ud. Spillerne på dette landshold (Schweiz, red.) snakker meget forskellige sprog som italiensk, fransk og engelsk, men når de kommer på arbejde, så træner jeg dem i tysk. Det forstår de alle, forklarer Hitzfeld og fortsætter:

– Så længe man er succesfuld og vinde kampe, så er sproget ikke noget problem. Men det er når resultaterne udebliver at problemerne opstår. På det tidspunkt skal træneren kunne gå ind i detaljer med hans instruktioner og det er der hvor problemet ligger.

Han ser nu frem til at begå sig som pensionist som netop Sir Alex Ferguson og udelukker at han skulle begå samme u-vending som Sir Alex Ferguson gjorde dengang. 

– Jeg kan sagtens leve uden fodbold. Der er mange vigtigere ting end det i livet.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Antonio Valencia forlænger med Manchester United

Næste artikel

Rooney undskylder over for fans

ANNONCE